Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Általános nézet (és gépkönyv szerint) 25:1. Bejáratás alatt 20:1.
Olvastam, hogy a csepeliek az Arol 2T megjelenésekor megállapították, hogy ebből az anyagból hígabb arány is elég lenne, de nem szorgalmazta az átállást.
Én a pannóniás éveim alatt az 1:40, és 1:33 között ingadoztam. Soha nem volt gondom, pedig a gyönyörű Erdélyt is megjártam vele.
A füstölésben sokat befolyásol, hogy miként van beállítva a karbi, illetve hogy mennyire van megdolgoztatva a motor.
Dúsabb üzemanyag-levegő keverék több kenőanyagot visz be a motorba.
Tiszteletem uraim.Lett egy pannonia p 12-es blokkom.Milyen keverék arány kell hozzá?Nézegetem a videókat és feltünt hogy az egyik szinte nem füstöl a másik meg ontja.Mitöl függ?
Szia abból a jónéhány elméletből lerajzolnál néhányat, hogy tapasztaltabbak legyünk. Az elő egytengejest 3 évig raktam összefele és meghatódtam amikor megindult járni. És mindig jött hozzá egy kis megfontolandó megoldás, vagy egy gyári agrosztoly kormány ami nem remegett, a gépre készitettem a pótkocsi talaj egyenletlenség követő forgásrészét és így az eke dőlése már álitható is csak a mélység álitást kelett az ekén megoldani.
Szia .azt szeretném kérni hogy dobj néhány fotot a gépröl meg az ekéröl mert hasonlo dillemával küszködök én is.Igaz a proba még hátra van mert átalakitás alatt van a gép de hasznos infot ejtettél most . Ha nem tul nagy kérés küldhetnéd e mailbe is.Elöre is kösz.
Ismerös amit irsz ! Nagyon sok türelem kell na meg szabadidö. Persze egy kis pénz sem árt hogy ne kelljen nagyon megalkuvonak lenni. Az a gond hogy valahogy sosem tökéletes. Kész volt amit elözöekben irtál de mivel nem csináltam zártra a difit igy nagyon elhuzta a gépet az eke arra az oldalra ahova az eke fel van függesztve(mert én föként szántani szeretnék vele). Difit nem akarom zárni mert akkor meg a forgolodás lenne nagyon macerás ezzel a szarvkormányhoz képest nagy és sulyos géppel. Ugy hogy kapott hátra egy plussz kereket egy egyszerü kormánymüvel ami szépen egyenesben tarja a gépet szántás közben nagyon könnyü dolgozni vele. Ugy hogy lett egy kis (110 cm / 200 cm) ráülös gépem. Na most akkor meg csorbát szenvedett a szállithatoság meg az 5.5 lovas moci is kezd kevés lenni már ehhez a masinához. :)
Én vagyok még igy agyalok épitek de egy értelmes gépet bevallom nem tudtam még összerakni ,az elméleteim jók, csak gyakorlatban nem tudom úgy összehozni ahogy elméletben megvan... :s
Annyi a külömbság hogy semmi pánt" nem kell egyszerüen a motortarto gumipogácsájához rögzitettem a hajtomü alját a tetején meg egy fület heggesztettem és igy van felfogatva.
csak a mai rohanó világban ,nagyon lassú,és nem veszélytelen (gondolva itt arra ,ha esetleg elszakad a drótkötél akkor csúnya sebeket ejthet ) :S
ha néhanapján van rá szükség akkor nagyon jó de ha napi szinten legalább 10-20 alkalommal kell felemelni-leengedni akkor igen csak jó kis torna én megunnám :DDD
De amugy tényleg nagyon jó főleg mikor a szükség nagy úr
ami van az egyik képén (a zöld kistrakin ) hátsó emelő szerkezetnél az jó megoldás :) mivel rövid távon emel és nem nagy terhet a kötél se tud nyulni nagyon :)
de az a berva? motorblokos lassitás az különösen tetszik jó ötlet :)
ott a főtengely ki lett véve és egy átmenő tengelyel lett helyettesitve? vagy csak a hajtókar lett levéve? De nagyon jó :)))
Ez jó megoldás nekem is ilyet kellene csinálnom , csak nem tudom hol kezdjek hozzá, az é trakimon nincsen semmi még hátul, és valahogy úgy kellene feltenni, hogy ha baj van szerelhetö legyen ..
igen jó árak!!a 6000 ft a fesz.szabályzóért már nem okés!!!de megkell venni de majd csak jövö hónapba.most neki állok egy ekét csinálni a gép után van 3is egyiket megnagyobitom nagyobb eke vas meg stb...lovas ekét félek h nehezen huzzná!!van egy ksi váltva forgatos ekém is krupmli kiszedö egybe nagyon keméyn hehehe