Sajnos én hajnali három és hat között szenvedek alvásproblémáktól. Ők akkor már ittasak, én meg túl éber, a dolog nem összeegyeztethető. :-) Most viszont kotródom is aludni, mert amióta elütöttek, ilyentájt húz az ágy. Van más érdekes következménye is a gázolásnak, de az inkább egy phd témája lehetne, kivárom a megfelelő aspiránst. Figyeljétek meg, pályám csúcsán lábjegyzet leszek.
Ez elsősorban a net felületén van (igaz mást nem nagyon látok), és a figyelemfelkeltés a cél. Sokszot egy-egy blognak is más címet adnak, mint a blog írója. Lehet, hogy ez külön munkakör. Fel kellene ismerni már, hogy ezzel nem lehet célt érni, mert már lejáratódott. Pont úgy, mint az "ingyen ajándék". Hogy ezt pl. ki találta ki?
Ha már a reklám(hatás)ról beszélünk, kinyílna a bicska a zsebemben, ha volna. Ilyeneket írnak: "se kockázat, se kötelezettség" Úgy tálalják, mintha ez az ügyfélre vonatkozna. De benne van a kalapban, hogy a szerződő (biztosítási) félnek sincs se kockázata, se kötelezettsége :)
Szerintem nincs olyan szerződés, aminek sem kockázati, sem kötelezettségi vonzata ne lenne.
Nehéz sorsú egyed: télen nem tud szunyálni, mert verőfényben kell állnia - a lépcsőházban hővös van, de világos, a pincében meg sötét, de meleg, mert ott a kazán - , ezért aztán nyúlik, kopaszodik, küzd... most még ez a zuhé is, miattam. Szerintem az is teljesen normális lenne, ha egy éjszaka kirugdalna az ágyamból, és belefeküdne. :-))
Egyezzünk ki abban, hogy a fa nem bizonyító erejű.
Hű, hogy zuhog már megint. A leandert kilöktem az erkély szélére, túlélő túra, mondtam neki, tavaszi fürdés, oszt megmutadhatod, mennyit edződtél a télen. Puttty, ezek a villámlások-dörgések mégsem voltak bekalkulálva, nem csodálkoznék, ha hamarosan kopogna az erkélyajtón.
Viszont a mi utcánkban korábban nem volt fa, a háború előtt sem, most meg másfél éve hirtelen lett. Sőt, az elmúlt hónapban az egész környéket befásították (Rökk Szilárd, Bródy Sándor stb).
Gyerekkoromban csodás, hatalmas fák szegélyezték a Ferenc körutat, aztán egyszerre felzabálta a fasort a savas kicsapódás, meg a parkolóhely-bővítés. Most már megint elég rendes fák vannak ott, de egyszerre voltak ők pilinckák is.
Elolvastam két fél zsömle közt a cikket, valóban az Alexander Eben könyvből indul ki, aztán amolyan egyrészt-másrészt módon azt taglalja, hogy mi szól a halálközeli élmények bizonyító ereje mellett, és mi ellene. A végkövetkeztetés, tekintve, hogy egy teológus fogalmazza meg, kábé az, hogy még mindig jobb hinni, mert nem idegesíti az embert annyira a halál, aztán a végén hátha bejön.
Bocs, ezt nem ő mondja, hanem én vagyok cinikus, mint mindig.
Nem feltétlenül, nem biztos, hogy korábban is voltak ott fák. Az viszonylag ritka - bár biztos nem lehetetlen -, hogy egyszerre pusztuljon ki az egész sor, pláne úgy, hogy a túloldalon megmarad (a 64-es képen is látszanak a páratlan oldali nagyobb fák).
De amúgy is csak érdekességnek hoztam. Miért nem csinált képet akkor már a másik oldalról is? Nem gondolnak az emberek a jövőbe, csak fényképezgetnek bele a vakvilágba.
Ezeket az ócska túlzásokat nem tudom valahogy mexokni. Legurul egy kő a Gellérthegyről, az újságíró az írná, omlik a Gellérthegy. Egy kis elemet következetesen átcsúsztat a legtöbb cikk az egészet érintő változásba.
Egy újságírótól nem várható el a műszaki ismeret, de az igen, hogy megkérdezzen egy hozzáértőt, ami alapján megírja a hírt.
Nem tudom elég jól kinagyítani, de úgy tűnik, hogy valami beton/műkő-keretbe rakták a téglát, és át is vasalták helyenként. Hogy aztán ez az oszlopokhoz hogy volt bekötve, azt nem látom.
Az óriásplakátok a kerítésen belül - mondtam már hogy útálom az óriásplakátokat?? :) Ráadásul itt ki látja egyáltalán?
Jó hosszú kerítés. Óhatatlan hogy a hőmozgás meg ha ne repssze a lábazatot. Mintha régen magasabbb lett volna, de biztos csak ráaszfaltoztak a járdára.
A cikk azért jól túllihegi a dolgot. Kidőlt egy betonfal. Ilyenkor általában ez a teljes falhosszra értendő. Csak persze hogy nézne ki cikkcimnek hogy kiborult néhány mezőnyi kerítés? :-))))
"Tűzoltók dolgoznak egy kidőlt betonfalnál az I. kerületi Mészáros utcában. A vasúti területet határoló két méter magas fal mintegy ötven méter hosszan dőlt a járdára és az úttestre szerda délelőtt."
Az a fal egy kerítés, betonoszlopok közé falazott tégla , beton fedlappal.
Csodálkoztam is , míg nem láttam a fotókat. Gondolom, egyik másik oszlop megsüllyedt, szétlazult az egész, talán neki is támasztottak időnként valamit, mondván az egy betonfal. Pedig nem. Szerencsére nem járt arra senki, amikor kidőlt.