Pénteken vettük át a C3-at. Felszereltség: 1.4 SX + metálfény (ajándék) + klíma + gyári CD-s rádió. Hétvégén még csak 40-50 km.-t mentünk vele, így eddig még nincs sok tapasztalat.
2 kérdés:
- találkozó valamikor?
- honlap van valahol?
észrevételek:
- az összes német tulajdonú autós újság irója/tesztelője elemehet a f*szba, annyit fikázták minden alap nélkül. Amúgy előbb eldöntöttük, hogy ilyet veszünk, még mielőtt olvastuk volna a teszteket, de amúgy sem hallgatok rájuk, mert gerinctelen majmok.
pozitívum:
- az egész autó úgy ahogy van, szerintem ár/értékben messze ez most az éllovas a kategóriájában.
negatívum:
- nekük sem működik az RDS gomb a rádión, de holnap megyek a szervízbe, mondták, hogy csak beállítás kérdése.
- az egyetlen zavaró dolog, hogy a műszerfalnak nem tokéletes a tükröződés mentessége, (szerintem rossz a dőlésszöge a plexinek), erre azért figyelhettek volna.
Semmit sem kell áthangolni, nem Sokol rádió ez! Ez egy egész más dolog. Az RDS kódolását kell ny.-európaira állítani(állítatni). A rádiót szinte zicher, hogy ázsiában gyártják (mint a monitorodat amin ezt olvasod), sőt a C3-at is forgalmazzák, ha nem is nagy mennyiségben. (megj.: Nővéremnek is C3-asa van, neki sem működött, de már jó)
Srácok!
Tudja valaki hogy lehet-e kapni C3 ra zárható tanksapkát? És ha igen hol? Gondolkoztam a zár ledugózáson, de hát csak egy zár van.. No meg a tanksapka, úgyhogy a dugózásról lemondtam, így inkább kicserélném a tanksapkát, ne lophassák le. (Csak nem találok sehol.)Tényleg, tudja valaki, mennyire könnyű műsolni a kulcsát? Szerencsére nem az az általános fürészes fajta. Az enyém 1.4-es benzines. A gépkönyv ajánlja a 98-a benzint, de a 95-ösre is azt mondja használható. Van valakinek tapaztalata? Én még nem próbáltam a 98-ast.
Nekem a CD-s rádióm hibátlanul müxik.
Áthangolni? Szerintem ezt Clariont "Valahol Európában" gyártják.
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
A CD-s rádiódon azért nincs RDS mert az autót átadó kereskedő trehány volt. Gyári diagnosztika műszerrel át kell állítani a rádió normáját nyugat-európari ázsiairól. Szóval menj vissza, reklamálj, ezt a problémát ők is ismerik. Tuti.
Üdv.
Hát a futómű idáig nagyon tetszik, legalábbis nekem. Se nem kemény,se nem lágy. (Puntóhoz tudom hasonlítani - annál puhább, és jobb.) A műanyagok pedig nem zörögnek egyenlőre.
Én nem vettem észre, hogy kopogna a futómű, pedig elég beteges utakon járok :-) Az egyetlen műanyag zörgés amit menet közben hallok, a CD tokok a térképzsebben ;-) Komolyra fordítva a szót. Én is olvastam ezeket a teszteket, de nem találkoztam egyelőre ezekkel a problémákkal. Az AX-et nem ismerem, de a C3 eddig jónak tűnik.
Örülök, hogy megtaláltam ezt a fórumot. Jelenleg egy AX-em van, már 13 éves. Lassan ideje lenne a cserének. Végülis elégedett vagyok a mostanival, legalábbis motorikusan. De a futómű nem a Balkánra való. A TotalCar tesztjében azt olvastam, hogy a C3 sem masszív ilyen szempontból. Mi a tapasztalatotok? Engem bevallom, zavar a kopogó futómű és a zörgő műanyagok serege.
Ma van egy het, hogy átvettem az autót. Még mindig 1,4 HDI 16V. Meg kell mondjam, hogy jobb mint vártam. Kényelmes, fürge, praktikus. Egyelőre semmilyen "butasággal" nem találtkoztam. Viszont előbukkant pár hiba. Nem tudom másnál is előfordultak-e ezek.
1. A CD-s rádión nem működik az RDS funkció. Nem tudom mitől lehet.
2. A vezetőoldali elektromos ablakemelő nem húzza fel teljesen az ablakot automatikusan, hanem végig tartani kell a gombot. Az utasoldalon ez működik. Lefele pedig mindkét oldalon tökéletes. Erre sincs ötletem.
3. A csomagtartó nyitógombja nem mindig működik. Lehet, hogy csak én nem jöttem rá valamilyen rejtett logikára, de egyelőre ez a helyzet. Néha csak öt vagy tizedszerre nyílik. Bosszantó, viszont más citroen tulajdonosok is jelezték ezt már nekem. Reméljük csak én vagyok béna :-)
Ezektől eltekintve nagyon meg vagyok elégedve a kocsival. Jobb mint vártam :-)
Egy tesztvezetés erejéig találkoztam vele, kétezernél átmegy vad oroszlánba, azaz elkezd gyorsulni mint állat... ehhez hozzá kell szokni a benzines után, különben könnyen satuzni kényszerül az ember gyereke... :-)
Teh honnan veszed, hogy közöm van a Toyotahoz? :))
Amúgy nem szólom le a C3-at, küls?re tetszik, ültem benne, az is tetszik, hogy hogyan megy menet közben, azt meg nem tudom, mert nem próbáltam...
Xanyi