Most Szántódon vagyok (Siófok mellett), amúgy pesti. De ha bevállalod, hogy ránézel, akkor teherautóval bárhova el tudom vinni :)))
Mielőtt még bánatomban elmentem volna este babbettázni egyet, toltam vagy kétszer 200m a műúton, de ugyanaz a helyzet, tehát amíg tolom megy a motor, ha közben gázt adok akkor lehörög, amúgy meg nem kap erőre...
Amit meg nem tudok, hogy a sok próbálkozás miatt vagy másért, de pár csepp olaj van a gép alatt és még nem jöttem rá honnan jön. Az olajleeresztő furat menetszakadt volt, azt ma vágtam fel tizesre, onnan már nem jöhet. Eddig onnan jött az olaj... mondjuk ez gondolom sokban nem befolyásolhatja a motor kompressziót, ami meg elég szépen van (amikor vasárnap beindult, majd kitépte magát a kezemből a motor, meg ha lefogom a gyertyanyílást, akkor is jelentős különbség van a dugattyú mozdíthatóságában...)
Reggel megnézem, hogy műszer és minden tudomány nélkül, az előgyújtást pofára nagyobbra veszem... "óra járásával ellenkezőleg" mondjuk 1cm tekerek rajta... aztán meglátom... addig is szellőzik a karbi.
Szóval a gyújtást megpróbáltam 1.5mm-re állítani, de 1 óra küzdelem után, örültem, hogy legalább 2mm-re újra vissza tudtam lőni... majd még próbálkozom, de ha jól emlékszem valaki azt írta korábban, hogy a szar előgyújtás is gyújtás, attól még mennie kell, csak rosszul (erőtlen, visszadurrog, stb. de legalább megy).
Karburátorba visszatettem a gyári alkatrészeket, visszatettem a légszűrő csonkját, a tüskének pedig felülről második vágatában van a rugós lemezke...
Azt csinálja, hogy 1-es fokozatban ha tolom, hallom hogy robban, gondolom el is ég az üzemanyag, de ha nem tolom, akkor abbamarad a folyamat. Ha miközben tologatom és gázt adok, akkor pedig lefulladó hangot ad.
Az üzemanyag szinttel azért játszottam a karburátorban, mert a babbettámon 3-4 napom ment el, mire hasonló hibánál kiderült, hogy azzal volt a baj. Ott alacsony volt a szint...
Most már késő van, meg hideg, kiszedem a karburátorból a csavarokat, hagyom, hogy reggelig szellőzön, aztán meglátom, de igazából teljes a tanácstalanság... a babettám ennyi küzdelem után már rég működött :(
Kössz a segítséget meg a tippeket mindenkinek előre is!
Tedd vissza előbb a gyári fúvókákat és karbi alkatrészeket. Utángyártott hulladékot csak a legvégső esetben, tesztelve rakjuk fel. Amúgy én már hajítom is le a gépemről a Jikovot, a Simson villával egyidejűleg Simson karbi is kerül a gépre, egyedi (gány) szívócsonkkal.
Én csak annyit szolnék hozzá hogy nekem is volt ilyen bajom a gépel én is így jártam fel újítás után nekem a gyújtásom volt a ludas ugyan az volt a probléma mint neked kollega.
"Száritsd" ki a kartert és cserélj egy jó minőségű gyertyára. Ha visszadurrog a karbiba akkor az a bibi. Vigyázz mert még a szimeringet is kitüsszenti. Feltételezve, hogy az üz anyag szint jó.