Az SVHS "visszafelé" kompatibilis a VHS-sel. Vagyis egy SVHS gép simán tud dolgozni sima VHS kazettával és felvételekkel is, DE EKKOR CSAK VHS ÜZEMMÓDBAN MŰKÖDIK, vagyis elvész a nagyobb felbontás. Lehet ugyan "átverni" a gépet: kifúrjuk az "SVHS lyukat" egy sima VHS kazettán, de nem lesz olyan az eredmény...
Én egyébként csak a saját filmek készítéséhez használoma az SVHS-t, meg olyan mozifilmek, tv játékok rögzítéséhez, amiket archiválni akarok.
A Philips ha jól tudom tudja az ET funkciót. Az ET viszont csak SP-ben müködik.
Egyébként ez a készülék, hogy meddig lesz ilyen áron azt nem tudom. Valószinüleg egy x mennyiséget ennyiért árulnak. Mindenestre aki most 100ezer forintot akar rááldozni egy videóra ez az a tipus amit igencsak érdemes meggondolnia.
Ilyen áron lehet ma is kapni akár JVC-t is SVHS-ből, viszont alap modelleket. Ez meg csúcs, repülő törlőfejjel, szerkesztés, utóhangosítás anyámtyúkja, minden.
Ja, még egy kérdés. Ezek a készülékek tudnak "sima" szalagra ai s svhs-ben dolgozni. Tapasztalatok?
Vettem egy JVC 770-es 6 fejes videót. 60 ruppó.
Kurva jó a kezelése, joggos, stb, meg minden oké, csak az az érdekes, hogy LP-ben a kockázást, tekerést fekete fehérben produkálja, és a gépkönyv szerint ez így rendben is van. Ez most tényleg jól van így? Ugyanis a tizenéves békebeli 4 fejes Pana úgy kockáz LP-ben színesen, mint a kisangyal.
Van egy másik vétel is, (nem mondom meg, hogy hol :), valami Philips Csúcs SVHS 189 ezres listaár helyett egy teli százasért. Érdemes?
Köszi a hozzászólásokat! Korábban már lehet,hogy az alábbiakat leírtam:
Nyúzok / most már a 2 és fél éves fiammal együtt /egy Pana NV-HD600-at, mely lassan 6 éves lesz.Napi átlag 7-8 órát fut!Eddig csak az üzemmódkapcsolót kellett kitisztítanom,lassan pedig egy fékszalag csere is bejátszik.Még szerencse, hogy nem kell emiatt szervizbe vinnem.Nekem nincs gondom a tunerjével.
A JVC HR-S6600-sa jóval gyengébb képet produkál,lejátszáskor és felvételkor egyaránt.A 3700-as Aiwa is jobb nála.
A hugom használ még egy 15 éves/!/Pana NV-G7-eset,melyben eddig nyomógörgő és idler lett cserélve.
Sony tapasztalat: Az eddigi egyetlen video, ami két napig volt nálam, a pillanat stop (Pause) gomb lenyomására még két három képkockát továbblépett és így állt meg. Ronda is volt.
A kamerával csak annyi a bajom, hogy hullámzik a képe, a szerviz meg közölte, hogy ez így jó ahogy van :-(((((((
(és leszámítva az egyetlen hosszú életű Sony darabot: egy CDU33A CD meghajtót minden Sony cuccom tönkrement max. 3-4 év alatt :-((( )
Sok minden...
Az ára,
A szalagvezetése (állandóan gondot okozott, hogy a bizonytalan vezetés miatt fázishiba van a hangfelvételen),
A tuner modulja a magnó árához képest kritikán aluli,
Az >audio dubbing< funkciót nem lehet egy gombnyomással előcsalogatni, csak OSD menüből,
stb, stb...
A Pana tuner részével a mai napig nem vagyok kibékülve. Szerintem az átlagnál zajossabb, szörösebb képet produkál mint a többi márka, és ez bizonyos esetkben a nagyon kihat a felvételre is.
A Sonyval nekem nagyon kevés hosszas tapasztalatom van. Nálam egyszer volt egy 800-as hosszabb ideig viszont annak jó volt a tuner képe és az LP-s felvétele. Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy a mechanikáját már javítnai kellett mert valamelyik szalagvezető elem görbült volt. Egyébként én nem igazán tudok egyéb véleményt mondani mert mindig is sokkaltam a Sony videók árát az elmúlt 4-5 évben.
Manapsag mar csak erdemes videolejatszot tartani, hogy a kolcsonzott filmeket meg lehessen nezni valamin. Egyebkent csakis TIVO-t, vagy ReplayTV-t erdemes venni...
