Keresés

Részletes keresés

Goldman Emma Creative Commons License 2013.05.02 0 0 3617

:-) Úgy, úgy. Most megyünk kia a divatból, de rém büszkén ám.

http://www.youtube.com/watch?v=D6RaU9n4ZuI

Előzmény: tehtube (3612)
nofRETRO Creative Commons License 2013.05.02 0 0 3616

Már én is szembesültem a leander nevelésének buktatóival.., nincs is.

Nagyon népszerű volt régen, szép is, talán a pincébe vitték? vagy becsomagolták télire.

Előzmény: Goldman Emma (3613)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.05.02 0 0 3615

Sajnos én hajnali három és hat között szenvedek alvásproblémáktól. Ők akkor már ittasak, én meg túl éber, a dolog nem összeegyeztethető. :-) Most viszont kotródom is aludni, mert amióta elütöttek, ilyentájt húz az ágy. Van más érdekes következménye is a gázolásnak, de az inkább egy phd témája lehetne, kivárom a megfelelő aspiránst. Figyeljétek meg, pályám csúcsán lábjegyzet leszek.

Előzmény: Divrotcé (3611)
nofRETRO Creative Commons License 2013.05.02 0 0 3614

Ez elsősorban a net felületén van (igaz mást nem nagyon látok), és a figyelemfelkeltés a cél. Sokszot egy-egy blognak is más címet adnak, mint a blog írója. Lehet, hogy ez külön munkakör. Fel kellene ismerni már, hogy ezzel nem lehet célt érni, mert már lejáratódott. Pont úgy, mint az "ingyen ajándék". Hogy ezt pl. ki találta ki?

Ha már a reklám(hatás)ról beszélünk, kinyílna a bicska a zsebemben, ha volna. Ilyeneket írnak: "se kockázat, se kötelezettség" Úgy tálalják, mintha ez az ügyfélre vonatkozna. De benne van a kalapban, hogy a szerződő (biztosítási) félnek sincs se kockázata, se kötelezettsége :)

Szerintem nincs olyan szerződés, aminek sem kockázati, sem kötelezettségi vonzata ne lenne.

Előzmény: tehtube (3612)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.05.02 0 0 3613

A leanderrel nem viccelünk. :-)

Nehéz sorsú egyed: télen nem tud szunyálni, mert verőfényben kell állnia - a lépcsőházban hővös van, de világos, a pincében meg sötét, de meleg, mert ott a kazán - , ezért aztán nyúlik, kopaszodik, küzd... most még ez a zuhé is, miattam. Szerintem az is teljesen normális lenne, ha egy éjszaka kirugdalna az ágyamból, és belefeküdne. :-))

Előzmény: nofRETRO (3610)
tehtube Creative Commons License 2013.05.02 0 0 3612

Bocsi, valóban, megkövetem a szakma pl. most hozzászólóját is, aki(ke)t nem lehet ezekkel egy lapon említeni.

Előzmény: Goldman Emma (3595)
Divrotcé Creative Commons License 2013.05.02 0 0 3611

Juteszembe italmérés. Már régebben javasoltam volna, hogy az amúgy is "álmatlanságban" szenvedő lakóság csatlakozzon a mulatozó ifjakhoz.

Előzmény: Goldman Emma (3609)
nofRETRO Creative Commons License 2013.05.02 0 0 3610

Nekem a jégeső is benne volt a pakliban :)

Juj de komolynak tetszik lenni. Vagy nálam hiányzott a szmájli?

Előzmény: Goldman Emma (3608)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.05.02 0 0 3609

Nem tudom, a macska merre jár, de néztem, itt a hatodikon valami idősebb polgár van festve, de az sem jött. Talán leugrott a kocsmába, rekreálódni.

Előzmény: Krampulák (3607)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.05.02 0 0 3608

Igen. Miért?

Előzmény: nofRETRO (3606)
Krampulák Creative Commons License 2013.05.02 0 0 3607

A tűzfalról a bőrig ázott macska. 

Előzmény: nofRETRO (3606)
nofRETRO Creative Commons License 2013.05.02 0 0 3606

nem csodálkoznék, ha hamarosan kopogna az erkélyajtón

a leander?

Előzmény: Goldman Emma (3605)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.05.02 0 0 3605

Egyezzünk ki abban, hogy a fa nem bizonyító erejű.

Hű, hogy zuhog már megint. A leandert kilöktem az erkély szélére, túlélő túra, mondtam neki, tavaszi fürdés, oszt megmutadhatod, mennyit edződtél a télen. Puttty, ezek a villámlások-dörgések mégsem voltak bekalkulálva, nem csodálkoznék, ha hamarosan kopogna az erkélyajtón.

Előzmény: Archimédesz (3604)
Archimédesz Creative Commons License 2013.05.02 0 0 3604

Viszont a mi utcánkban korábban nem volt fa, a háború előtt sem, most meg másfél éve hirtelen lett. Sőt, az elmúlt hónapban az egész környéket befásították (Rökk Szilárd, Bródy Sándor stb).

Előzmény: Goldman Emma (3603)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.05.02 0 0 3603

Összevissza kattintgatnak, ja.

Gyerekkoromban csodás, hatalmas fák szegélyezték a Ferenc körutat, aztán egyszerre felzabálta a fasort a savas kicsapódás, meg a parkolóhely-bővítés. Most már megint elég rendes fák vannak ott, de egyszerre voltak ők pilinckák is.

