Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Abodi! A 3406-os hozzászólásom olvasd el. Szerintem már olvastad és priviben is írtam neked a témában, de a nagy "építkezésben" gondolom elfelejtetted.
Nekem is úgy van megoldva az ékszíjtárcsa hogy a közepe elvan véknyîtva és ahova a lendkerék lehúzót tekered,az a külső menet a lendkeréken arra van rátéve és a lendkerék saját leszorító anyájäval rögzítve,meghúzva!
Remélem tudtok segíteni! Uaz felnire szeretnék keréksúlyt tenni! Az lenne a kérdésem, hogy a Tz4k keréksúlyát fel lehet tenni rá? Vagy esetleg ötlet más típusét?
Én úgy oldanám meg, hogy a lendkerékre csinálnék/(csináltatnék esztergályossal) 2-3-4db menetes furatot és úgy csavarozvám fel a szíjtárcsát. Nekem a Fortschrittre így van feltéve gyárilag a ventilátor a lendkerékre.
Nekem egy esztergált alu ékszíjtárcsa van a lendkerék tengelyre ráaplikálva a saját anyával (akkora a luk rajta hogy pont befér a dugókulcs).
A lendkereket is jobb hijján csapágyleszedővel és feszítővassal szoktam elszedni, mert az eredeti lendkeréklehúzó eltört!
Csinálj közeli képet a lendkerekedről, mert elvileg van rajt egy külső menet(eredetileg erre amanetre kell rátekerni a lendkeréklehúzót!), ha az nincs szétbarmolva akkor arra is rá lehet szépen tekerni egy menetes ékszijtárcsát. Már csak azért mert én biztos nem hagaszteném rá az anyára, mert szerintem be fogja szoritani az anyát ugyh öröm lesz kilazitani legközelebb!
Enyém igy van megoldva és elég stabil.A tárcsa közepe el van vákonyitva és anyával a tengelyhez fogatva.Most csak ez a legközelebbi kép,de ha kinagyitod elég jol látható.Remélem segitettem.
Na most kezdek belefáradni a gépkészitésbe az ékszijkuplung még mindig szivat és ugy látom a sebesség is gyors még pedig majd 5-szörös a lassitás de más az elmélet és megint más a gyakorlat.Lehet pihennem kellene egy pár napot asztán majd ujra neki állni.