Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Helló! Ha lehegeszted abbol nagy zür lesz, mert most a hidak köszti különbséget ez a difi tünteti el. Amugy nem rossz az ugy sem mert, álandó négykerék hajtásod van , ugyanigy hajt országuton pl lada niva, landrover defender, inkább a két hid valamejikét cseréld ki.
Ne "izgulj" jol emlékszel!:) Ha nem difivel akkor valahogy máshogy van megoldva de ebbe most nem merülök el. Viszont a földben elmegy, lehet vele dolgozni mert a kerekek el tudnak csuszni de ha kimegy a betonra vagy aszfaltra akkor kész annyi a gépnek!
Én nem veszekszem,csak leírtam a tanultakat.Miszerint mindkét oldal és híd közé kell valamilyen kiegyenlítőmű.De ha úgy látod jobbnak a te dolgod.Majd kiderül jó lesz-e.
Mielőtt bárminek nekiállnál javaslom, hogy menj fel a you toub ra, ott a keresőbe ird be"3.5HP Briggs horozontal to vertical" és megtalálod a megoldás módját.(6, vagy 7 részletben videó)
De azt nem irta, mi célból kivánod vizszintes tengelyűvé tenni? csak nem egy gk váltót kivánnál meghajtani? Mert akkor előtte nem érdemtelen a "gyorsitás"-on gondolkodni!
Helló! Az is egy használható megoldás csak nem biztos hogy kisegit a kátyuból . A difizár nem bonyoult berendezés, ugy kell elképzelni mint két koronás anya a koronályával egymásfelé lenne forditva és egymásba tudnának illeszkedni zárt állapotban. Az egyik köröm a bolygomü csavaros oldalára van felcsavarozva a másik pedig a féltengelyen csuszkál és ékkel elfordulás ellen rögzitve van, és ezt vezérelik egy kapcsoló villával.
Sziasztok ! Tanácsotokat szeretném kérni! KF_04-es totációs kapám van. Az ugymond henger fej előre néz,a kuplung rész vagyis a főtengely kihajtás lefelé. Ha a motort 45 fokkal elforditom akkor elég ha a benzin tankot variálom,vagy igy nincs kenése a motornak. Arra gondolok,hogy a henger fej felfelé nézzen és a kihajtás oldalt legyen. meg lehet ezt valósitani,vagy nem?