Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Segítségeteket kérném, van nekem 2db 23X5-ös gumiabroncsom, de csak ez van rá írva, hogy 23X5! És az lenne a kérdésem hogy hány colos gumi ez, mert szeretnék rendelni ilyen méretűt traktormintásba, és nem tudom hogy hány colos ez!
Kutatva az emlékeimben én arra gondolok, hogy ez egy IFA FRAMÓ váltó. Az ötvenes években gyártották. A Framó négy sebességes kisteherautó, hátsó kerék hajtású és háromhengeres Wartburg motor hajtotta. Az ötvenes évek végén, ebből lett a Barkas és az már első kerék hajtással készült, de a motor maradt. Természetesen a tévedés joga részemről fenntartva!
Hogyhogy nem eredeti a lánckeréktengely? Oda kapcsolódik a kilóméteróra meghajtója, azért van ilyen hosszúra hagyva (a lánckeréken kívül egy csigamenetes hüvely van). Én még csak ilyen tengelyt láttam. Ettől függetlenül lehetett rövid változata is.
Legalábbis a kilógó tengely nem ilyen hosszú eredetileg.
Dobd a kukába nyugodtan szerintem és keress egyet valakinél, sajnos nekem csak 2 van, egy eredeti meg egy hekkelt ugyh mindegyikre szükségem van, de igértek nekem lánckerekeket, lehet h azok között lesz felesleges.
Gokartosnak igaza van, eredeti pannónia kis és nagy hajtáslánckerék aztán ratata! Már csak mert ha perselyesre csinálod a tengelyt akkor szerintem szét fogja verni egy idő után.
Mond csak mért is cserélted el a "rossz blokkot" egy még rosszabbra? :oD
én is dunántuli vagyok!baranya m. Majs!!nálunk van pár házi traki! állitom h nálunk van a legnagyobb domb az egy igazi proba mindenki számára!!!itt egy két traki megállt már a közepén!!majd én is kiprobálom h fel megy-e..csekéyl az esély rá de bizzom a gépbe!!majd csinálok videót akkor mégha nemis megy fel akkor is!!!votl olyan h felemelkedet az mtz 50es óra!!!!
Évjárattól is függ!Ami eltérhet:sebváltó léptető mehanizmus,sebváltó fedél,berugó szerkezet és a kuplungkosár fogkialakítása,blokkház eleje!Asszem ennyi,de ha nem akkor remélem a többiek majd kiegészítenek!
Hát igen!De nézd a jó oldalát,mert ha most lecseréled őket újra akkor biztos hogy évekig nem kell hozzá nyúlnod!Ha meg majd valamikor elkopnak "csak bemész a boltba" és veszel helyettük újat,mert tudod hogy miaz és hogy mi kell!De ez a te döntésed úgy csinálod ahogy te akarod!!Ez csak az én véleményem!
Sziasztok! Tudnátok segíteni abban hogy mi a külömbség a T1-es és a T-5 ös Pannónia blokk között? Csak mert találtam egy eladó blokkot,ami T1-es,viszont láttam hogy legtöbben T5-öst építettetek a kistraktorotokba. Köszönöm!!
Ha esetleg valakit érdekel valami akkor van egy eredeti Pannonia TL250F,TL250D,TL250B tipusok kezelési és javítási útmutató kézikönyvem amiben a karburátor beállítástól a dugattyú készítésig minden levan írva!
Na akkor figyelj így már talán megérted mit akarok!A Pannonia motoron lévő kis lánckereket hagyd úgy ahogy van,és akkor a 3sebességes Zuk váltó nyeles tengelyére rakjál egy pannónia hátsó nagy lánckereket,és akkor ha így valami problémád is akad:elszakad a láncod...akkor csak fogod magad bemész a boltba és tudsz hozzá venni patentszemet vagy akár láncot is mert tudod hogy mi van a gépeden!Értessz már?
peddig én alig várom h esen h tóljam hehe!!!!!ma raktam fela gumit h ne a fémen menjen,netán megakadna......szállito szalag gumi rajta van alján 1.5cm re lóg ki azt mondják itthon h sokáig birja !!!