Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Így már értem, hogy miért nem tudod kicserélni a lánckereket. A benzined azért folyik mert az úszó tűszelepe nem zár. Vagy aláment egy kis kosz azért, vagy megkopott. Vedd le az úszóház tetejét - két kis csavar - és nézd meg, hogy a tűszelep zár e. Ha a tűszelepen "berágódás" van akkor nagy reményeket ne táplálj, hogy nem kell cserélni. Az úszót rázd meg, hogy esetleg nem lyukas e. Ha rázás közben hallod benne a folyadékot akkor baj van.
Az indításnál, ha "megszalad" a berugó kar, akkor többnyire kopott lehet az indító kerék, vagy a fogas ív. Semmi köze az olajcseréhez. Ezt csak úgy lehet megnézni, ha a bal oldali deklit leveszed és meglátod a fogasív és az indító kerék kapcsolatát. De az sem lehetetlen, hogy ezek jók és a kuplung kosár alján levő racsni kopott.
Jó olvasni a gépedről nekem is van egy épített trakim amit itt ajánlgattam mindenkinek , de most úgy döntöttem , inkább megcsinálom magamnak . A bontós ahol motort kerestem nekem is 1.7 es igaz Mazda motort ajánlott , de szerintem a Nissan hasonló lehet .
lehet hogy majd kérek tanácsot ha nekiállnánk csinálni .
Én a váltója nélkül gondoltam berakni a motort eredetileg trabi motor volt féltengelyről lehajtva de ha lehetne egyszerűsíteném . Uaz váltóm és ha jól tudom Zuk a hátsó híd ( csak hátsó kerék hajtású) a váltó előtt van egy száraz kuplung . éa az egy lánckerék lehajtással van forgatva .
Abodi, csak egy kérdés. Ha a régi Pannónia blokkal működőtt a gép, akkor miért nem veszed le róla a lánckereket és teszed fel a frissen szerzett blokkra. Ez pár perces munka. Nem értem, hogy miért a nehezebb megoldást keresed, miért nem akarod a blokkon cserélni a lánckereket. Persze. lehet, hogy én nem vagyok értetlen.
A lánc csere nem jó ötlet,mert ugye van egy adott blokkod a gyári lánckerekével meg láncával ami jó egymáshoz,de viszont a meghajtott lánckerékhez már nem!Namost,ha szerzel egy olyan láncot ami jó a meghajtott fogaskerékre,az utánna meg a Pannonia lánckerékre nem lessz jó!Érted?
sanya 1978 igen szöghajtás utánna van egy váltó , nem tudom milyen tipusú , egy felező , és azthiszem a tulajdonosa a telefonba talán diferenciálzárat is említett .
Na kössz az infót. Most dumáltam az emberrel,de külön váltója nincs! :( De komplett tz4k van most kettő is motorhibás!!!!!!!!!!! 250 ezer!!!!!!!!!! Ha kell valakinek. :)
üdv! én megnéztem a gép magában egybe van motor az nincs benne a gumik nulára le vannak kopva a hidraulika rendben van gardán ugyszint. de látnod kell. szerintem tudnál vele egyezkedni.
Szia! Pont az a 250e forintért hirdetett motor nélküli érdekelne hogy a hajtása , hidraulikája milyen állapotban van.
Kellene nekem egy 4X4 es hidraulikás, tlt-vel rendelkező gép kb. 300e forintért.De legjobb lenne ha a Suzuki GSF400 Banditom eltudnám cserélni. Ha tudtok valakit aki cserélne irjatok. Ez lenne a motor:
üdv! az tényleg drága! szerintem személyautó fogaskoszorút ugyse kapsz olyan méretűt mert én már egy autószerelő ismerősömmel átnézettem a katalógusokat és mindd jóval nagyob. de a kis robogókkal jobban jársz. egy sempira vagy mi a bánat volt nálam javítani az ősszel és annak volt hasonló fogaskoszorúja. olyat sokkal könnyebben kapsz. rosszabb esetleg üzemképtelen robogót kapsz 8-10 ezerért. és ami kell kiszeded a többit meg alkatrészként elpaszolod. szerintem.
Üdv! mit szeretnél tudni erről a egyeki srácról? én pénteken voltam nála tz4k kerék súlyokat vettem. de van ott minden. azt hiszem 14 darab tz4k-ja van most egészben és vagy három bontva. nagyon sok alkatrészek .egy motor nélküli tz4k-t adna 250 ezerért. egyébként egy nagyon korrekt srác.