Keresés

Részletes keresés

józsika1986 Creative Commons License 2013.01.16 0 0 5764

Értem én :) nem azt irtam ,hogy meg is csinálom ,hanem ,hogy hogy lehetne kicsiben megépíteni ugyanazt :)

a lószerszámok "kertészetre" kistraktorokhoz bőven elegendőek egy lovas ekefejhez is kell kb 8-10 lóerő? holott gyári tervezett helyén ténylegesen 1 lóerő húzza :D

a"zabüzemű mg vontató" :D

kertitraktorok azok igen széles körben kertitraktornak hivják az épitett gépeket is még pl az 1.6 vw diesel motorral (kb 50 lóerő) szereltet is úgy hirdetik hogy kertitraktor,vagy kistraktor... :)

mindegy nem ez a lényeg amugy értem én 100 lóerő a valóban nem kerti meg nem is kistraktor középkategóriába tartozik :)

de példaként azt tudom emliteni ami kézenfekvő például itt a hanomagom 22 lóerő hiába "k-25 zetor méretű" még attol kistraktor kategória :)

két lovaseke fej szerintem bőven elég utána azt is át kellene alakítanom... mert van egy ekén de mérete mint a japán/kinai kistraktoroké... és az első ekefej nem a keréknyomba fordit hanem a keréknyom mellé a gép közepe felé... tehát egy barázda mindig taposva lenne....

a végére pedig amit felszánt azt le is tapossa vissza :(

és az a tervem vele,hogy a 3pont felfogatáson alakítok :)

Előzmény: Sz zoltán71 (5761)
nyulatkeresek Creative Commons License 2013.01.16 0 0 5763

Megköszönném, írj egy e-mailt, akkor nemzavarjuk vele a fórumot.

Egyébként hogy érted h bovdenes?

(Egy nekem is van, de a tekercsét leesztergálta valami ügyes emberke és így nem működik, ugyh ha egy forgatótekercs van benn ami működőképes annak nagyon örülnék, mert a behuzója az jó neki)

Előzmény: Sz zoltán71 (5762)
Sz zoltán71 Creative Commons License 2013.01.16 0 0 5762

Szia ha jól emlékszem bovdenes egészben de erősen javitásra szorul már vagy 10 éve hányódik.   Holnap tudok pontosabb felvilágositást adni ha érdekel.

Előzmény: nyulatkeresek (5759)
Sz zoltán71 Creative Commons License 2013.01.16 0 0 5761

Vannak olyan munkaezközök amik ( nagyon belekapaszkodnak a talajba ) én annak a kicsinyitésén nem is gondolkodnék.  A kerti traktoroknak korlátozott a lóerő és súj határa, ha készitel egy 100 le-s gépet 40mázsával az már nem kerti traktor.  A loszerszámok hozzáillesztése a traktorhoz és egy rögtörő.   Tervben van egy négykerekü épitése talajmaróval de előbb az egytengelyes lesz elkészitve közutra.

Mivel művelnél meg 10 hektárt nagytraktorral ( kombinátorral vagy talajmaróval) ?  Ha nem tévedek a végeredmény , ugyanolyan minőségü talaj szerkezet.

Előzmény: józsika1986 (5756)
józsika1986 Creative Commons License 2013.01.16 0 0 5760

Ez így van egyetértek :)

hát nem könnyű a barkácsoló élet de ,hogy fogalmazzak:)

megéri mert látja az ember és tudja ,hogy saját maga mire képes :)

Eicher? :)

német kistraktor? :)

nekem Hanomag van :)))

jó gépek a német kistraktorok is csak alaktrészt én még sehol nem találtam ,hozzá ...

vagy ha van is akkor baromi drága...