A Panasonic S-VHS gépei nem érik meg a pénzt, tapasztalataim szerint még a régebbi, méregdrága 1000-es sem! Több éve dolgozom S-VHS technikával. A kamerám Panasonic, tehát most magam ellen beszélek, de azt tapasztaltam, hogy a "Pana" jó kamerában, de gyenge asztali magnóban. Ez nem tudom miért van. Én jelenleg (ősrégi) Panasonic NV-MS1 kamerát, és SANYO VHR-S700EG asztali magnót használok. A Panasonic gépeknek meg van egy általános gyenge pontja, ez a tv-tuner modul, és ez sajnos igaz az összes újabb típusra.
Más. Valaki lentebb írta, hogy nem érdemes SONY-t venni. Sajnos tökéletesen igaza van! Ha kábel televíziós hálózatra csatlakoztatjuk, akkor rosszabb tv felvételt produkál, mint bármelyik névtelen gagyi.
Csak úgy mondom, hogy van egy NV-F65 Panasonic Hi-Fi videóm, ha jól számolom 11 éves, és teljesen hibátlanul működik azóta is (~napi 2 órát). Van ugyanakkor egy SONY SLV-E780 videóm is. Az viszont már korántsem viselkedik ilyen jól, pedig csak 2,5 éves. Az egyetlen előnye a Panával szemben, hogy LP-n is tud képet venni. Aztán kifújt. Mondjuk szerviben még egyik sem volt. De a Panának érzhetően jobb képe van még most is.
Ami pedig a SONY-ban nagyon zavaró, hogy olyan szinten van lebutítva a 8 évvel korábbi Panához képest, hogy az már bosszantó.
Valaki találkozott már Panasonic NV-HS 820-as S-VHS videomagnóval? A Pana honi árjegyzékében ccc.100.000HUF.A szolgáltatásokból úgy tűnik, hogy a 860-as butított változata.
Az NV-FJ622-es újan megér 45.000HUF-ot?
>>> ... ill. a filmek kozti reklamokat is "jelzi".
Sajnos ezt nem, csak a filmek elejét és végét jelzi. Pedig mennyire jó lenne, ha a sok sz@r reklámot kihagyná a felvételből.
Persze nálunk oly mindegy, még a legmodernebb technikát képviselő kereskedelmi TV-k sem alkalmazzák a VPS-t, pedig nyugat-európában már 15 éve megy.
Szinten laikuskent: ez egy szabvany, amit minden ceg maskent hiv, a SONY pl. SmartLinknek, es nagyjabol annyit tud, hogy a TV-vel "intelligens" kapcsolatot teremt (ha a TV is tamogatja). Igy pl. a TV memoriajaban tarolt adokat letolti a videoba, be-kikapcsolja a TV-t, ha a videot bekapcsolod, es forditv, stb.
Alfa
ui.: Ha hulyeseget irtam, akkor javitson ki valaki! :))
En sem vagyok profi, de azert megprobalok valaszolni.
Eloszor talan a ShowView:
Az időzítő beprogramozásának egyszerűsített módja...a kód tartalmazza a műsor dátumát, illetve a kezdési és befejezési idejét.
VPS/PDC
A TV állomások által sugárzott vezérlőjel. Lehetővé teszi, hogy az előre beprogramozott műsort akkor is pontosan vegye fel a videómagnó, ha bármely okból műsorcsúszás fordul elő.
Namost a ShowView onmagaban (szvsz) nem sokat er, mert ha a musort nem a megadott idoben kezdik (pl 5 perccel elobb), akkor maris gond van, hiszen az csak egy idopontot "kodol".
Ezt hivatott javitani/megoldani a VPS/PDC, ami annyit tesz, hogy a TV ado sugaroz egy jelet, hogy mikor kezdi a musort, es hogy meddig tart, ill. a filmek kozti reklamokat is "jelzi". Tehat, ha a videod tudja ezeket, es a TV ado sugarozza a megfelelo jelet hozza, akkor egesz jo sikerekkel lehet musorokat felvenni.
(Hozzateszem, hogy jelenleg nalunk (ha jol tudom) egyetlen TV ado sem sugarozza ezeket a jeleket, igy ez csak elmeletileg mukodik, a gyakorlatra meg varni kell.)
Bocsi, nincs időm végigolvasni a topikot...
Saját tapasztalat: SONY-t NEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!
JVC-t IGEN!!!!!!!! Brutál tapasztalatom van mindkettőről. Kategória: tök mindegy.
Az LG-ről visszamenőleg találsz infót. Semmi extra a kép és hangmínöséget illetőne viszont nagyon megbízható termékeik vannak. A Thomson-nál a képmínöséget szokták mindig dicsérni. A Daewoo-t hagyjuk.