Keresés

Részletes keresés

Lecso11 Creative Commons License 2004.11.24 0 0 1202
Na, ma végre én is tudok menni meccsre:) Remélem nyerünk, az talán újra összerántaná a csapatot.

Egy kérdés! Azt nem tudjátok, hogy a bérletek érvényesek-e erre a meccsre is?
Kék skorpió Creative Commons License 2004.11.24 0 0 1201

"Azért azok a tuskók is visszafoghatnák magukat, akik "Hajrá Csaba" kiáltásokkal és fújolással búcsúztak a csapattól."

Ilyeneket tényleg nem kellene bekiabálni. A fújjolást még megértem, de az ellenfél éltetése butaság. Ebből a "C"-ben majdnem verekedés is lett.

A lényeg, hogy ma továbbjussunk a kupában, utána jöhet a Nyíregyháza. 

HAJRÁKÓCZI!!!! HAJRÁ MTK!!!!

Előzmény: Törölt nick (1198)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.24 0 0 1200
Meglássuk:-) Fáklyásmenet Nyíregyházán sem várható...
Előzmény: kaposvari (1193)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.24 0 0 1199
OK
Előzmény: Muntanitz (1177)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.24 0 0 1198

Kint voltam a meccsen, nem volt szívderítő. Rendet kell rakni a fejekben, semmi motiváció nem látszott a fiúkon, nem hajtottak istenigazából:-(

(Azért azok a tuskók is visszafoghatnák magukat, akik "Hajrá Csaba" kiáltásokkal és fújolással búcsúztak a csapattól. Akármilyen nagy az arcuk, ilyet azért nem kéne - szerintem.)

Előzmény: Kék skorpió (1190)
kaposvari Creative Commons License 2004.11.23 0 0 1197
Jössz meccsre?
Előzmény: Muntanitz (1196)
Muntanitz Creative Commons License 2004.11.23 0 0 1196
Holnap remélhetőleg két rossz sorozatnak is vége szakad: egyrészt a Honvéd elleni, október 16-i győzelem óta tartó otthoni vesszőfutásunknak, másrészt a Pápa elleni régóta tartó nyeretlenségünknek. Jó lenne a nyolc közé jutni! Persze tovább is, de először ezen legyünk túl!
Simi23 Creative Commons License 2004.11.21 0 0 1195
Sajnos azt kell mondanom, hogy nem érdemtelenül kaptunk ki. Ezzel nem akarom bántani a csapatot, de a tegnapi játékunk még az NB1B-be is kevés lenne, igaz ez a Békéscsabára is, mert hát azért az ő teljesítményüktől sem kell hasra esni, csak annyi volt a különbség, hogy ők jobban használták ki a helyzeteiket és gyorsabban szőtték támadásaikat, mint mi. Az első félidőben szinte helyzetünk sem volt, a gól után támadtunk, de igazi nagy helyzet nem volt és az utolsó negyedórában már nagy átütőerőt sem éreztem a csapatban és talán ezért is kaptuk a gólt, ami teljesen Balajcza számlájára írható. Úgy tűnik, hogy az első idegenbeli sikerünk megzavarta a csapatot, mert azóta 1 pontot szereztünk. Ki kell lábalni a gödörből, mert különben bajba kerülünk. Jól fog jönni a téli szünet. A nyíregyházi meccstől én is félek, mert ők az utolsók és még nem nyertek otthon, az ilyenek az utóbbi időben nyerni szoktak ellenünk, de én bízok a csodában.
kaposvari Creative Commons License 2004.11.21 0 0 1194
Hogy a tegnapi meccsről is szóljak valamit, megint bebizonyosodott, hogy nagyon híján vagyunk igazi góllövő csatároknak. Most, hogy Oláhnak sem megy Jovi pedig harcképtelen, teljesen meddő a csatárjátékunk. Zsolnai jól fedezi, megtartja a labdát, de a kapura teljesen veszélytelen. Olyankor jó amikor már vezetünk és tartani kell az eredményt, de a góllövés nem megy neki. Kardos is inkább szélső futó, nem góllövő csatár, bár Győrben összejött neki. A második vendéggól szerintem nagy Balajcza hiba volt, nem kellett volna kijönnie.  Többször is bizonytalankodott. Farkas volt még borzasztóan pontatlan, nem csoda, hogy Pruki lekapta a pályáról. Lehet, hogy meg kellene próbálni Nagypált a kezdőben, ha nem is bír egy meccset végig, de az elején lehet hogy több hasznát vennénk.
kaposvari Creative Commons License 2004.11.21 0 0 1193
Nagyon rossz szériában vagyunk ez tény, de azért ne felejtsük el, hogy újoncként még mindig a kilencedik helyen állunk, a Pécs, a Vasas, a Sopron és a Pápa előtt. Az idény eleji meccsekhez képest mindenképpen csalódás az elmúlt fordulók produkciója, de azért egy nyolcba kerülés a kupában és egy nyíregyházi győzelem (szerintem van rá esély) azt mondatná velem, hogy összességéban nem volt rossz őszünk.  Ha az utolsó két meccs sem jön össze akkor azért keserűbb szájízzel mehetünk telelni. A kupameccset nehezebbnek tartom mint a nyíregyházit.
Kék skorpió Creative Commons License 2004.11.21 0 0 1192

