Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
hátt igen mirko kaptam nem volt rajta eke vas iyg raktam rá egyet de ez rendes 3-4fejes váltva forgatos ekevasa van rajta én vágtam ki belöle meg stb most nem tudom pontosan 28 cm tudd fogni asziszem !!de ha barázdába engedem akkor kisebbet igy a gép is könyebben húzza!!hátt igen a kis eicher is küzdöt mikor befogot egy rendeset de annál állitási problémák voltak és sztm az naon sokat jelentett!!kicsit oron ment és etöl még nehezebben ment sztm!!!
még nem az ekét most fogom csinálni minjá rakok képet fel róluk amit igértem!!a pótkocsi az bent van az istáloban tető allat most a télen ne rohadjon ahóban esöben stb azt nem lehet kihozni mert uyge oldalán lett behúzva!a hó meg nem esik h toljam:S!megkell csinálni a féltetöt még h alá álljak a géppel eke lovas eke lesz akkor van 2 levél magtakaró fogas ,van 2 db nehéz fogas meg 3db könyü fogas ezeknek cisnálok egy tartót majd és lehet majd cserélgetni!!az egyik eke az iylen krumpli töltögetö és kiszedö a váltva forgatos!!nézétek meg érdekes hehehe...
Pista kész a toló lap most én is a kis"géppel tolom mert a nagyba még nem készült el a Pannónia henger fúrása ha meg elkészül amúgy is járatni kell majd,de erre ez a kis gép is megfelel a toló lapot kb két óra alatt össze raktam de elbír a 15cm hóval is. Ha tetszik neked is csinálok egyet a Robidra.
Az enyémbe meg öntöttem 3 litert tuti ami fix alapon ! :)))) Mert elfeledtem mennyi valo bele, pedig van rola 2 könyvem is a polcon meg cseréltem már millioszor csak már régen.
Ma majdnem teljesen összeállitottam az eke felfüggesztését.
hello ez igy van!!amuyg mit szólsz hozzá?és mitn a kolégák mondták h mindig van mit csinálni a gépen..most a súlyózáson van a hang súly nálam!!holnap felhegesztem a tartótt és felrakom elöre a súlyt rá,a kerekekre peddig hegesztök csinálják mert nekem nincs eniy idöm!!!meg azért ott pontosan kell dolgozni h ne üsön meg stb....
Köszi. Jó kis gép.Ezeknél az egytengelyeseknél látom csillagos ég meg a fantázia szab határt az összerakásban meg a felhasznált anyagokban.Elég sok gépet megnéztem de még nem találkoztam egyformával.Igazi hungarikumok. :)