Dugattyú nem sérült, tudom, megnéztem. Csak akkor jár nehezen a dugattyú, ha lefogom a gyertya helyét az ujjammal (elég jól fúj ki az ujjam alatt...). Nem szív falsot, nem folyik már sehol semmi, ez a része rendben van.
Ma befecskendeztem egy "gyűszűnyi" üzemanyagot, tologattam, semmi.
Kérdés:
1. Ez akkor inkább gyújtás gond? Noha van szikra és az előgyújtás be van állítva...
2. a trafón van két lábacska '1' és '15', a neten több bekötést is néztem, van ahol az '1' van ahol a '15' van a föld felé... igazából mindkét esetben van szikra, de ugye csak az egyik lehet jó... eddig a 15-ös volt a földön, melyikre kell kötni?
3. a kalapács melletti kondi haza tudja vágni a gyújtásomat?
Na szedki a gyertyát és lassan brobál mega berugokart lanyomni az a lényeg minél lassaban nyomod le akart és ad e szikrát ilyenkor ha ad akkor jo nak tünik a gyujtásod tán.
Szép egészséges szikra van, babettám megirigyelné... :)
Az a helyzet, hogy mivel fullosan fel lett újítva, sejtésem szerint nem több apró hiba együttes eredménye ez a jelenség, hanem egy jelentős hiba kell legyen... akitől vettem a mocit, mondta hogy neki állandóan eldugult a rozsdától. A tankot rendbetettem, szűrő is van, még azt tudom elképzelni, hogy a karburátor belsejéből nem sikerült kiáztatnom eléggé a dzsuvát. Onnan, ahova a kis fúvókákat csavarom be.
Az nem lehet vélet lenül a hibája hogy a főtengelyen nics e az ék a hejólyén vagy a fórgo részben nicse ki szoposódva az ék pályája nem a mozog a főtengelyen.
Ma szétszedtem az egész motorblokkot: - felpoliroztam az illesztéseket - ismét kicseréltem a főtengely szimeringet (előtte annak is felpoliroztam a helyét) - visszakerült a régi dugattyú, új gyűrükkel - műhelyasztalon precízen beállítottam 1.5-1.8mm-re az előgyújtást - feltöltöttem olajjal, visszaszereltem a mocira
1. a rejtélyes olajfolyás eddig úgy néz ki megszűnt 2. a helyzet változatlan
(Szikra van, üzemanyag van, kompresszió 1.5-szer jobb lett a tegnapihoz képest...)
Tolom, néha pöffen egyet, de semmi.
Kérdés: - Brisk N15c és NGK BP6HS gyertyákkal próbáltam, az ugye jó bele? Annak ne változtassam a hézagméretét? - a kalapács melletti kondi ugyan új, tud az ilyen hibát okozni? - porlasztón mit nézzek még meg?
Valaki írta korábban bánatában, hogy lehugyozza a gépet, a tankból rálocsolja a maradék üzemanyagot és felgyújta az egészet... na azt hiszem én is kb. itt tartok.
Tudja esetleg valaki,hogy mennyit bír a karbi anyaga?
Az 555-ösöm karbijában levő fúvókát egy 17-es villással kell kitekerni,de az előző tulaj beletépte.Már rátehénkedtem és úgy próbáltam,de elöbb megy tönkre a szerszám minthogy kijönne.