Keresés

Részletes keresés

trambi Creative Commons License 2010.06.19 0 0 11908

Hátha beveszed /az a rossz aki rosszra gondol/...

Különben az élet megalkuvások sora ha erre gondolsz Premecz ur, és hála a te Istenednek hogy  te csak általad értékesnek tartott  utokornak fennmaradó, maradandó zenét játszhatsz  , és nincs az a pénz amiért az elveidet feladva sz@r együttesekben sz@r zenét játszanál. No  ez sem lenne  egy utolsó  "kereskedöi vaker"

A szeretgetös dumámat  /még ha neked nyálasnak is tünik/ pedig halál komolyan gondolom, mert a hangszerek gyüjtése nekem hobby /nagyfiuk  drága játékai/ nem ez a megélhetési forrásom,de ezt te is tudod....   

Előzmény: LittleBig2 (11907)
LittleBig2 Creative Commons License 2010.06.19 0 0 11907
de azért ez ilyen romantikus kereskedővaker, nem ? :)
Előzmény: trambi (11906)
trambi Creative Commons License 2010.06.18 0 0 11906

Kedves Ráhel ez a világ rég nem értékekröl szól szerintem,ebben a világban mindennek, és mindenkinek van ára, de értéke ??? Az ár és az érték nagyon sokszor

köszönö viszonyban sincsenek egymással. Ha a hammond orgonákat nézed  technikailag  pl  a B3,C3, A100 viszonylatában, saját megitélésem szerint az A100

nak kéne a legdrágábbnak lennie, mert az tartalmaz saját erösitöt, zengetö egységet stb , és nagyon szép mives korpuszu konzol  orgonák gyártodtak ezen tipusban . De nem a B3 lett az eladási  árak gyöztese, pedig szerintem otrombáb, viszont kétségtelen  szinpadon jobban mutat hogy látszik az elöadó lába /pláne ha hölgy az illetö,  és ha az  a láb még szép is/ az azért sokat dob . Öszintén Rhoda Scott70es évek beli miniszoknyás felvételeit szivesebben nézegetem mint a mostani

nadrágosat...

Az  RT3 a D, E, H sorozatok egy sokkal magasabb tudás szintet képviselnek mint

az elöbb emlitettek  de áraik messze lemaradnak Ez a technikai másság miatt idegenkednek tölük mert másként , másképpen   szólnak, de ezt minimális vissza" hülyitéssel" lehet orvosolni , de szerintem nem érdemes..

Saját véleményem az  hogy az L100 szóljon L100-ul , az e100 pedig e100-ul

a krumplives meg legyen krumplileves /huu  ezt lehet hogy nem én találtam

ki/

Szóval szerintem az a jó Hammond ami érdek nélkül tetszik /ezt sem én talátam ki!!/  akivel együtt tudsz élni /fontos, megtudod simogatni, szeretgetni, imádni tudod/  és inspirálni tud , ez sokszor nagyon sok mindentöl függ...

Előzmény: rasikahammond (11905)
rasikahammond Creative Commons License 2010.06.17 0 0 11905

Értem. De miért, egy Hammond E100-ast külföldön többre értékelnek?

Én az ebay-en is láttam egy E100-ast, az is kb. annyiba kerül, mint itthon.

Előzmény: trambi (11897)
szimizso1 Creative Commons License 2010.06.16 0 0 11904

Jó estét!

Már régóta figyelem a vacsoracsata főcímzenéjét. Valakinek nincs meg esetleg, vagy nem szedte le valaki? Érdekelne valamilyen lejátszható formátumban. Esetleg, ha lenne valaki olyan jó:-)

Üdv. M.
Qqberci Creative Commons License 2010.06.14 0 0 11903
Nemsokára közzé fogom tenni "Nagy Szívásom egy Megerõszakolt TG-vel" címû fényképes eposzomat...
Előzmény: rasikahammond (11805)
Qqberci Creative Commons License 2010.06.14 0 0 11902
Az egyik baja meglett, egy IC szállt el, az, amit mutattam is. Még van vele valami, de Laci azt mondta, hogy az övé a sürgõs, ez meg ráér :-)))
Előzmény: zaza123 (11901)
zaza123 Creative Commons License 2010.06.14 0 0 11901
Szia Oqberci.

Én volnék az xb 2. nek a tulajdonosa.
Mostanában jöttem rá, hogy itt szoktál írogatni, én meg szoktam
olvasgatni amit írsz, meg sokan mások.
Sokat lehet tanulni belőle.
Érdeklődnék,hogy sikerül e valamit csinálni a kis Hammondal.
Üdv
benkodavidjanos Creative Commons License 2010.06.14 0 0 11900
a vb-megnyitón láttam a JUanes nevű produkciót, ahol gyönyörű hammond hangot kevertek az élő műsor közvetítői egy nord c2+leslie(talán 760, nem láttam) kombóból. amúgy az egész megnyitó elég színvonalas volt, így külön örültem, hogy ráadásul ontopic. az idei nyári fesztiválszezonban többször is ki fogom próbálni az electro3+760 kombót, mégpedig 4 csatornás felállással: nord Left(orgona) splittelve megy a leslibe(2 felső miksi), illetve a száraz vonal DI boxba, illetve nord Right-on jönnek az offtopic hangszínek. balatonsoundon, volton, hegyalján, szigeten és nagyobb feszteken ez lesz, ha beválik!
barkocid Creative Commons License 2010.06.14 0 0 11899

Üdvözlet mindenki!

