Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Ja, de úgy, hogy a bal oldal lesz a jobb oldal....csak a híd röhzítése kerül alulra:)...érdekes dolgok:)...egy tekercs ragasztóra rajzolva a forgásirányt jöttem rá:)
Ha a belseje jó,akkor a Pannoniához jól passzitva nagyon jó gépet épithetsz belőle.Hétvégén,ha tehetem/ha a hó engedi/akkor nézek élőben ilyen hidat,meg ZUK hidat is,és akkor többet tudok mondani róla,ha érdekel.Nem mostanában volt dolgom ezekkel a hidakkal,amit mondtam,csak ugy emlékezetből mondtam.
Mondtad,hogy Trabi hajtásod volt,az meg ugye a gyújtás felől nézve óra szerint/jobbra/forog,és a dőmpered igy megy előre irányba.Na,ha ezt a hidat te beraknád traki hátsó hidnak,a jobb forgású hajtással pont tolatna gép.Ha egytengelyű gépet épitesz,akkor a kardáncsillag hátra fele nézve,hátulról jobbra forgatva menne előre a gép.
az én gépemen ilyen gond nem lesz sztm!!hehehe mire az avastag csö eldugul no meg semmi nincs benne csak egy szűkitö lemez ami adja a foyltást 14es lyukkal azt ennyi. a végénél megint van vagy 3-3,5 ös lyuk !!kezdet esni ma a hó de felénk naon szegényes!!!!még a fű is kilátszik bese inditótam a vezért hehehe!!!!!! TI HOGY ÁLLTOK EZZEL?
leszeded öntesz bele kevés gázolajat azt kiégeted azt elvleg jó is lesz :Dnem rég a simsonomnál volt ilyen heheh kb 80 as 100as szögnyi lyuk volt rajta uyg tele volt koromal !!azt jah mikor huztam neki "le hörgöt"alapjáraton ment pörgöt!nagybátyámnak szoltam minjá mondta h mi a baj és télleg az volt!!télleg uyg elvolt dugulva!!jó 33as keverékkel használok minden 2ütemü gépet h jóbb legyen kenése !!!!de ez ezzel jár h. a kipuffba lerakodik!!!
De jó lehet,csak figyeljél arra,hogy jó felé forogjon a kardán.Mivel a te hidad forditott hid,mivel elől van és hátúlról kapja a hajtást,a tükörképe az autóban lévő hidnak.
Nem kell megijedni,jó a ZUK felni a kisdömper hidjához.A ZUK hidnak más a kerékagy része,meg a difiház a forgásirányhoz van forditva,mert a ZUK hid a dömper vázában menetiránynak forditva lenne beépitve.A forditott forgásirány meg ugye nem használ a fogaskerekeknek.
Én azért gondoltam a derékszöghajtóműre,mert mivel a váltó nem gyári szerelési poziciójában van (nem keresztbe mert elsőhajtásos autóé vol t nem?)
és azért gondoltam ,hogy ugye van a kapcsoló tengely azt a váltórudazat forditja és tolja húzza (gyári állapotban) , na most ha erre igy lenne rátéve a váltó rudazat akkor a sebességek úgy lennének hogy "előre hátra az üres" ami gyárilag jobbra -balra...
és egy 1:1 áttételű szöghsajtással meg lehet oldani ,hogy gyári kapcsolási sorrend megmaradjon (kényelmesebb:)
nyomni nyomaj kia füstöt csak mikro nagyobb terhelést több füst akkor nem birja kinyomni probált meg leszedni a kipufot ugy a dobot vagy nem tudom h mien a fürgéjé
HELLO MEGKÉRDEZTEM SZAKÉRTÖT NAGYBÁTYÁMAT !!AKI NEHÉZ GÉPSZERELŐ AZT MONDTA H A KIPUFFOGÓ VAN ELDUGULVA KORMOLODVA!!!igaza lehet mert ez volt nálam a robi 55nél is régebben!!
köszönöm a válaszokat, holnap megnézem. A kipufogóbol jön a füst, jobban is mint eddig, így nem gyanakszom annak a dugulására. Mitől dugulna el? Ha főtengelyszimmering, akkor gondolom megtalálom ott a kifonyt üzemanyagot, ugye?
Gyújtás probléma nem lehet? Hidegen-melegen gyorsindítósray-vel egy rántásra indul. Ez nem zárja ki a főtengelyszimmeringet?
Hát nézegettem az eredeti váltórudakat, de itt nem 150cm kell áthidalni csak legfeljebb 40-50cm-t...
A derékszöghajtóművet hogyan aplikálnám rá? Mire gondolsz?
Eredetileg ugye van itt egy kardáncsukló, amit erről sajnos eltávolítottak és ráhegesztették ezt a menetesszárat, ugyh vagy azzal kell variálnom, vagy ügyesen leflekszelni róla és kifurni az eredeti lyukat rá és veni váltórudazatot valahol olcsón aztán rövidítgetni....
De ha lenne egyszerűbb megoldás, ami jó, szép és praktikus, annak is örülnék!