Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Hogy a kérdésedre válaszoljak: igen meg lehet foltozni, de ahogy írtad "kis cinnel", mert a súlya változhat, ha sok kerül rá. Azonban előtte ki kell szárítani és csak akkor lehet forrasztani. Javaslom, hogy nagyítóval nézd át, hátha megtalálod a repedést rajta. Az, hogy az úszó "ramatyul" néz ki ne zavarjon. A hegyes végét nézd meg, hogy ne legyen rajta bemaródás, mert a hegye a kúp zárja el a benzint. Ha kifujtad az úszóház fedelét és fejtetőre állítod, az úszót a hegyes felével tedd bele a helyére és ahova a benzincső rámegy ott szívd meg! Ha a tűszelep jól zár, akkor nem enged át semmit sem, szinte a nyelvedre tapad. Ekkor bízhatsz abban, hogy ha sikerül az úszót megforrasztani, akkor jó lesz ez a része. Eléggé kezdeteleges a módszer, de célravezető. A karburátor beállításról már egyszer írtam hogyan kell, olvass visza az írásaimban, valahol az elején van.
Jó napot,sziasztok.Érdeklődnék,hogy nincs-e valakinek elfekvöbe véletlenül gázszabályzóház?Leirnám a motor paramétereit:Lombardini LDA 450-es diesel motor,10Le-ös.Hiányzik kivül a gázszabályzó része,nem gyári.Vagy valamilyen hasonló bontot.Zala megyei vagyok. Valaki tudna segiteni megköszönném.Rakok fel egy képet hogy lehessen látni miől van szó.
Így már értem, hogy miért nem tudod kicserélni a lánckereket. A benzined azért folyik mert az úszó tűszelepe nem zár. Vagy aláment egy kis kosz azért, vagy megkopott. Vedd le az úszóház tetejét - két kis csavar - és nézd meg, hogy a tűszelep zár e. Ha a tűszelepen "berágódás" van akkor nagy reményeket ne táplálj, hogy nem kell cserélni. Az úszót rázd meg, hogy esetleg nem lyukas e. Ha rázás közben hallod benne a folyadékot akkor baj van.
Az indításnál, ha "megszalad" a berugó kar, akkor többnyire kopott lehet az indító kerék, vagy a fogas ív. Semmi köze az olajcseréhez. Ezt csak úgy lehet megnézni, ha a bal oldali deklit leveszed és meglátod a fogasív és az indító kerék kapcsolatát. De az sem lehetetlen, hogy ezek jók és a kuplung kosár alján levő racsni kopott.
Jó olvasni a gépedről nekem is van egy épített trakim amit itt ajánlgattam mindenkinek , de most úgy döntöttem , inkább megcsinálom magamnak . A bontós ahol motort kerestem nekem is 1.7 es igaz Mazda motort ajánlott , de szerintem a Nissan hasonló lehet .
lehet hogy majd kérek tanácsot ha nekiállnánk csinálni .
Én a váltója nélkül gondoltam berakni a motort eredetileg trabi motor volt féltengelyről lehajtva de ha lehetne egyszerűsíteném . Uaz váltóm és ha jól tudom Zuk a hátsó híd ( csak hátsó kerék hajtású) a váltó előtt van egy száraz kuplung . éa az egy lánckerék lehajtással van forgatva .
Abodi, csak egy kérdés. Ha a régi Pannónia blokkal működőtt a gép, akkor miért nem veszed le róla a lánckereket és teszed fel a frissen szerzett blokkra. Ez pár perces munka. Nem értem, hogy miért a nehezebb megoldást keresed, miért nem akarod a blokkon cserélni a lánckereket. Persze. lehet, hogy én nem vagyok értetlen.
A lánc csere nem jó ötlet,mert ugye van egy adott blokkod a gyári lánckerekével meg láncával ami jó egymáshoz,de viszont a meghajtott lánckerékhez már nem!Namost,ha szerzel egy olyan láncot ami jó a meghajtott fogaskerékre,az utánna meg a Pannonia lánckerékre nem lessz jó!Érted?
sanya 1978 igen szöghajtás utánna van egy váltó , nem tudom milyen tipusú , egy felező , és azthiszem a tulajdonosa a telefonba talán diferenciálzárat is említett .
Na kössz az infót. Most dumáltam az emberrel,de külön váltója nincs! :( De komplett tz4k van most kettő is motorhibás!!!!!!!!!!! 250 ezer!!!!!!!!!! Ha kell valakinek. :)
üdv! én megnéztem a gép magában egybe van motor az nincs benne a gumik nulára le vannak kopva a hidraulika rendben van gardán ugyszint. de látnod kell. szerintem tudnál vele egyezkedni.