Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Csak az bosszant hogy igy a sebességet se tudom megnézni mert még lehet azon is variállnom kel majd és akkor nagyobb ékszíjtárcsa és megint másik ékszíj.De lehet kipróbálom ugy hogy viszi a tengelyt mert felbakolva ugy is tudtam sebességet váltani de ott nem igazán látszik a sebesség igaz a kerék forgásából egy kicsit gyorsnak láttam pedig a motor meg a nyelestengely közt majd 5.szörös a lassitó áttétel.
Köszi a választ.Én is gondoltam rá hogy veszek egyszámmal nagyobb szíjat az 2.5 plusz a hoszban a spanolót meg lehet másikat kell csinálnom mert az rk-nak nem tul nagy a holtjátéka,amugy is ugy szeretném a spanolót hogy mikor kifelé engedem a kuplungkart akkor induljon a gép nem pedig ahogy huzom befelé.
A terepváltó a 4x4 miatt került bele elsősorban,de nagyon jó lett az áttétel,minden munkához lehet megfelelő fokozatot találni.Teljes külön egység a Niva terepváltó a behajtást is simán megtudod oldani kardántengellyel.
Szia nekem nem volt ijen gépem sosem. Néhány pipp: Még nagyon merev az ékszíj, esetleg bordázott szíj, Nagyobb mozgási lehetőség a kuplung spanolónak és nagyobb ékszíj
Köszi a választ.Nekm egy kicsit passzosan megyen fel az ékszíj de én olyan lazának találtam azt hittem igy is hogy hajtani nem fog és pont az ellenkezöje van nem akar megálni.
Tudna nekem valaki segíteni.Kellene nekem egy P-5höz kipufogó könyök,mert a traktoromnál kifúly a hengernél,és lekellene cserélnem.Ha jól tudom,tűzkarikának mondják ami még bent van,az is érkekelne.Ha valaki tudna segíteni,bármilyen megoldás érdekel.Köszi előre is.
Akadt egy kis gondom az ékszíj kuolunggal már olyan lazán van hogy kézzel szinte össze lehet nyomni teljesen és mégis hajtja a motor mi lehet a probléma?Én két dologra gondolok nem fut párhuzamban teljes mértékben a két ékszíjtárcsa vagy a két tengely közép egy sikban van mert azt hiszem az rk-nál az ékszíjtárcsák alja van egysikban de még az is lehet hogy kics a méretbeli különbség a két tárcsa közt a motoré 60mm a másik 160mm.
A benne lévő levegőnek semmi köze a felhajtóerőhöz. Egyébként osztom a véleményed, sima mezei ónnal is lehet forrasztani. Nagyon melegíteni pedig azért nem lehet mert a többi forrasztás is megadja magát.
Miért nem jó a hagyományos ón?Én azzal szoktam beforrasztani,és semmi gond velük.Egy a lényeg,magas hőfokra állítani a pákát,és lehetőleg egy mozdulattal beforrasztani,hogy maga az úszó ne nagyon melegedjen át.Mivel a benne levő levegő kiszökik a hőtágulás miatt,és kisebb lesz a felhajtóerő.Valamint ugye azon a lukon át akar kiszökni amit be akarok forrasztani. Ha másképp nem megy először megömlesztem az ónt az úszón,majd megvárom míg kihül,utána már könnyebb egy gyors mozdulattal forrasztani.
az Attilaxx ötletéből kiindulva ,vettem egy kissebb edény tettem vizet bele ,majd egy krumpliba szurtam az úszú tengelyét ,ugy hogy az általam gyanitott sérült rés (ami a tű tengelye) jelen esetben ,ne kerülyön víz alá
lassú tüzen forralva a vizet ,ami felmelegíti az úszóban lévő benzint ,ami igy elpárolog.
Az elméletem igazolodni látszik ,mert a tengely melett bugyogva jőn ki a benzinnel keveredett benzingőz.
Még jó ,hogy az asszony nem lássa a "tudományok kisérleteimet " :))))))
Nem ismeretlen a módszer nekem sem, de öszinte kell legyek: nem mertem leírni, nehogy baj legyen, miután nem tudom, hogy mennyi benzin van az úszóban és a másik fél képességeit nem ismerem.
Reggel csak vicceltem... én mikor zsiga és trabi uzót forrasztottam ugy néztem meg, öngyujtóval melegitettem , megtágul a benzin és ott szépen ég ahol a benzin göz jön ki, ügyesen óvatosan nem felrobbantani,ezzel kijön a benzin is , és utánna körbeforraszthatod nyugodtan...
Ha javasolhatom ne szúrd ki! Azért ment bele, mert valahol repedt! Tedd meleg helyre -radiátorra- és legyél türelemmel míg kiszárd. Ki fog. De akkor is meg kell keresni a repedést rajta. Vagy vegyél egy másikat.