Ennél azért egyenesebb volt annak a nicknek az álláspontja, aki az árpádsávos zászlót antiliberális jelképnek tartja. Mit kell itt össze-vissza sumákolni? Ezért került elő '92 október 23-án a Kossuth téren és ezért penderült mellé Mitnyan turulja is.
"Eddig még soha senki nem adott egyetlen normális választ ara, hogy most miért éppen az árpádházi csíkos zászló lett annyira felkapott? Miért nem mondjuk a Mátyás korabéli vagy bármelyik a tizenvalahány országzászló közül?"
Mert a magyarok ellenségei nem a Mátyás korabeli, vagy más zászlót támadnak. Hanem az Árpád-ház családi zászlaját. Ha senki nem támadta volna, soha nem szaporodott volna el. Ennyire egyszerű. Aki nem bírja nézni, annak javaslom figyelmét Gyurcsányra vetni: "el lehet menni kérem".
Ezt Vágóné, volt csepeli rendőrkapitány (most nyugdíjasként valami biztonsági igazgató) vetette fel egy riportműsorban. Gondolom, ő akarja megmorzsolgatni a magukról megfeledkezett ifjú forradalmárok tökeit. A környezete nagyon kemény 3.14csának tartja...
Én ugyanerre számítok, csak éppen azt hiszem a jelzők mögött másokat értünk.
De gondolom te Demokratát olvasol, meg hírtévét nézel, Lánchíd rádiót hallgatsz, és sörözni polgári körökkel jársz.
Én kicsit nyitottabb vagyok, mert Demokrata kivételével (régebben azt is olvastam, de aztán úgy döntöttem egy kibaszott fillérrel nem támogatom a lap fennmaradását) én is nézem ezen médiákat, de azonkívül mást is olvasok, nézek, hallgatok, tapasztalok - nem ebszélve az eredendő 59 év tapasztalatról, amivel megérteme gyet s mást mint anno kommunistaellenes lázongó, majd a rendszerváltás után szép lassan egészen megbékélő ember - amit ugyanis alternatívaként kínáltok az nem kell!!!
(Tudod ez már a XXI. század, és semmi kedvem visszamenni sem a szittya, sem a szabadságharcosi multba, és úgy tenni, mintha ujra ez lenne - nekem ez anakronizmus, nektek meg valami pótszer, csak tudnám mi helyett???)
Hát 45' - től itt nem alakulhatott ki szélsőjobbos csoportosulás, mert a Szovjetunió már megszállta a területet és hamarosan jött Rákosi, aki aztán sterilen kiirtott mindent ami nemzeti. Na persze utána terítékre kerültek a "balosok" is, tehát mindenkit kiirtott, deportált, megnyomorított, tönkretett volna egy idő után ha nem jön a forradalom. És itt nem csak a fizikai szenvedésekre gondolok, hanem arra, hogy egyszerűen nem lehet állandó félelemben élni.
De abban lehet, hogy igazad van, hogy a háború vége miatti megkönnyebbülés elnyomta volna amúgy is ezt a szegénység által táptalajt nyert szélsőjobbos irányt.
Elsődlegesen a Polfórumban (újbeszélül a PoliDiliben) gyakori próbálkozás az olvtársak részéről egymás illetve valaki más, mások magyarságának megkérdőjelezése, kétségbevonása.
Miután ezekhez a gondolatokhoz kötődően az elmúlt száz évben több sajnálatos esemény is kapcsolódik, a moderatura hozzáállása a kérdéshez az, hogy sem az olvtársak egymás magyarságának, sem pedig pártok, csoportok, politikusok sőt bárki más magyarságának megkérdőjelezését nem tolerálják.
Az eddig ismert legműködőképesebb definíció szerint magyar az aki annak tartja magát, s ez kiegészítve azzal, hogy Szálasitól kezdve Horthyval folytatva, Rákosin át egészen Kun Béláig mindegyik "szeplő" hanzánk történelmén bezony magyar volt (akár tetszik ez valakinek akár nem), s a vaskalapos kommunistától a konzervatív nyárspolgáron át a fundamentalista vadliberálison keresztül az ultranacionalista radikál-jobbosig szintén mind az a mai napon is, bezony ez a kérdéskör így személyes argumentálás céljából értelmetlen.