Némi segítségre lenne szükségem. A B3-as scanner vibrato delay line-jához tartozó induktivitásoknak (L1,L2...) mekkora az értéke (H, mH), ha tudja valaki, mert semelyik rajzon meg service manual- ban nem találtam erre vonatkozóan adatokat, csak a kondikról.

Köszi

Qqberci Creative Commons License 2010.06.14 0 0 11898
A nálam lévõ példány "száraz" tipusú.
Előzmény: trambi (11896)
trambi Creative Commons License 2010.06.13 0 0 11897

Kotyavetye régies kifejezés ami a/a mai napig is igaz/ "hadizsákmány" töredék értéken való  értékesitését jelenti , ezeréves hagyományai van az áron alul

való értékesitésnek hazánkban , ha csak egy napilapot a kezedbe veszel, szép példáit láthatod... 

Előzmény: rasikahammond (11892)
trambi Creative Commons License 2010.06.13 0 0 11896

Tisztelettel, itt lenne nálam eladó 2db mint irtam , és ezen szerkezet érdekessége hogy a csövet olajjal   szükségeltetik feltölteni üzemszerü használatkor, ha valakit

érdekel ...

Előzmény: Qqberci (11894)
szimizso1 Creative Commons License 2010.06.13 0 0 11895

Ez egy kicsit bonyolultnak látszik így élőben is:-)
Előzmény: Qqberci (11894)
Qqberci Creative Commons License 2010.06.13 0 0 11894
Sajnos csak a 2/3-a látszik:

Előzmény: tehtube (11875)
rasikahammond Creative Commons License 2010.06.13 0 0 11893
Olaszul van, de szerintem érdemes böngészgeti:

http://www.organstudio.com/
rasikahammond Creative Commons License 2010.06.11 0 0 11892
Nem értem, mire gondolsz...
Előzmény: trambi (11888)
rasikahammond Creative Commons License 2010.06.11 0 0 11891
Helló!

Bp., XI. kerületben van az E100, a konkrét helyet nem tudom.
Üdv:
rasikahammond
Előzmény: homofobiás (11890)
homofobiás Creative Commons License 2010.06.11 0 0 11890

udv  hammond fanok!

Az E100 hol lenne helyileg ?Én nekem volt ez a typ, nagyon szerettem mig kint eltem Nemetországban sajnos nem hoztam magammal amikor haza telepultem . Nagy orommel olvasom azt is  hogy komoly hammondos elet van az orszagban

Előzmény: trambi (11888)
tehtube Creative Commons License 2010.06.11 0 0 11889

Megértem! :-)

Meglepő hogy pl. az M100 is mennyire azonos műszakilag, és mégis mennyire más az M3.

Előzmény: benkodavidjanos (11886)
trambi Creative Commons License 2010.06.11 0 0 11888
kotyavegye !!  Ahhoz nagyon értünk,  hungarikum vagy mi ...
Előzmény: rasikahammond (11887)
rasikahammond Creative Commons License 2010.06.10 0 0 11887
Gyönyörű ez a C3-as, de mi lett az E100-al? És mi lesz a Leslie-vel?
Előzmény: trambi (11879)
benkodavidjanos Creative Commons License 2010.06.10 0 0 11886
l122-esemet ráfizetéssel cserélném m3-ra! ha valaki esetleg benne lenne egy ilyenben, dobjon egy mailt! benkodavidjanos@gmail.com
szimizso1 Creative Commons License 2010.06.10 0 0 11885

Kedves Trambi!

Csak mégy egy pár gondolat engedtessék meg nekem, aztán tényleg mindenki azt csinál amit akar.

Nem értem, hogy miért probléma más elérhető, esetleg olcsóbb és működő képes alternatívát kínálni valakinek aki nem szakért bizonyos dolgokhoz. Ráadásul lehet, hogy pont nem Jensen V21-hez szeretné illeszteni a tölcséreit, és akkor már be is dőlt az elméleted az eredeti, de valamiért kibontott alkatrészek használatáról.

Más.
"Tisztelettel csak annyi az észrevételem hogy a csapágy belsö mérete 21,2 és 21,35 mm között változik /USA AS szabvány/"

Valamikor régen tanultam az ilyen "szivacs csapágyak" gyártási technológiáját. Köszörült ezred milliméter pontos szerszámokba préselik bele a megfelelő méretű (pár tized milliméter átmérőjű) bronz golyócskákat. Még a legjobb indulattal sem lehet két csapágy persely között 0.15mm tűrés, mert akkor az egyik vagy pont jó, vagy szorul a tengelyen, a másik meg lötyög. Szóval valamelyik nem jó.....