Szerintem a kondícióval és a képességekkel nics semmi baj. Továbbra is állítom, hogy egy kicsit elszálltak a játékosaink. És ezt nem csak a pályán látott játékra vonatkozólag értem.

"Nagyon törni-zúzni való kedvem lett, a fenébe is!"

Emlékszel a mexikói 6-0-ra?

Egy panel lakás 3. emeletén laktunk. Édesapám 3-0-nál kihúzta a tv zsinórt a konnektorból és kinyitotta az ablakot. Édesanyám alig tudta megnyugtatni, hogy ne dobja ki. Mikor végre sikerült, leültünk és beszélgetni kezdtünk. Egyszercsak egy nagy puffanást hallottunk lentről: a szomszédasszonynak nem sikerült lenyugtatnia a férjét. Repült is a tv-jük. :-)))

"A Pápa ellen azért ott leszek!"

Az jó. Legyünk minnél többen. :-)

Előzmény: Muntanitz (1191)
Muntanitz Creative Commons License 2004.11.20 0 0 1191

Azt mindenesetre megállapíthatjuk, hogy azok a csapatok, amik nem becsültek le minket, azok le is győztek bennünket (Pápa, DVTK, MTK, Csaba). Ebből - sajnos - egyenesen következik, hogy a Nyíregyháza most már vereséggel kalkulálok, s a Pápa elleni kupameccsen is csak annyi esélyt látok, hogy a Kupa mégiscsak "más".

A Nyíregy ellen az is játszik, hogy ők még eddig nem tudtak otthon győzni, és amint az látszik, minden csapat ellenünk tud véget vetni a rossz szériájának. Ez persze nagyon rossz fényt vet ránk.

Valami most nagyon megroppant a csapatnál, csatlakozván the pertő korábbi véleményéhez, kénytelen vagyok azt feltételezni, hogy a 10. fordulóig erőn felül teljesített a csapat, mostantól sajnos a kiesés elleni harcra kell felkészülni, s amint a mai végeredmény is mutatja, bizony az sem lesz egy könnyű menet.

Nagyon törni-zúzni való kedvem lett, a fenébe is! A Pápa ellen azért ott leszek!

Előzmény: Kék skorpió (1190)
Kék skorpió Creative Commons License 2004.11.20 0 0 1190

Sajnos nem szolgálhatok örömhírrel. 1-2 lett a vége.

Teljesen megérdemelten nyert a Békéscsaba, a mieink a nagy mellénytől alig tudtak futni.

Itt komoly gondok vannak a fejekben, remélem, Pruki rendet tesz. (Pénzügyi gondokról ugye szó se lehet.)

Senki ne értsen félre, én nem bántom a csapatot, de inkább most kapjanak egy alapos fejmosást, mert lehet, hogy később már nem lesz értelme.

Előzmény: Muntanitz (1189)
Muntanitz Creative Commons License 2004.11.20 0 0 1189
0-1 a félidő, most hosszabb időre el kell mennem a géptől. Valaki majd írja be az örömhírt a végén! :-)
Muntanitz Creative Commons License 2004.11.20 0 0 1188
A 20. percben vezet a Békéscsaba :-( Eddig valahányszor gólt kaptunk az első félidőben, anak mindig vereség lett a vége. Szóval, ez nem túl jó jel, bár ezen is túl kéne már esni egyszer!
Kék skorpió Creative Commons License 2004.11.20 0 0 1187

A góltotóban én is 2-0-ás hazai győzelmet tippeltem. :-))

(Még 3 óra, ilyenkor mindig olyan lassan telik az idő.)

