Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Hát igen!De nézd a jó oldalát,mert ha most lecseréled őket újra akkor biztos hogy évekig nem kell hozzá nyúlnod!Ha meg majd valamikor elkopnak "csak bemész a boltba" és veszel helyettük újat,mert tudod hogy miaz és hogy mi kell!De ez a te döntésed úgy csinálod ahogy te akarod!!Ez csak az én véleményem!
Sziasztok! Tudnátok segíteni abban hogy mi a külömbség a T1-es és a T-5 ös Pannónia blokk között? Csak mert találtam egy eladó blokkot,ami T1-es,viszont láttam hogy legtöbben T5-öst építettetek a kistraktorotokba. Köszönöm!!
Ha esetleg valakit érdekel valami akkor van egy eredeti Pannonia TL250F,TL250D,TL250B tipusok kezelési és javítási útmutató kézikönyvem amiben a karburátor beállítástól a dugattyú készítésig minden levan írva!
Na akkor figyelj így már talán megérted mit akarok!A Pannonia motoron lévő kis lánckereket hagyd úgy ahogy van,és akkor a 3sebességes Zuk váltó nyeles tengelyére rakjál egy pannónia hátsó nagy lánckereket,és akkor ha így valami problémád is akad:elszakad a láncod...akkor csak fogod magad bemész a boltba és tudsz hozzá venni patentszemet vagy akár láncot is mert tudod hogy mi van a gépeden!Értessz már?
peddig én alig várom h esen h tóljam hehe!!!!!ma raktam fela gumit h ne a fémen menjen,netán megakadna......szállito szalag gumi rajta van alján 1.5cm re lóg ki azt mondják itthon h sokáig birja !!!
helló!!ne félj kivan merevitve!!! régi lovas eke kerekének a kerete van a 2oldalán..azt találtam ami íves !!!keresztbe középen egy lapos vas 4-5mili vastag alul dupla hordó szelet!!!!és most kapot szállitó szalaggumit aljára!
Szia Gokardos szerintem arra gondolt hogy amit a képen bekarikáztál azt hagyd meg és amit meghajt az a fogaskerék na azt cseréld le a pancsi hátso fogaskerekével
Te akkor most a primer hajtásról beszélsz? Mert a kihajtás lánckerék, ugyan a kuplung tengely másik oldalán van, de az nem kuplung lánckerék, vagy igen?! A primer hajtásnak (a kuplungdekniben van egy kis meg egy nagy lánckereke, de azok zárt rendszerben működnek, hisz a nagy lánckeréken van a kuplung)
Egyébként én csapágylehúzóval szoktam leszedni ezeket, ha van akkor azzal próbáld (lengyel piacon vettem valami bóvli cucc, de erre jó).
A berugókar meg szerintem azért "szalad" mert nincs benne a berugó félkörívnek a rugója?! Mert azt alapesetben egy rugó tartja a helyén, hogy ne lehessen körbeforgatni.
Én is amatőr vagyk de faterral már széthúztunk két blokkot, ugyh legalább nagyjából tudom mi hol van rajta. :o)
Kicsit távol voltam,mint korábban leirtam valamikor.
Sajnos még nem vagyok készen a géppel .
A tavaszi szántásra már a megujult géppel vágok neki ,na majd akkor teszek fel ám egy igazán jó kis videó sorozatot .
Azért néha-néha figyeltem ám a fóumot (mint ahogyan azt a jó gazda teszi a vetményével) ,látom azért megy ez.
Kezdetben azt gondoltam majd ,csak pár emberke akik nagyon fanatikusan rajonganak az ilyen kisgépek iránt azok irogatnak és csak sinylődni fog ez a topik.
De úgy érzem ez jó lett :)
A kistraktoros térképre megint lehet regisztálni,email publikus
A fogaskerék amit le akarok cserélni ,az a blokknál van, a kuplung lánckerék,aztr hiszem az a neve .ha a pannonia hátsó fogaskerekét tenném oda ahogy irtad,akkor valószinüleg mehetnék a forma 1 re ,mert nagyon gyors lenne,e erő nem sok :(
Találtam egy fogaskereket ami alig nagyobb az eredeti pannonia kis fogaskerekénél,és talál a lánc lépés is :)
csak nagyobb a lyuk ,mint a tengely vastagsága.
egy perselyt kell szerkesztenem és minden ok
csak az Istennek sem akar lejőnni az eredeti kis fogaskerék a (lánckerék) tengelyről.
Probáltam két csavarral lenyomatni rolla,mivel ékkel van megoldva,de nem mozdul.