de viszont példaképpen nekem jelenleg önindító gondom van a hanomaggal (nem tudom mennyi a felújitása) de képek alapján keresgéltem :) egy hirdetést találtam is  és a Multicar M25 önindító (irtam az eladónak a mai nap folyamán és készségesen válaszolt is :)  méretei  olyan értelemben megegyeznek,hogy a felfogatás,fogaskerék átmérő,fogszám,pajzsperem minden megegyezik csak hoszabb 30mm-el :s de viszont egy kis agyturkálással, megoldható a fésűs olajszűrőnek ki kell vezetni két csövet és elfér a multikár öninditó ,a másik gond vele,hogy a szerelési oldala a multikárnak pont ellenkező mint a hanomagé,de viszont a forgásirány megegyezik ebböl adódik hogy a hanomag szerelési oldalára behúzótekerccsel lefelé be tudom rakni :))) van annyi hely :)

annyi ,hogy egyenlőre csak érdeklődök(anyagiak) az önindító felöl ,hogy mégis mié-jó rá még mert gyárit szentem nem igazán kapok rá... akkor még a DEUTZ kistraktorét néztem ,akkor a Lombardini önindító (rába 15 kísértetiesen hasonlit bár méreteit annak nem tudom )

én is csináltam hozzá utánfutó húzót és 3. ponot is :):)

utánfutó húzó                          3.pont

mert a gyári vonópadja ilyen (nem volt meg :s) fáj is rá a fogam :D de lehet barkácsolás lesz a vége :) egy kis vasanyag és logika kis kazánlemez, szerintem megoldható lenne :)

Icipici utánfutómmal szerelvénybe :D

itt van a gyönyörűségemröl pár kép nyáron raktam rendbe:)

Ilyen volt:

és ilyen lett:)

elnézést hogy nem épitett traktor de van rajta alakításom :)))

Előzmény: tibike93 (5757)
nyulatkeresek Creative Commons License 2013.01.16 0 0 5759

Üdv!

Én is 1:30-40 közötti keveréket használok, épp ahogy sikerül, és egyáltalán nem füstöl melegen, egy kivétel volt, ugyanis kiderült hogy lyukas a tank a fefogatásánál, a benzin meg elárolgott szép lassan, mert egy hétig nem inditottam el, na hát amig rá nem jöttem addig okádta a füstöt. Uténtöltés után visszaállt alapállapotba.

Nincs valakinek kispolszki működő önindítója??? Kellene a vasra!

tibike93 Creative Commons License 2013.01.16 0 0 5758

én is csak a 1:33 keveréket tudom  ajálani!4jobb lesz a kenése a gépnek és már ez is add neki egy fajta hütést!!!!

Előzmény: sanya 1978 (5752)
tibike93 Creative Commons License 2013.01.16 0 0 5757

sokan vagyunk a dolgokkal igy mint te!!!!!énis egy fesz szabályzóra várok :Snincs pénz:S6ezer ft addig uyg megy a gép amig birja az akksi!!!!és ha találsz valami olyat ami jó ötletnek tünik azt lesd el mentsd le nézegesd variálj rajta ahogy neked jóó!én rengeteg kéept szedtem le netröl még a youtuberol is!megállitom a videót megnyomom a print screen gombot aztán paintba beilesztem és mentem !én csak 20 éves vagyok de tavaly hegesztetem egy lovas ekének  húzot meg kézi kiemelöt egy eicher trakihoz aminek csak vontató padja van!!!és bevált!!!!most az 1 tengelyeshez alakitom át h a fák közöt is tudjak mozogni vele......és netröl néztem énis az ötletet sé itt sokan vagynunk tudunk adni ötletett amin te még elgondolkodhatsz !!üdv tibi

Előzmény: józsika1986 (5754)
józsika1986 Creative Commons License 2013.01.16 0 0 5756

Dehogy veszem sértésnek bár ez igaz ami vontat az rajtam túl tesz és végülis igaz :))) valóban nagy segítség :)

láttam már érdekes dolgokat :)

egy primitiv mindennapi dolog a "lovasszekér" ugyebár vagy a (gyűrűshenger)facsapágy :))))

csak nem tünik fel mert napi szinten úgymond már megszokott:)

mezőgazdaságban dolgozok amugy traktoros vagyok ///Rába Steiger 250 D10 motorral"280-300Lóerő",NH TM190 "240 lóerő":)))

jobban inkább talajon dolgozok és olyankor is jár az agyam az adott munkagépet milyen lenne kiskertiméretben megépiteni ,hasonlók... :D

Na ezt ""az átépitem a kistraktoromat de még kész nincs"" ismerem :DDD

Előzmény: Sz zoltán71 (5755)
Sz zoltán71 Creative Commons License 2013.01.16 0 0 5755

Ne vedd sértésnek de nagyon leértékeled magad. Becsüld jobban magad.

