Szép napot :)
egy jó tanács
ha egyszerűen szeretnél gépet épiteni adott a lehetőség :)
mert irod ,hogy van egy kpl 2T trabi és egy 5.5-lovas robi kapa és még ráadásul csak lassú tempó kellene :)
nem kell túl bonyolitani a trabibol kiveszed a komplett elejét és a motort leveszed róla egy rossz kuplungtárcsa közepét kivágot ráhegeszted egy 1"-os vascsőre aminek a másik végén egy furat van amivel a kapa kihajtó tengelyére rögzited :) a kapát kompletten rögzited a "bölcsőhöz " valami pánttal :) és kupplung minden meg van nyomatékos és alacsony fogyasztású tr váltóbval 4.fokozatban kb 6-8 km /h a végsebesség mivel a bolygómű leveszi a fordulatot...
de 1.fokozatban viszont még nyomatékosabb :)
na és ahogy van a két felfogatás a trabant bölcsőjén ami a hattyúnyakra megy onnan hátrafelé két nyúlványt :) és két kereket alá :) egy vonószemet/horgot a hátuljára és kész is :)
De ha nem akarod annyira mebonyolitani akkor a trabibol ki a motor (ha nagynak találod) és a motortérbe megcsinálni ugyanezt a robikapa és a trabi nyelestengely összeházasitását"fentebb irtam"
a trabi hátulját levágni és kész,és pick-up méág futó se kell :)
de ha marad benne a gyári motor abbol se lenne semmi gond ... mert ha jol be van lőve a karbi akkor nem papál sokat... (napi inditgatással nem lenne gond ha van egy akksi ami beforgatja akkor semmi gond nem lehet vele :)
ha csak földuton szeretnéd használni és nincs keret traktormintás gumira akkor valami rossz felnire körbe szögvasat hegeszteni és máris kész a körmöskerék :) ha alacsony akkor pedig a hátulját "fával kitámasztani "
az elejét pedig nem tudom valameik rugólapot meg kell cserélni... (bár lehet keverem az ültetéssel..
Na fde lényeg ilyen adottságokkal pikk-pakk kis "gépszörnyet lehet épiteni :) fél napos munkával :))) és nem csak munkagép de még jó móka is egyben :)
tehát ha csak szállitásra kell én szivem szerint hagynám a trabit egyben akku-benzin és a hátulját lecsapni a "B" oszlop után ,az alső keresztmerevtő gerendát,küszöböket meg kell erősiteni!!! mert anélkül összecsuklik:)
erősités a küszöbnél elég egy teljes hosszában élére állitott laposvas ami legalább 4mm vastag (ez a házi Tabant Tramp) :D
annyi ,hogy közúti közlekedés problémás...
Remélem tudtam segiteni :)
Jó barkácsolást :)