Előzmény: Archimédesz (3600)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.05.02 0 0 3602

Ezért sem. :)

Elolvastam két fél zsömle közt a cikket, valóban az Alexander Eben könyvből indul ki, aztán amolyan egyrészt-másrészt módon azt taglalja, hogy mi szól a halálközeli élmények bizonyító ereje mellett, és mi ellene. A végkövetkeztetés, tekintve, hogy egy teológus fogalmazza meg, kábé az, hogy még mindig jobb hinni, mert nem idegesíti az embert annyira a halál, aztán a végén hátha bejön.

Bocs, ezt nem ő mondja, hanem én vagyok cinikus, mint mindig.

Előzmény: Archimédesz (3601)
Archimédesz Creative Commons License 2013.05.02 0 0 3601

Kapsz ezért valami veszélyességi pótlékot? 

Előzmény: Goldman Emma (3599)
Archimédesz Creative Commons License 2013.05.02 0 0 3600

Nem feltétlenül, nem biztos, hogy korábban is voltak ott fák. Az viszonylag ritka - bár biztos nem lehetetlen -, hogy egyszerre pusztuljon ki az egész sor, pláne úgy, hogy a túloldalon megmarad (a 64-es képen is látszanak a páratlan oldali nagyobb fák).

De amúgy is csak érdekességnek hoztam. Miért nem csinált képet akkor már a másik oldalról is? Nem gondolnak az emberek a jövőbe, csak fényképezgetnek bele a vakvilágba.

Előzmény: Goldman Emma (3598)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.05.02 0 0 3599

Hazahoztam ma ezt a nagyszerű lapot (munkaköri kötelesség), most eszem valamit, mert kell az erő, aztán elolvasom. Majd referálok.

Előzmény: Archimédesz (3597)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.05.02 0 0 3598

De hát valami helyett ültették ezeket a kicsi fákat, nem?

Előzmény: Archimédesz (3596)
Archimédesz Creative Commons License 2013.05.02 0 0 3597

Az ilyenekkel fölvesszük a harcot (bár ez print, de a hülyeség áll).

Előzmény: Goldman Emma (3595)
Archimédesz Creative Commons License 2013.05.02 0 0 3596

Szóba került a múlt héten, hogy az Illés utca páros oldalán is kéne látszódniuk a nagy fáknak a 8844-en, ha az ott készült. 

A fenti kép szerint 1964-ben egészen kicsi fák voltak és nincs okom azt feltételezni, hogy a harmincas években másképp lett volna.

(Valamint a rosseb egye meg, hogy nem látszik semmi tükröződés az üvegeken, pedig azért mentem vissza másodjára is.)

Goldman Emma Creative Commons License 2013.05.02 0 0 3595

az újságíró: némelyik, jellemzően internetes orgánum némelyik újságírója

Előzmény: tehtube (3594)
tehtube Creative Commons License 2013.05.02 0 0 3594

Ezeket az ócska túlzásokat nem tudom valahogy mexokni. Legurul egy kő a Gellérthegyről, az újságíró az írná, omlik a Gellérthegy. Egy kis elemet következetesen átcsúsztat a legtöbb cikk az egészet érintő változásba.

Előzmény: nofRETRO (3593)
nofRETRO Creative Commons License 2013.05.02 0 0 3593

Egy újságírótól nem várható el a műszaki ismeret, de az igen, hogy megkérdezzen egy hozzáértőt, ami alapján megírja a hírt.

Nem tudom elég jól kinagyítani, de úgy tűnik, hogy valami beton/műkő-keretbe rakták a téglát, és át is vasalták helyenként. Hogy aztán ez az oszlopokhoz hogy volt bekötve, azt nem látom.

Az óriásplakátok a kerítésen belül - mondtam már hogy útálom az óriásplakátokat?? :) Ráadásul itt ki látja egyáltalán?

Előzmény: tehtube (3592)
tehtube Creative Commons License 2013.05.02 0 0 3592

Jó hosszú kerítés. Óhatatlan hogy a hőmozgás meg ha ne repssze a lábazatot. Mintha régen magasabbb lett volna, de biztos csak ráaszfaltoztak a járdára. 

A cikk azért jól túllihegi a dolgot. Kidőlt egy betonfal. Ilyenkor általában ez a teljes falhosszra értendő. Csak persze hogy nézne ki cikkcimnek hogy kiborult néhány mezőnyi kerítés? :-))))

Mikor történehetett? pontosabban

Előzmény: nofRETRO (3589)
pégés Creative Commons License 2013.05.02 0 0 3591

csak itt és csak Neked: Andrássy 55.

(majd holnap (ill. ma) felteszem)

Előzmény: Archimédesz (3586)
Boszorka Creative Commons License 2013.05.01 0 0 3590

Szerintem nem egy nagyforgalmu (gyalogos) hely. Ünnep lévén autók se nagyon jártak.

Előzmény: nofRETRO (3588)
nofRETRO Creative Commons License 2013.05.01 0 0 3589

Elég érdekes a "lábazat", több helyen van repedés is a régebbi utcaképen(google)

Régebben nem magasabban volt a járda?

Előzmény: nofRETRO (3588)
nofRETRO Creative Commons License 2013.05.01 0 0 3588

"Tűzoltók dolgoznak egy kidőlt betonfalnál az I. kerületi Mészáros utcában. A vasúti területet határoló két méter magas fal mintegy ötven méter hosszan dőlt a járdára és az úttestre szerda délelőtt."

Kidőlt egy betonfal Budapesten

A fal ötven méter hosszan dőlt a járdára. Tovább »

forrás: Index.hu

Az a fal egy kerítés, betonoszlopok közé falazott tégla , beton fedlappal.

Csodálkoztam is , míg nem láttam a fotókat. Gondolom, egyik másik oszlop megsüllyedt, szétlazult az egész, talán neki is támasztottak időnként valamit, mondván az egy betonfal. Pedig nem. Szerencsére nem járt arra senki, amikor kidőlt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!