Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Sziasztok! Régóta olvasgatom a topic-ot és csodálom a gépeket amiket építetek. Sok jó ötletet már kigyűjtögettem, s remélem, egyszer majd időm és pénzem is lesz rá (lehetőleg egyszerre :) ),
hogy én is összehozzak egy kis erőgépet magamnak.
Addig is, megosztanék egy linket amit most találtam. Hátha érdekel valakit:
Segítek egy kicsit. Neked, lehet, hogy mond valamit, miután arra laksz, hogy Egyek Erzsébet út 64 a telephely és a hirdető Fehér Miklós. Több oldalon hirdet. Ez a cím ott Tiszafüred közelében van valahol. Évek óta kereskedeik, sok gépet "forgat", főleg kisgépeket, TZK és hasonló tipusok, de van bontott autóalkatrész is. Lehet, hogy egyszer megéri meglátogatnod és többet tudsz segíteni az itt érdeklődőknek. Jelenleg is kínál TZK-t motor nélkül is és hibás motorral is, de nagyon sok alakatrésze van.
Hello vannak hasonlo helyek ara békéscsaba felé , tömegével állnak a kubota traktorok , de amíg a fizetésed nem 400 000 havonta nem tudsz megvenni 1 milláért traktort, marad a 100 000 fizetésedböl a lomok és az eszkábálás.Sw nézz meg egy bontót nyugaton, vagy bármit öregebb autót adnak 50 euróért vagy ajándékba, itt egy szar trabantot nem tudsz már venni mert 50 ezerért adják alkatrésznek, sajnos szar helyen vagyunk....
Üdv!Sajnos ebben nem tudok segíteni,nem tudom ki lehet ez a Miklós!Néztem már én is a hirdetéseit,az Apródon a Tiszafüred rovatban,mert ott is árul TZ4K-t 2db és ahoz való munkaeszközöket,meg keréksúlyokat,de nem tudom ki lehet,nem ismerem!Rugattad már a sárban a kerekeket?? (-:
Én erre gondoltam vann benne difizár , felező , 4 sebességes váltó + még egy niva első híd és egy egész jó hajtásláncot lehetne összehozni egy kistraktorra .
18000e és új.A méret jó de drága.Utánna jártam 3-6e ha én bontom ki,Pl:trabi,skoda meg ilyesmi.Úgy emlékszem opel astrában láttam kicsi méretűt,utánna járok annak is.
Nálam azért is kell mert nem tudom másként felraki a láncot csak ha laza mivel a tengelyt nem csináltam állithatóra amin van az ékszíjtárcsa és a fogaskerék de nem is akartam olyanra késziteni a tengelyt.
Mire szolgál a láncfeszítő tulajdonképpen elmondanátok nekem? (mármint nyilvánvalóan arra hogy ne huppogjon a lánc, de mért nem akkora lánc kerül rá ami passzentos, a megefelelő tágulással?)
Szia.Holnap veszem meg az ékszíjat hozzá aztán már csak a féltengelyre kell feltenni a tügörgökosarat görgökkel és elméletileg jöhet a föpróba föleg a sebesség alakulása véget várom mert majd akkor derülki hogy jó-e az áttétel vagy még variállni kel rajta.A többi az csak idö és munka igényas dolog ami hátra van még,mint a pót csatlakózó meg a váltókar jó helyen lesz-e stb.