Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Ădv!Volt itt a fĂłrumon gtur-nak eladĂł ĂŠkszĂjmeghajtĂĄsĂş,meg egy 12V-os olajszivattyĂşja,meg egy munkahengere eladĂł!PostĂĄn l is kĂźldi neked ha ĂŠrdekel!BeszĂŠlj vele,de amĂşgy mĂĄr korĂĄbban tĂśltĂśtt fel kĂŠpeket rĂłlla!
Üdv!Volt itt a fórumon gtur-nak eladó ékszíjmeghajtású,meg egy 12V-os olajszivattyúja,meg egy munkahengere eladó!Postán l is küldi neked ha érdekel!Beszélj vele,de amúgy már korábban töltött fel képeket rólla!
Szia az a motor a t4k elődje kevés alkatrész van hozzá, De ha szerencséd van akkor még sokáig hasznát tudod venni. Ja kétütemü és alacsony fordulatu, Benzinesnél volt, hogy trabant nyomszerkezet volt beleépitve házilag.
Helló! Nekem senki sem segít? M6 1 hengeres diesel motor. 70 ezer forintot megér??????? Jó lehet a trakiba pancsi helyett??? Akkor eladó a pancsi motor!!!
Levegővel szerintem "emelőszerkezetet" épiteni nem tudom ,hogy jó ötlet e mert csak abbol kiindulva hogy a levegő összenyomható és ha ráengedi a nyomást akkor "hirtelen kapja a munkahenger és oké hogy emel ,de "rugózni fog " na bár ez az én elméletem
nézzétek meg ,hogy érdemes lenne e foglalkoznom ezzel a blokkal ?
Az eladó szerint , idézem:
" én kistraktorba vettem meg ezt a blokkot nemrégen de nem lesz időm összerakni.azért eladó nem azért mert rossz eljön bespriccelek a hengerbe kis benzint és beindul karbija koszos belül azért nem tudom karburátorral indítani 1 hónapja még a csettegőben volt ez a blokk."
Amikor rékérdeztem ,hogy mi van a kuplungnál ,ez volt a válasz :
" az a kar a kullungnál az a kuplungkar mert ez egy személykocsi váltót hajtott meg üresbe be lett indítva a blokk és utána ott helyszínen kézi működtetéssel lett sebességbe rakva azért volt elég a kis kar is nem kellett bowden úgyis utána a személykocsi váltóval volt a sebesség megválasztva és annak a kuplungját használta. "
szeretném a véleményt mondanátok,érdemes e foglalkozni vele ?
köszi az infot. Egyébként hidraulikaszivatyú, akkor keresnem kell egy esztergályost.Még egy kérdés arra gondoltam hogy kompreszort hajtatnék meg a főtengelyröl és az egész hidraulikát kiváltanám levegőre (irányváltó munkahenger)az jó lenne szerintetek? Az mekorát birna emelni?
Asszem lecserélem a pannóniát, hacsak valaki nem tud olcsón valami P10-es vagy fiatalabb működőképes blokkot, mert az öreg öntöttvas henger az rohadtul melegszik és nem fogja bírni nyáron.
Sajna most csak ez a fotom van de késöbb küldök még ha érdekel.Pár szoban csak annyit hogy rövid tengelyen 2 csapágyon van a forgó rész.A tengely egyik végén a válto csatlakozo része másik végén meg a sung kerék (remélem igy is ismered) amiben egy csapágyház van beépitve kilengös csapágyal,ehez csatlakozik az összekötö tengely,ebböl lesz az oldalirányu mozgás,ami majd a kaszát mozgatja. Az összes csapágy (3 db) külsó zsirzógombal ellátva.Azért kezdtem hozzá mert az eredeti gyári használhatatlan volt folyton szétesett tügörgös részek,több volt a javitás mint a munka. Ez ment 5 évig , elég volt.Itt sokkal kevesebb lesz a hiba lehetöség.Az ötletet egy orosz gép ihlette de tipust sajna nem tudott a tulaj mondani.Probáltam beszerezni eredeti adaptert de ritka mint a fehér hollo és nehéz lenne összehozni a mostani váltoval.