Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Lenne még egy kérdésem!Miért van az hogy a levegőszűrő aljában néha benzin szokott lenni?Az úszóm vadi új,szerintem jól bevan állítva az úszó szint is!A benzin csapom is vadi új,meg sokszor úgy állítom le a traktort hogy járó motornál elzárom a benzin csapot és leáll magától mert ugyebár kifogy a karbiból a benzin!Müködés szempontjából nézve nincs vele gond több napi állás után hidegen max 4rugásra indul!Melegen pedig 1rugás!Az alapjárata is jó!
Üdvözlök mindenkit!Lenne egy kérdésem a Pannoniásokhoz!Ti nem találjátok kevésnek a Pannonia gyári drótszövetes,elzárható levegőszűrőjét?Szerintem nagyon sok port átenged,mert nagyon átlátható!Vagy csak az enyém az?
Üdv!Nemrégiben építettem ki a világítást és az irányjelzőt a házi készítésű pannonia motoros trakimon!Nem olyan nehéz mint ahogy gondolnád!Képpel nem tudok segíteni,de megpróbálom érthetően leírni!Vásárolsz egy 12V-os 2állású billenő kapcsolót autósboltban ami itt felénk 570Ft-ba kerül és nem nehéz befogatni sem mert valahová a lemezbe csak egy 12es furatú lyuk kell amibe bele fogatod a kapcsolót!Veszel még egy késes biztosíték foglalatot ami felénk 150Ft és rádugós normál saru csatlakozása van!Elhozol az akksi pozitív sarujától egy szál vezetéket amit a biztositék foglalat egyik lábára kötsz!Fogsz egy másik vezetéket amit a foglalat másik lábára teszel és igy már a biztositékon keresztül folyik majd az áram!Ezt a szál vezetéket rákötöd a kapcsoló kózépsö lábára!A két lámpának a pozitív szálát pedig rákötöd a kapcsoló másik lábára!Naggyából ennyi lenne!Remélem érthető voltam!
Ez tényleg nem rossz ajánlat csak én olyat szeretnék aminek a kanál része külön dönthető a csarélhető kanalak mögött mert terv szerint 1 rönkfogó és 1 sima kanál lenne hozzá csinálva ,de azért köszi a gyors választ!
Üdv a csapatban! Ép az előbb találtam erre a homlokrakodóra, azt irtad hogy akarsz a leendő gépedre . Tudom hogy nem ezzel kell kezdeni a traktor építést de ennyiért nagyon megéri.
Még új vagyok itt de már olvasgattam visszafelé a fórumon és szeretnék tagja lenni ennek a közösségnek ha lehet!
Szeretnék elsősorban tanácsokat kérni a tapasztaltaktól és építenék is egy kistraktort ,ehhez szeretnék segítséget kérni.
Az az elképzelés ,hogy 2 tengelyes lenne és egy vw dizelmotor lenne benne a saját váltojával majd ez hajtana egy 5 sebességes lada váltót ,uaz hidakat szeretnék alá rakni ,szeretnék rá előre egy tolólapot és homlokrakodót hátra pedig sima 3 pontot és kardánhajtást .
Elsősorban erdőn lenne használva de szükség lenne rá a földeken valamint füvet is szeretnék vele nyírni. A kormányzásra a csuklós valamint a csúszokormányzás jutott eszembe ,szerintetek megoldható így vagy változtassak valamin ? És még annyit ,hogy milyen kerekeket javasolnátok rá?
Én is mindig így járok, de én még vagyok is olyan hülye hogy elketyekeg és megnézem az ország másik felén. Az esetek 99% ban ot döbbenek rá hogy a fotó az fotó, asszonyt se fotó alapján választ az ember, nem is ok nélkül, nagy szar az egész. Az 1% ban ott és akkor meggyőzöm magam hogy majd megcsinálom, jó lesz ez, és másnap jövök rá hogy nagy szar az egész. :D Tavaly a bálázóval jártam be majdnem az egész országot, végül 20 km re találtam, igaz kerestem vagy 2 hónapot. Szóval csak türelem, addig is lehet gyüjtögetni a keretet és az újabb távlatokat nyit, és lehet újból keresni :D
Miért van az ha valami tetszik az mindig az ország másik végében van?Bármit találok a hirdetésekben az legalább 250 km-re van tőlem, igy inkább fel sem hívom. :(
fák között nem lehet szántani nagy tarkival!!!letörik az ág rosszabb esetben a kipufogó!!kiskertben ahol nincs fa vagy a szélén van csak ott tökéletes!!!
Jónapot mindenkinek.még nem jártam itt de szeretnék egy kis segítséget kérni.Van egy 80-as mtz-ém,35év körüli,Műszaki nincs,de nem is kell.Viszont szeretnék rá két lámpát.Nem tudom ,hogy kell elindulni az aksitól -biztosíték kapcsoló stb. Ha esetleg valaki egy egyszerű,számomra is érthető rajzot fel tudna tenni azt megköszönném.
Ha kézzel forgatódik a lendkerék "nem minden esetben" ad szikrát az függ szerintem a mágnes erejétöl,a szikraköztöl is stb...
De ha nagyobb hirtelen megpörgetett fordulaton az inditási fordulat alatt (számokat nem tudok )
de benzinmotornál ha jók az emlékeim 200-300/min az inditási fordulat...és ha ezt nem éri el akkor nem indul be ,tehát nincs meg a motornak a lendülete...
Nos ez elektronikus akkus gyujtásnál más mert ott az akku biztositja álandóan a nagyefszültséget!
de mágnesgyujtásnál ezért kell hirtelen nagyobb fordulat hogy "gerjessze" a tekercset...
Remélem ki lehet venni a lényeget a leirásombol :)
am a szikraközt kisebbre véve alacsonyabb fordulaton nagyobb esély van a szikraképződésre mivel kisebb,de erősebbb nyitási rész van a szikra átugrására (a kondenzátor kisülésére..)
A Pannóniámnál olyan probléma lépet fel, hogy kis fordulaton nem ad szikrát(úgy értem, hogy kivett gyertyánál ha lassan forgatom a motort nem szikrázik, de ha gyorsabban megforgatom akkor ad szikrát) Attól tartok hogy ha a gyertya bent van a helyén nem szikrázik.Mi lehet ennek az oka?