Ezzel részemről le is zártam a témát.
Üdv. Miklós
Előzmény: trambi (11884)
trambi Creative Commons License 2010.06.10 0 0 11884

Kedves Miklós "szakis" öntudatoddal nem tudok mit kezdeni,nem tartom fejlödő képesnek és megpróbálok továbbiakban  nem reflektálni az általad felvetett problémákra, leirt dolgaidra ...

Ugy is egyre kevesebbet olvasok internetet, mert nekem  az a véleményem

aki mindent elolvas, nem biztos hogy  többet fog tudni a világról mint aki nem olvas el semmit, tele van az internet szándékos dezinformációval, és a dolgokat ugy is meg kell élni.  

Továbbra is filozofiám marad , láss ne csak nézz /Bródy/ mérj , mérlegelj, és gondolkozz ..

Maradok tisztelettel

Előzmény: szimizso1 (11883)
szimizso1 Creative Commons License 2010.06.09 0 0 11883

"Tisztelettel csak annyi az észrevételem hogy a csapágy belsö mérete 21,2 és 21,35 mm között változik /USA AS szabvány/ 25,4 hossz és 1mm vastagság tehát collban álmodott a tervezöje, ugyhogy csapágyboltba nehezen fogod megkapni, miért nem jók szerintem az ugynevezett komponens müanyagok, a bonomit, danamit ?"

A collos méretek csak irányadóak. Egy kopott eredeti csapágyhoz új tengelyt kellett esztergálnom, miután a perselyt felszabályoztam. Azóta is kifogástalanul működik.
Más. A műanyag csapágy perselyeket egyáltalán nem kell lenézni. Emlékeim szerint akár 20 tonnás terhelést is kibírnak huzamosabban komolyabb sérülés nélkül is megfelelő kenés mellett. Elkerülte a figyelmed, hogy a csapágy persely külső felére gondoltam alumínium helyett. Az meg, hogy kiverődik a lezli motor dinamikus erejének változásától, egyszerűen a röhögő görcs kapott el. Sajnálom, hogy ilyen személyeskedőre kellett vennem a figurát, de komolyan sértett, hogy ennyire hülyének nézel. Egyébként nincs harag!:-)
trambi Creative Commons License 2010.06.09 0 0 11882

kösz , a c3 is, emilben a többit

Igen nálam van a"felhökarcoló" zengetöböl 2darab, az egyik ugy emlékszem

nincs teljesen top formában, de ezen gyorsan lehet segiteni.:)))

Előzmény: hammi (11881)
hammi Creative Commons License 2010.06.09 0 0 11881

szia

Nagyon szép c3, a japán tölcséred  nem eladó???

tehtube Creative Commons License 2010.06.09 0 0 11880

Ez fantasztikus! Nagyon szép.

Szóval akkor nálad van az a "felhőkarcolónyi" zengető? (ami a kettes képen lakozik)

trambi Creative Commons License 2010.06.09 0 0 11879

Tisztelettel csak annyi az észrevételem hogy a csapágy belsö mérete 21,2 és 21,35 mm között változik /USA AS szabvány/ 25,4 hossz és 1mm vastagság tehát collban álmodott a tervezöje, ugyhogy csapágyboltba nehezen fogod megkapni, miért nem jók szerintem  az ugynevezett komponens müanyagok, a bonomit, danamit ?

mert méretet változtat /párolog/ és másik hogy a a tölcsért lefogó csavarok

"kimozognak" dinamikus terhelés /leállás ,inditás/ hatására. Az ugy nevezett

"textil" bakaeliteken lehet elgondolkodni, de gondolom a tervezök amikor ezt készitették akkor olyan hülyeségekkel is foglakoztak hogy inercia, meg dilatáció.

A" Japán Hammond"  tölcsér amit ajánlottál a kollegának / itt van nálam 2 darab/

kisebb 30mm-rel  a teljes hossza , és a tőlcsér szája nem 96mm, hanem 80mm

gondolom a léptetömotor miatt , a tölcsérnek minnél kisebb legyen a "tehetetlensége" A csapágyat, és a tölcsért pedig illeszteni kell AS szabvány /ahogy sikerül/ ezért van a leszurás a peremen

ennyi

Más

Ha valakit érdekel lenne 2darab 120-as zengetöegyég eladó amiröl Zsolt itt

ir, ennek az a érdekessége hogy a rugok olajban laknak és az akadályozza

meg a hangszórókról  ,kivülröl zajokat szedjen össze a rugó És hozzá egy PR40-es

üres hangláda, melybe pont jó.

És végül

Hön szeretet E100-mat "kiturta" egy C3 -as ,nem szép dolog de az evolució már csak ilyen.  A leslie  is rettegve várja sorsát

Előzmény: szimizso1 (11877)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!