Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Igen a léghűtő szíjával hajtom meg és egyben az lessz a feszítő is!Már megcsináltam a felfogatást neki,megis hajtattam a motorról hogy a töltést megtudjam mérni alapjáraton meg fordulaton is! Majd csinálok képet rólla és felteszem!
Na igen!Pont ezért döntöttem én is a 12V-os autó generátor,meg akkumulátor mellett!Énis gondolkodtam a Pannonia által termelt áram felhasználásán,de az sem lett volna egyszerűbb!Kellett volna akorr egy 6V-os akksi fesszabályzó,6V-os izzók...stb!meg szerintem tőbbe lett volna sokkal mint így ahogy most csinálom!
Üdv! Jó lett a géped!Látom van rajta lámpa irányjelző,akkor ezek szerint lessz benne akksi,meg generátor is?Ma én is bevásároltam,vettem:irányjelző relét,12V-os kapcsolókat,vastag veetéket,a töltő szálnak,meg a testnek,nameg sarukat,úgyhogy mostmár én is összeszedem magam és belehúzok az épîtésbe!
nekem is most lettcsinálva sima forasztó páka ón vagy miaz azt rálett "bunkozva"megköszörülve és kész ugye mz bovden 1.20 kb nekem meg 1.80 hosszú kellet..még birja:D
Egy kicsi aluminium csődarabot is készithetel a bovden végére ami belefér a siberbe kialakitott hejére és ezt forasztod hozzá, és legközelebb ismét felhasználhatod leforasztod a rossz bovdenről és visza a jó ra.
Ha építésben gondolkodsz , tudnék ajánlani egy jó alapot . A 32 es hsz ban megtalálod . Mi szántottunk is vele nem volt szükség difizárra oldalanként fékezhető a kereke ha esetleg kiforogna .
Uraim ez engem is érdekelne!Visszább láttam már egyfajta megoldás de túl bonyolult.A féltengejekre kicsi fogaskerék mindkét oldalra,ennek ki kell alakítani a csőrészen egy nyílást.Onnan megy felfelé mindkét oldalon lánc,de arra nem emlékszem a zárás hogyan jön létre.Azt majd más megmondja aki emlékszik.
összeraktam a karbit ,remélem jo lesz. A kérdés az lenne ,hogy a gáz bovdent elözö tulaj elmondása szerint forrasztani kell.Én ugy tudtam hogy egy dio van a végén amit be kell akasztani,csak az a gond hogy elkezdek dolgozni igy meg nem lesz idöm beszerezni ujat,így is meg lehet oldani forrasztással?