Előzmény: Muntanitz (1186)
Muntanitz Creative Commons License 2004.11.20 0 0 1186

Honnan lehet azt tudni, hogy jó hangulat lesz? Ha a félidőben 0-3 az állás, akkor például elég kétséges. Nade háromszor egymás után már csak nem vesztünk otthon! Én egy kiküzdött, max. két- (de inkább egy-) gólos győzelmet várok.

A szerdai kupameccsen viszont örömjátékot és természetesen fölényes továbbjutást a Pápa ellen!

Előzmény: dr.horvath (1184)
GroundZero Creative Commons License 2004.11.19 0 0 1185
Sziasztok,
mindenkit szeretettel várok itt.

Gr0
dr.horvath Creative Commons License 2004.11.19 0 0 1184
Diákigazolvánnyal megint ingyenes lesz a beugró.  Minél többen gyertek ki a meccsre, nagyon jo hangulat várhato!!!!!
kaposvari Creative Commons License 2004.11.17 0 0 1183
Pestre sorsoltak minket a téli teremtornára a Kispest, a Fradi az MTK, a Győr és egy később megnevezendő külföldi csapat mellé.
Simi23 Creative Commons License 2004.11.15 0 0 1182
Kössz
Előzmény: Kék skorpió (1180)
Wagner Lopez Creative Commons License 2004.11.15 0 0 1181
De előtte még fel kell szeletelni a csabait
Előzmény: kaposvari (1178)
Kék skorpió Creative Commons License 2004.11.15 0 0 1180

Mail ment.

Előzmény: Simi23 (1179)
Simi23 Creative Commons License 2004.11.14 0 0 1179
Megkérdezhetem, ha nem túl indiszkrét a kérdés, hogy melyik távoli kisvárosból érkeztél Kaposvárra és miért pont Kaposvárt választottad letelepedési helyedül?
Előzmény: Kék skorpió (1175)
kaposvari Creative Commons License 2004.11.11 0 0 1178
Ötkor lesz.
Előzmény: Muntanitz (1177)
Muntanitz Creative Commons License 2004.11.11 0 0 1177

Tudja valaki, hogy hánykor kezdődik a 24-i kupameccs a Pápa ellen? Ebben az évben már annyi eltervezett utam hiúsult meg, hogy ez a meccs most abszolút prioritást kap nálam!

Balu1st, the pertő, a góltotóval kapcsolatban annyi a tennivaló, hogy a Góltotó NB1 c. topikban mindig tippelnetek kell egy forduló előtt az aktuális játéknap összes meccsének számszerű végeredményére (a sorrend betartására vigyázzatok, lehetőleg egy megbízható ismerős hozzászólásából másoljátok át a párosításokat). Az értékelés szabályait most nem részletezném, a lényeg az, hogy minden fordulóban legyen legalább öt kaposvári, aki tippel. A csapathovatartozásotokat feltétlenül jelezzétek a játékszervező Laci-papi felé akár a hozzászólásban kiemelve a Rákóczi nevét, akár a végére odaírva, hogy "HAJRÁ RÁKÓCZI!"  

Kék skorpió Creative Commons License 2004.11.11 0 0 1176

"De valahogy a fővárosi szurkolókat nem érdekli az MTK."

Ebben van valami, de sok minden közrejátszik. Például a focink színvonala és a nézőtéri erőszakhullám is. Ha mégnezed ma már sehol sincs olyan sok néző. Néha egy nemzetközi kupameccsre összegyűlnek a zöldek és a lilák, de már ők sem olyan nagy létszámban. A bajnoki nézőszáma pedig röhejes. Tegnap a Gödörben is csak 3000 néző volt, ha azt vesszük, hogy a Rákóczi milyen jól teljesít a bajnokságban, a diákok ingyen jöhettek be, mekkora a város, és egyedül itt van NB1-es csapat a megyében, akkor ezzel sem lehet dicsekedni. Csak annyit mondok: a múlt héten a lipcsei Lokomotív 5000 néző előtt játszott, a német 11.(!) osztályban.

Egyébként vidéken több szurkolói klubbunk is működik, például Debrecenben és Egerben. Tegnap a vendégszektorban lévő 15 drukker közül kb. 5-6 volt pesti. A többiek, akárcsak én, kaposváriak vagy környékbeliek voltak.

