Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
összeraktam a karbit ,remélem jo lesz. A kérdés az lenne ,hogy a gáz bovdent elözö tulaj elmondása szerint forrasztani kell.Én ugy tudtam hogy egy dio van a végén amit be kell akasztani,csak az a gond hogy elkezdek dolgozni igy meg nem lesz idöm beszerezni ujat,így is meg lehet oldani forrasztással?
Üdv! Kb. 40 kg megtud emelni,de az az igazság hogy nagyobb ekét már nem bír kiemelni a földből,ezért vettem le és csináltam kézi kiemelésűre, inkább kormányhoz vagy valami könnyebb dolgok pl. tolólap vagy ilyesmi mozgatásához való.
En a lada valtora siman egy lackereket raktam semmi mas nem kell a regi kuplungbol mert ugyebar a pancsi kuplungja eleg. Valto fole raktam a blokkot keredztbe tenni ra egy lancot es go. Egy rossz kuplungtarcsa pont jo hogy osszehozd a fogaskerekkel mivel a nyelestengely bordas igyegy rossz tarcsara ami jo a nyelesre ra tudod operalni a fogaskereket. En pancsi hatso fogaskereket raktam ra h minel lassabb legyen a gep.
Nagyon szépen köszönöm.Lényegében akkor mindegyik váltóval ez a hejzet.És ha Pl:lada váltón rajtamarad a kinyomó csapágy rész?Vagy az mindenképpen kell hogy maradjon?
Üdv. Nekem mz blokkos trakim volt lada váltóval. Helyzet ugyanaz. A lényeg, hogy jól kiemeljen a pancsi kuplungja mert ugyebár a zuk váltonak a nyelestengelyének szabadon kell hogy fusson kupungoláskor. Ha nem áll meg akkor rohadt nehéz kivenni meg betenni sebességbe. Énis kinlódtam egy csomót vele. Volt, hogy csak kicsit tekerte a a nylestengelyt már nemtudtam kivenni-berakni :) próbálta fékeztetni de az sem jó mert akkor meg ha fékezed akor se tudsz váltani mert ha jól megfigyeled ha a zukét váltogatod picit mozdul a nyelestengely jobbra-balra hogy összetudjon kapni. Tehát a megoldás az hogy jó legyen a kuplung a pancsin teljesen áljjon meg a lánc kuplungolásnál. Nekem 1 fémlamella kivétel oldotta meg a megfelelő szétemelést az mznél. Pancsinál nemtudom milyen van. A pancsit meg mindegy hova teszed ahova tetszik, nekem az mz 2esbe volt minidg sose vettem ki sebességből csak a lada váltót és a lánc állandóan hajtott. Egyértelmű minél nagyobb sebességbe rakod annál gyorsabban hajta a váltót és gyorsabb lesz a gép. Szántásnál az mz is2 meg a lada is 2esbe még azt elbírta. Remélem segítettem.
Nem,az csak egy váltó...Megkeresed a tempóhoz és igényekhez megfelelő fokozatot és abban hagyod. Minden mást a pancsi blokk végez.Ha "tempózni" akarsz,a blokkon váltasz egyet...kettőt..:)
Jó estét uraim.Valaki aki tapasztalt pannonia-zuk váltós trakiban ,világosítson már fel.Hogyan is történik ott a sebességváltás?Addig oké hogy a pancsit a saját kuplungjával kapcsolom.De a zukot is azzal tudom sebességbe rakni?Vagy abban benne van a saját kuplungja?