Csak egy vontatásra alkalmas gépet építettél,   próbálnád meg te elhúzni azt a pótkocsit megrakva. Az is munka.  Vidéken élsz, nézz be az idős nagy gazdálkodók házához tapasztalat szerzésre. Fából vaskarika.  Sok olyan munkaezközt láttam fából megcsinálva ami tőkéletesen helyettesitette a vas részeket.  Hát ige én is gyakran várok és állok mert nincs alkatrészre való, ez a rész nekem is ismerős és ha a várakozási idő alatt felmerül egy jobb megoldás hát akkor módositok.  :)

Előzmény: józsika1986 (5754)
józsika1986 Creative Commons License 2013.01.16 0 0 5754

az elméleteim(tehát először is nem okoskodásnak irtam :)) van több de a "traktornál kimerül" :s még munkagépet nem gondoltam vagyis tervben volt csak ugye míg húzó nincs addig nehezebb munkagépet tervezni ahhoz ami még nincs meg... :s

én se vagyok profi hozzáteszem,egy egyszerű falusi ember vagyok mint mindannyiunk,akit érdekel a barkácsolás :)

és mint irtam is fejben megfordultak dolgok mit hogyan kéne de gyakorlatban nem úgy alakult,ahogy én elgondoltam,ugye anyagiak,na meg időhiány..

én megmondom őszintén ,hogy épitettem már gépet de nem volt annyira kifinomult,hogy munkára is tudjam fogni... a legutóbbi a trabimotoros az is csak "vontatásra van" 

és örömmel nézem ezeket a kisgépeket itt a fórumon ,hogy milyen lelkesedés,és találékonyság van bennük :)))

Előzmény: Sz zoltán71 (5750)
Lki1 Creative Commons License 2013.01.16 0 0 5753

Általános nézet (és gépkönyv szerint) 25:1. Bejáratás alatt 20:1.

Olvastam, hogy a csepeliek az Arol 2T megjelenésekor megállapították, hogy ebből az anyagból hígabb arány is elég lenne, de nem szorgalmazta az átállást.

Én a pannóniás éveim alatt az 1:40, és 1:33 között ingadoztam. Soha nem volt gondom, pedig a gyönyörű Erdélyt is megjártam vele.

A füstölésben sokat befolyásol, hogy miként van beállítva a karbi, illetve hogy mennyire van megdolgoztatva a motor.

Dúsabb üzemanyag-levegő keverék több kenőanyagot visz be a motorba.

Előzmény: sanya 1978 (5752)
sanya 1978 Creative Commons License 2013.01.16 0 0 5752

Tiszteletem uraim.Lett egy pannonia p 12-es blokkom.Milyen keverék arány kell hozzá?Nézegetem a videókat és feltünt hogy az egyik szinte nem füstöl a másik meg ontja.Mitöl függ?

RolandEXR Creative Commons License 2013.01.16 0 0 5751

Sziasztok! Esetleg ha valakit érdekel. Lenne 2db 95%-os 23x5-ös gumim 670/13-asnak felel meg!

Aszfalton sosem ment, csak földúton, azt is nagyon keveset!

képet töltök fel ide róluk.

24 ezer a kettő, Borsodnádasdon van.

majortamas74@citromail.hu

06/30 323-7070

Üdv

Sz zoltán71 Creative Commons License 2013.01.16 0 0 5750

Szia abból a jónéhány elméletből lerajzolnál néhányat, hogy tapasztaltabbak legyünk.    Az elő egytengejest 3 évig raktam összefele és meghatódtam amikor megindult járni.   És mindig jött hozzá egy kis megfontolandó megoldás, vagy egy gyári agrosztoly kormány ami nem remegett, a gépre készitettem a pótkocsi talaj egyenletlenség követő forgásrészét és így az eke dőlése már álitható is csak a mélység álitást kelett az ekén megoldani.

Előzmény: józsika1986 (5746)
Tilla 793 Creative Commons License 2013.01.16 0 0 5749

Szia .azt szeretném kérni hogy dobj néhány fotot a gépröl meg az ekéröl mert hasonlo dillemával küszködök én is.Igaz a proba még hátra van mert átalakitás alatt van a gép de hasznos infot ejtettél most . Ha nem tul nagy kérés küldhetnéd e mailbe is.Elöre is kösz.