Előzmény: Simi23 (1174)
Kék skorpió Creative Commons License 2004.11.11 0 0 1175

A jegyárak szerintem is irreálisak a Hidegkuti stadionban. Kérdezték a srácok, hogy mennyi itt a bérlet, mikor azt mondtam, hogy 6000 Ft, csak csodálkoztak. Egyébként mi is úgy vesszük észre, hogy a vezetőségnek egyenlőre nem érdeke a magasabb nézőszám. Valamiért várnak a toborzással, csak azt nem tudjuk miért. Többször is voltak ötleteink a nézőszám növelésére, de nem figyeltek rá. Szvsz VG 1, a nemzetközi kupákban biztosan megkapaszkodó csapatot akar, majd onnan elkezdeni gyűjteni a nézőket.

"Skorpió, te példul miért az MTK-t választottad?"

Nos, mint régebben említettem, én csak pár éve költöztem Kaposvárra, egy távoli kisvárosból. Tehát nálam a lokálpatriotizmus itt most nem jön be.

Szóval, a rokonságomban 2 fradista is van és mikor kisgyerek voltam, fradi szurkolót akartak belőlem nevelni. Megnézettek velem egy Fradi meccset, majd többet és mindig kérdezték, hogy "na, fradista vagy?" Mire én mindig megvontam a vállam. Aztán jött Édesapám és azt mondta, hogy holnap lesz az MTK-Újpest meccs. Az Újpestet már ismertem, mert nálunk játszott kupameccset. Megnéztem, de az Újpest helyett a másik csapat ragadott meg (akkoriban nem volt színes tv-nk, azt sem tudtam, hogy kék-fehérek, Édesapám mondta meg). A meccs egyébként 0-0 lett. Mikor legközelebb láttam ezt a csapatot, pont a Fradi ellen játszott. Az MTK játékosai nagyon akartak, de semmi nem jött össze, a bíró pedig egyszerűen pofátlanul ellenük fújt. A fradisták már akkor is jóval többen voltak, és gúnyosan röhögtek az MTK szurkolók/játékosok bosszankodásain. Kisgyerek voltam, de egy életre döntöttem.

Mikor a Hidegkutiban vagyok, nagyon otthon érzem magam. Kevesen vagyunk, de mindenki barátságos, nem néznek le azért, mert vidéki vagyok. Egyszerűen érzem, hogy oda tartozom.

A 2 fradista rokonom közül az egyik kaposvári volt, és az Építőknél dolgozott. A Rákóczit ő szeretette meg velem. Mindig figyeltem az újságokban az eredményeiket, mikor nyáron feljöttem és edző mérkőzést játszottak, kivetettem magam megnézni a csapatot. És mióta ide költöztem, kijárok meccsekre is. Tavaly is mindig kint voltam, mikor nb1.b-s volt a csapat és most is.

Előzmény: kaposvari (1173)
Simi23 Creative Commons License 2004.11.11 0 0 1174
A hazai nézőszámról csak még annyit, hogy az MTK múltja több nézőt érdemelne. Ekkora érdektelenség nem kísérthet egy többszörös bajnokcsapatot. Ezen viszont a vezetőknek kell változtatni, hogyha az eredmény se hoz lázba senkit. De valahogy a fővárosi szurkolókat nem érdekli az MTK.
Előzmény: Kék skorpió (1170)
kaposvari Creative Commons License 2004.11.11 0 0 1173

Az MTK hazai nézőszáma talán a jegyárak miatt is lehet. Nem tudom, mennyi volt negyven-hatvan éve, de mostanában a legdrágább hazai ülőhely bitos ott van.

Nem tudom pontosan melyik nemzetközi kupameccsen, talán a Dinamo Zagreb ellenin jó pár éve a legolcsóbb és tulképp egyetlen fajta jegy 5000 Ft-ba került. Így nem lehet szurkolókat toborozni. De lehet, hogy nem is cél ez.

Ahogy valaki az MTK-topicban írta, hogy Várszegi inkább a nemzetközi eredményekből szerezzen pénzt, ne a nézőszám emelésből elég sok mindent elárul. Szvsz akik odajárnak egyáltalán nem bánják, hogy ennyien vannak. Csakhogy ez az elitista hozzáállás nyilván könnyen szül unszimpatizánsokat.

Az is egy érdekes kérdés, hogy valaki miért lesz MTK szurkoló. A vidéki csapatok szurkolói kevés kivétellel (üdv Munta:-) a lokálpatriotizmus elve alapján választanak csapatot, még a pesti csapatok is kötődnek valamilyen szinten a kerületeikhez, de azt kizártnak tartom, hogy például az MTK szurkolói közül sokan a nyóckerből kerülnének ki.

Skorpió, te példul miért az MTK-t választottad?   

Előzmény: Kék skorpió (1170)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!