Miután senki nem rendelkezik magyarságmérő kézikészülékkel, így szubjektív alapokon senki ne érezze magát felhatalmazva arra, hogy olvtársa, polgártársa vagy bárki más magyarságát megkérdőjelezze.
Jövőre Demszky ellenzéke ruházat-átvizsgálás után, ellenőrzőpontokon keresztül közelítheti meg a Főváros március 15-i ünnepségét ... vagy gépkarabéllyal.
Ugyan már Zivike, én sem '89 után tudtam meg, hogy a kommunista vezetésben ki is volt a zsidó. Sokan ezzel igyekeztek magyarázni szinte mindent. Mások arról tájékoztattak, hogy ez vagy az milyen zsidó vagyonok keresztényesítésével teremtette meg az egzisztenciáját. Mindez "jobb körökben" napi beszédtéma volt az ötvenes-hatvanas években. Ahogy '44-ben a zsidók, úgy '56 után a disszidensek lakásai sem álltak sokáig üresen. Szar ember mindig bőven akad... :(
nezegetem a fotokat az indexen, de nem a magyar nepet latom, hanem kidagadt erekkel uvoltozo arpadsavos majmokat, focihuliganokat, kukagyujtogatokat. Ok nem a magyar nep.
azoval ha koztorvenyes bunozoknek tartom oket, akkor rakosista vagyok? te, tudsz mondani olyan kozjogi meltosagot aki szerint ezek koztorvenyes bunozok? Segitsek, vagy tudod a valaszt magadtol is IQ vitez? :))))))))) O is rakosista he? :))))))))))))
Az anyagiaknál erősebben hat a közérzet, pl. a kilátástalanság. '45-ben valóban éheztek, de derűsek voltak, vége volt a háborúnak. '51-ben jegyrendszer volt, nem volt lázadás. '56-ban (az visszavett ötéves tervmutatók miatt) emelkedett az életszínvonal, de Nagy félreállítása, Rákosi ismételt hatalomrakerülése ... a "mindenhol van változás, csak nálunk nem" ... felspannolta a hangulatot. Az egész buli egy, a lengyel nyitás melletti szolidaritási tüntetésként indult...
pontosan. az ott nem a magyar nep. Az a magyar nep SOPREDEKE. A fergese, a rohadtja, a nyuvese. A tajgetalando hulladek. Minek szepitsuk, utalatos csurhe.
Barátságos és meglehetősen demokratikus figura vagy. Ittfelejtett emlék Rákosi pajtás idejéből, amikor még bárkit börtönbe zárhattál ítélet és bűn nélkül.
Nagyon hiányoznak a régi szép idők, Te szerncsétlen ember?
...egyik oldalon a tojásosok....., a másik oldalon a fekete esernyősök csapata !
....elindult egy tojás a levegőben ....magasívet bejárva csattant egy fekete esernyőn !
.....a tojással támadók támadását , a védők, fekete ernyőikkel próbálták visszaverni !
.....egymás után csapódtak a fehér-sárga tojások a köralakú fekete védőernyőkön...plecccsss.....placcccsss.......
.....a szónok, a Demszky.....közben fáradhatatlanul szónokolt !!!.....,mert el akarta mondani.......
....a védők erősen koncentráltak a tojásvetők kiindulási helyére....., valamint a becsapodási ív nyomonkövetésére........
......szemöldöküket feszűlten vonták össze......, szájuk néha-néha idegesen rángott közben....., de azért élesen fókuszoltak a tojások röppályájára....., nehogy eltévesszék a lehetséges becsapódási pont előtti esernyővel való kivédésüket........
.....egymás után csapódtak be a tojások......, az egymás után pajzsként használt fekete ernyőkbe........pleccs.....placcsss.....
.....és a szónok, a Demszky........, mikrofonját görcsösen markolászva....., egyre hangosabban....., egyre felindultabban....., tovább szónokolt......., mert el akarta mondani........, hogy mindenki hallja !!!.....
..........végül is szép meccset láthattunk !!!!!!!
..........győztes viszont nem volt !!!!!!!
.......s, azt sem lehet tudni............a sok tojás között.......