Előzmény: baka38 (5747)
józsika1986 Creative Commons License 2013.01.16 0 0 5748

Elhiszem megértem és így van :)

egyetértek

Előzmény: baka38 (5747)
baka38 Creative Commons License 2013.01.16 0 0 5747

Ismerös amit irsz ! Nagyon sok türelem kell na meg szabadidö. Persze egy kis pénz sem árt hogy ne kelljen nagyon megalkuvonak lenni. Az a gond hogy valahogy sosem tökéletes. Kész volt amit elözöekben irtál de mivel nem csináltam zártra a difit igy nagyon elhuzta a gépet az eke  arra az oldalra ahova az eke fel van függesztve(mert én föként szántani szeretnék vele). Difit nem akarom zárni mert akkor meg a forgolodás lenne nagyon macerás ezzel a szarvkormányhoz képest nagy és sulyos géppel. Ugy hogy kapott hátra egy plussz kereket egy egyszerü kormánymüvel ami szépen egyenesben tarja a gépet szántás közben nagyon könnyü dolgozni vele. Ugy hogy lett egy kis (110 cm / 200 cm) ráülös gépem. Na most akkor meg csorbát szenvedett a szállithatoság meg az 5.5 lovas moci is kezd kevés lenni már ehhez a masinához. :)

Előzmény: józsika1986 (5746)
józsika1986 Creative Commons License 2013.01.16 0 0 5746

Én vagyok még igy agyalok épitek de egy értelmes gépet bevallom nem tudtam még összerakni ,az elméleteim jók, csak gyakorlatban nem tudom úgy összehozni ahogy elméletben megvan... :s

Előzmény: baka38 (5745)
baka38 Creative Commons License 2013.01.15 0 0 5745

Velem az a gond hogy mindig meggondolom magam. Most is már egy másik gépen agyalok.

Előzmény: józsika1986 (5743)
tibike93 Creative Commons License 2013.01.15 0 0 5744

akinek hidraulikája van, igy is megoldhatja sztm ez naon jó ötlet!!lehet mtz után megcsináljuk!!

józsika1986 Creative Commons License 2013.01.15 0 0 5743

értem

háát én is tervezgetek épitgetek barkácsolgatok van ami éppen akkor fordul meg a fejemben mikor írom :)

Előzmény: baka38 (5742)
baka38 Creative Commons License 2013.01.15 0 0 5742

Kár hogy nem müködik a digitális fényképezöm. Legszivesebben lefotoznám s feltenném ide. Meglepödnél mennyire jo az elképzelésed.

Előzmény: józsika1986 (5740)
józsika1986 Creative Commons License 2013.01.15 0 0 5741

Igen nem kell tul variálni :D

Előzmény: baka38 (5738)
józsika1986 Creative Commons License 2013.01.15 0 0 5740

:DDD

Előzmény: baka38 (5737)
baka38 Creative Commons License 2013.01.15 0 0 5739

A hardyt megsporolhatod nincs rá szükség. Én cc 25 centit szükitettem az nem volt probléma.

Előzmény: koaa85 (5705)
baka38 Creative Commons License 2013.01.15 0 0 5738

Annyi a külömbság hogy semmi pánt" nem kell egyszerüen a motortarto gumipogácsájához rögzitettem a hajtomü alját a tetején meg egy fület heggesztettem és igy van felfogatva.

Előzmény: józsika1986 (5697)
baka38 Creative Commons License 2013.01.15 0 0 5737

Hihetetlen  mennyire egy kaptafára megy az agyunk!! :)

Pont tegnap lettem kész ezzel a géppel amit itt leirtál.

Előzmény: józsika1986 (5697)
Machello Creative Commons License 2013.01.15 0 0 5736

Szép estét mindenkinek!

Kicsit off a téma, de ide is feltenném kistrakihoz való tartozékok, eladóak, elcserélhetőek működő váltós Robi 151 Rekordra a következő dolgaim:

Ha esetleg valakit érdekel az e-mail címem nyílvános.

abodi72 Creative Commons License 2013.01.15 0 0 5735

Sajnos csak elképzelésem van rolla

de az nem hiszem hogy megálja a helyét,tul lassu :(

Előzmény: Nagy10 (5734)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!