Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Beszéltem a kipufogósokkal,és azt mondták ,hogy kell beletenni egy csövet a dobba ami keresztülhalad rajta és a csövet nagyon sok helyt át kell furni és ennek hangtompító szerepe van
Szia 99%ban csak a cső. Javaslat ha készitreni akarsz akkor csak vastagfalu csőből. Én poroltóból készítettem de nagyon hangosan csattogott, mert az vékony falu "lemez". Egy szaki javasolta nekem, hogy tegyek bele fém suroló szivacsot, nem akartam hiánycikket okozni a boltokban így nem tettem bele.
Beszéltem a tulajjal .... épp nézték valakivel . Este felé felhívom és ha nem vitték el akkor 99 % hogy én megveszem .
Ha jól értettem még 2 váltó van hozzá , egyszer használták komolyabb felvilágosítást nem tudott adni , mert az apósa csinálta , de az látszik , hogy nem kontár ember építette . Összkerekes és van hátsó kardánkihajtása is igaz nem 6 bordás de az a legkevesebb meg lehet oldani egy rátéttel .
Csak kell keresnem valami platós autót amivel elhozzuk , mert nem utánfutóra való .
nekünk sincs se mtz-n se a kicsin !!!pont nálunk van a dombra vezető földesút kezdete és a földünk is ott van igy nem igen kell utra menni!!! arra meg most ott a ksi vezérem hehe!!
hát az eicher se fiatal asziszem 56 os kiadású v 65ös nem akarok hüylséget irni 2közül valameik!!bár az német nem kinai!!abban van erő ahoz képest h egyhengeres az mtz 50est behuzta miközbe lent volt a 3fejes eke!!!terep 3 azt góóó és behúzta az 5tonnás pótkocsit is vitte 3körbálával!!
Köszönöm az infókat.Vettem egy suzuki generátort meg önindítót.Az érdekelne,hogy a pancsinak mennyi az alapjárati fordulata.A generátor teljesítménye végett.
Hát ööö, ha lesz időnk akkor csinálunk rá uj áttétet. Az eredeti az 4/44 és baromi lassú, most megcsináljuk próbaverzióra 1:2 höz, a difi meg a váltó ugyis vesz még le belőle bőven.
Szereztem fogaskerekes lendkereket, már csak egy működő polszki vagy olyan hajtású más önindítót kell szereznem és nem kell ráncigálni.
Mondd csak, azt nemtudod hogy a másik mocin hogy lett lyuk a kihajtás fogaskerék mellett? :o) Mert szétszedtem félig azt a mocit is, hogy kipofozom és kicserélem, mégiscsak több pacivan benne, de ahogy forditgatom, hát fojt ki az olaj, mert szét van verve ott egy kis részen. Elszabadult a harditrcsából a csavar? Egyébként sikerült hozzávaló hengerfejet is taálni, ugyh menne az, csak kár hogy a főtengely menet is szét van darálva, így nehéz rátenni a lendkereket... :o( Többek közt ezért is a saját motor van a gépen egyenlőre.
A pedálokat is átépítettem, ahoz képest hogy életembe nem csináltam ilyet nagyon jó lett, de nincs elég hely a fékpedálnak így sem, ugyh megint új helyet kell keressek. Legszivesebben levágnám az egész váltót róla és előrébb raknám, h legyen helyem, csak akkor hosszabb gardán kellene a difihez, meg sok meló lenne vele ugyh egyenlőre hanyagolom.
Ja már szereztem ekét is, nem is egyet, hanem 4-et :o) 2 jobbos lovasekét meg két barkács balosat is adott hozzá a kolega, mert neki utban volt. Krumplitöltőnek akarta megcsinálni, hát majd én folytatom amit elkezdett, ugyis kell tavasszal árokásó a sövényemnek.
Szereztem rá egy dutra motorháztetőrészletet is, alig van benn anyag úgy szétedte a rozsda, de pár réteg festék majd összetartja, már csak egy szép hűtőrács kéne az orrára, de még hirdetve sem igen találok, netudom hol kellene keresni.