Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Természetesen előre-hátra az üres, de ezzel szerintem nincsen gond, hiszen ha most egyensre akarom kihozni, akkor fel-le lesz az üres (legalább is én így gondolom, csak azt nem tudom, hogy sebességbe tudom-e rakni, ha kialakítok egy hasonló támasztópontot, mint ami most van!?).
De azért amit Te mondasz az sem volna hülyeség, ha ugyanígy függőlegesbe meg leeht oldani!
Mert szeretnék egy "tűzfalat", hogy eltakarja a váltót, ami ugye függőleges lesz, amibe szeretném ha benne lenne ez a váltó rúd. Tehát egy falra képzeld el a dolgot, az a legegyszerűbb. Amit Te mondtál az is tetszene, mert ugyanúgy kéne váltani mint a kocsit nyilván, csak egy ugye nem vizszintesen hanem függőlegesen, de legalább egyélrtelműbb lenne.
Akkor már csak egy halálfejes váltógomb kell és száguldhat a szörny :oD
Állati kreatív dolgokat hoz ki az emberből egyébként a traktor építés, lehet h az életben nem fogom használni ha készen lesz (mert mire elkészül megőszülök) de olyan jó olajosnak lenni! Sosem értettem érgebben mért b***lnak annyian a kocsijukkal, de mostmár kezdem kapizsgálni :o)
Véletlenűl se dobjad ki a hidat!Legrosszabb esetben eladod,vagy elcseréled valamire.Sikerűl menetirányba beforgatni,akkor kell eléje egy ZUK váltó,azt láncal hajthatja a Pannonia,a többi meg adja magát valahogy.
Ja, de úgy, hogy a bal oldal lesz a jobb oldal....csak a híd röhzítése kerül alulra:)...érdekes dolgok:)...egy tekercs ragasztóra rajzolva a forgásirányt jöttem rá:)
Ha a belseje jó,akkor a Pannoniához jól passzitva nagyon jó gépet épithetsz belőle.Hétvégén,ha tehetem/ha a hó engedi/akkor nézek élőben ilyen hidat,meg ZUK hidat is,és akkor többet tudok mondani róla,ha érdekel.Nem mostanában volt dolgom ezekkel a hidakkal,amit mondtam,csak ugy emlékezetből mondtam.
Mondtad,hogy Trabi hajtásod volt,az meg ugye a gyújtás felől nézve óra szerint/jobbra/forog,és a dőmpered igy megy előre irányba.Na,ha ezt a hidat te beraknád traki hátsó hidnak,a jobb forgású hajtással pont tolatna gép.Ha egytengelyű gépet épitesz,akkor a kardáncsillag hátra fele nézve,hátulról jobbra forgatva menne előre a gép.
az én gépemen ilyen gond nem lesz sztm!!hehehe mire az avastag csö eldugul no meg semmi nincs benne csak egy szűkitö lemez ami adja a foyltást 14es lyukkal azt ennyi. a végénél megint van vagy 3-3,5 ös lyuk !!kezdet esni ma a hó de felénk naon szegényes!!!!még a fű is kilátszik bese inditótam a vezért hehehe!!!!!! TI HOGY ÁLLTOK EZZEL?
leszeded öntesz bele kevés gázolajat azt kiégeted azt elvleg jó is lesz :Dnem rég a simsonomnál volt ilyen heheh kb 80 as 100as szögnyi lyuk volt rajta uyg tele volt koromal !!azt jah mikor huztam neki "le hörgöt"alapjáraton ment pörgöt!nagybátyámnak szoltam minjá mondta h mi a baj és télleg az volt!!télleg uyg elvolt dugulva!!jó 33as keverékkel használok minden 2ütemü gépet h jóbb legyen kenése !!!!de ez ezzel jár h. a kipuffba lerakodik!!!
De jó lehet,csak figyeljél arra,hogy jó felé forogjon a kardán.Mivel a te hidad forditott hid,mivel elől van és hátúlról kapja a hajtást,a tükörképe az autóban lévő hidnak.
Nem kell megijedni,jó a ZUK felni a kisdömper hidjához.A ZUK hidnak más a kerékagy része,meg a difiház a forgásirányhoz van forditva,mert a ZUK hid a dömper vázában menetiránynak forditva lenne beépitve.A forditott forgásirány meg ugye nem használ a fogaskerekeknek.
Én azért gondoltam a derékszöghajtóműre,mert mivel a váltó nem gyári szerelési poziciójában van (nem keresztbe mert elsőhajtásos autóé vol t nem?)
és azért gondoltam ,hogy ugye van a kapcsoló tengely azt a váltórudazat forditja és tolja húzza (gyári állapotban) , na most ha erre igy lenne rátéve a váltó rudazat akkor a sebességek úgy lennének hogy "előre hátra az üres" ami gyárilag jobbra -balra...
és egy 1:1 áttételű szöghsajtással meg lehet oldani ,hogy gyári kapcsolási sorrend megmaradjon (kényelmesebb:)
nyomni nyomaj kia füstöt csak mikro nagyobb terhelést több füst akkor nem birja kinyomni probált meg leszedni a kipufot ugy a dobot vagy nem tudom h mien a fürgéjé
HELLO MEGKÉRDEZTEM SZAKÉRTÖT NAGYBÁTYÁMAT !!AKI NEHÉZ GÉPSZERELŐ AZT MONDTA H A KIPUFFOGÓ VAN ELDUGULVA KORMOLODVA!!!igaza lehet mert ez volt nálam a robi 55nél is régebben!!
köszönöm a válaszokat, holnap megnézem. A kipufogóbol jön a füst, jobban is mint eddig, így nem gyanakszom annak a dugulására. Mitől dugulna el? Ha főtengelyszimmering, akkor gondolom megtalálom ott a kifonyt üzemanyagot, ugye?
Gyújtás probléma nem lehet? Hidegen-melegen gyorsindítósray-vel egy rántásra indul. Ez nem zárja ki a főtengelyszimmeringet?