Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Ne vedd sértésnek de nagyon leértékeled magad. Becsüld jobban magad.
Csak egy vontatásra alkalmas gépet építettél, próbálnád meg te elhúzni azt a pótkocsit megrakva. Az is munka. Vidéken élsz, nézz be az idős nagy gazdálkodók házához tapasztalat szerzésre. Fából vaskarika. Sok olyan munkaezközt láttam fából megcsinálva ami tőkéletesen helyettesitette a vas részeket. Hát ige én is gyakran várok és állok mert nincs alkatrészre való, ez a rész nekem is ismerős és ha a várakozási idő alatt felmerül egy jobb megoldás hát akkor módositok. :)
az elméleteim(tehát először is nem okoskodásnak irtam :)) van több de a "traktornál kimerül" :s még munkagépet nem gondoltam vagyis tervben volt csak ugye míg húzó nincs addig nehezebb munkagépet tervezni ahhoz ami még nincs meg... :s
én se vagyok profi hozzáteszem,egy egyszerű falusi ember vagyok mint mindannyiunk,akit érdekel a barkácsolás :)
és mint irtam is fejben megfordultak dolgok mit hogyan kéne de gyakorlatban nem úgy alakult,ahogy én elgondoltam,ugye anyagiak,na meg időhiány..
én megmondom őszintén ,hogy épitettem már gépet de nem volt annyira kifinomult,hogy munkára is tudjam fogni... a legutóbbi a trabimotoros az is csak "vontatásra van"
és örömmel nézem ezeket a kisgépeket itt a fórumon ,hogy milyen lelkesedés,és találékonyság van bennük :)))
Általános nézet (és gépkönyv szerint) 25:1. Bejáratás alatt 20:1.
Olvastam, hogy a csepeliek az Arol 2T megjelenésekor megállapították, hogy ebből az anyagból hígabb arány is elég lenne, de nem szorgalmazta az átállást.
Én a pannóniás éveim alatt az 1:40, és 1:33 között ingadoztam. Soha nem volt gondom, pedig a gyönyörű Erdélyt is megjártam vele.
A füstölésben sokat befolyásol, hogy miként van beállítva a karbi, illetve hogy mennyire van megdolgoztatva a motor.
Dúsabb üzemanyag-levegő keverék több kenőanyagot visz be a motorba.
Tiszteletem uraim.Lett egy pannonia p 12-es blokkom.Milyen keverék arány kell hozzá?Nézegetem a videókat és feltünt hogy az egyik szinte nem füstöl a másik meg ontja.Mitöl függ?
Szia abból a jónéhány elméletből lerajzolnál néhányat, hogy tapasztaltabbak legyünk. Az elő egytengejest 3 évig raktam összefele és meghatódtam amikor megindult járni. És mindig jött hozzá egy kis megfontolandó megoldás, vagy egy gyári agrosztoly kormány ami nem remegett, a gépre készitettem a pótkocsi talaj egyenletlenség követő forgásrészét és így az eke dőlése már álitható is csak a mélység álitást kelett az ekén megoldani.
Szia .azt szeretném kérni hogy dobj néhány fotot a gépröl meg az ekéröl mert hasonlo dillemával küszködök én is.Igaz a proba még hátra van mert átalakitás alatt van a gép de hasznos infot ejtettél most . Ha nem tul nagy kérés küldhetnéd e mailbe is.Elöre is kösz.
Ismerös amit irsz ! Nagyon sok türelem kell na meg szabadidö. Persze egy kis pénz sem árt hogy ne kelljen nagyon megalkuvonak lenni. Az a gond hogy valahogy sosem tökéletes. Kész volt amit elözöekben irtál de mivel nem csináltam zártra a difit igy nagyon elhuzta a gépet az eke arra az oldalra ahova az eke fel van függesztve(mert én föként szántani szeretnék vele). Difit nem akarom zárni mert akkor meg a forgolodás lenne nagyon macerás ezzel a szarvkormányhoz képest nagy és sulyos géppel. Ugy hogy kapott hátra egy plussz kereket egy egyszerü kormánymüvel ami szépen egyenesben tarja a gépet szántás közben nagyon könnyü dolgozni vele. Ugy hogy lett egy kis (110 cm / 200 cm) ráülös gépem. Na most akkor meg csorbát szenvedett a szállithatoság meg az 5.5 lovas moci is kezd kevés lenni már ehhez a masinához. :)
Én vagyok még igy agyalok épitek de egy értelmes gépet bevallom nem tudtam még összerakni ,az elméleteim jók, csak gyakorlatban nem tudom úgy összehozni ahogy elméletben megvan... :s
Annyi a külömbság hogy semmi pánt" nem kell egyszerüen a motortarto gumipogácsájához rögzitettem a hajtomü alját a tetején meg egy fület heggesztettem és igy van felfogatva.
csak a mai rohanó világban ,nagyon lassú,és nem veszélytelen (gondolva itt arra ,ha esetleg elszakad a drótkötél akkor csúnya sebeket ejthet ) :S
ha néhanapján van rá szükség akkor nagyon jó de ha napi szinten legalább 10-20 alkalommal kell felemelni-leengedni akkor igen csak jó kis torna én megunnám :DDD
De amugy tényleg nagyon jó főleg mikor a szükség nagy úr
ami van az egyik képén (a zöld kistrakin ) hátsó emelő szerkezetnél az jó megoldás :) mivel rövid távon emel és nem nagy terhet a kötél se tud nyulni nagyon :)
de az a berva? motorblokos lassitás az különösen tetszik jó ötlet :)
ott a főtengely ki lett véve és egy átmenő tengelyel lett helyettesitve? vagy csak a hajtókar lett levéve? De nagyon jó :)))
Ez jó megoldás nekem is ilyet kellene csinálnom , csak nem tudom hol kezdjek hozzá, az é trakimon nincsen semmi még hátul, és valahogy úgy kellene feltenni, hogy ha baj van szerelhetö legyen ..