Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Szia.Holnap veszem meg az ékszíjat hozzá aztán már csak a féltengelyre kell feltenni a tügörgökosarat görgökkel és elméletileg jöhet a föpróba föleg a sebesség alakulása véget várom mert majd akkor derülki hogy jó-e az áttétel vagy még variállni kel rajta.A többi az csak idö és munka igényas dolog ami hátra van még,mint a pót csatlakózó meg a váltókar jó helyen lesz-e stb.
Igen fixre csináltam de lehet bilenteni és azzal állithatom a lánc feszességét és ez nem fog anyit pörögni mint egy mtorkerékpár,ha véletlen gond lenne vele akkor lehet berakni egy nyomó vagy huzórugót.Mindenesetre köszönöm a tanácsot.
kb mennyit? javasolták azt is hogy kevés benzint tegyek a tankba majdnem tisztán és ha beindult akkor állitsam le és kevert üzamanyaggal töltsem fel . Ez igy jó?
Sziasztok.Abban kérnék segitséget ,hogy sikerült összerakni a pancsi karburátort,holnap kimosom a tartályt,aztán inditani kéne.Évek ota áll a gép .Kérdés az lenne hogy hogy kéne csinálni hogy könnyen induljon,mert a karbi állitás is hátra van még.
Köszönöm a választ! Természetesen hozzá való ekével gondolnám,akkorával ami a 10Le körüli 1 tengelyesekhez van.
Inkább a 2 tengelyben gondolkodom,mert nem kell utána kutyagolni. Sok 1 tengelyes videót néztem,de ott sokszor van gond a tapadással. A motor nem erölködik,de önsúly hiányában elpörögnek a kerekek.
Amit további kérdések merűlnek fel,megkeresem az oldalatokat.
Hát egy kicsit cifra volt. Megszakítottam a kompresszor csövét,közé kötödtem egy kisseb tartájt amiben a folyadék volt. A tetején ment bele a levegő,alul meg a lééé. :) 1,5-2 bar nyomással sikerült. :)
Szerintem nem kell annyira a difi zár. Volt valaki aki adta az ötletet mégpedig ha feltöltöd a hátsó kereket fagyálós vizzel.(csak azért kell a fagyáló,hogy télen ne faggyon szét a gumi) Ha ez sem elég akkor raksz rá a kerékre plussz sujt. Ezek után tuti hogy nem pörög ki!!! Én megcsináltam a víz töltést,és nekem bevált!!! :)