Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Én is nézegetem a kistraktor hirdetéseket és találok jobbat olcsóbbat drágábbat...
most ezt találtam
gépépítéshez szerintem a két híd végett megérné mert ahogy irja szűkitett hidak , bár az alvázbol nem sok mindent nézek ki ebben az összeállításba mert
"nem tudom én látom úgy vagy ténlyeg el van cseszerintve?:s"
de viszont alakítással még kilehetne hozni valamit
csak leirtam gyors "élettörténetét" nálam ami kb félév volt...
de megvan csak hát darabokban ,majd egyszer:) bár a gyújtásalaplapja nincs már meg odaadtam egyik havernak
de nem bántam meg! legalább megtudtuk,hogy ugyanis "univerzális alaplap mint rájöttünk " a Cagiva elefántján lévőre kisértetiesen hasonlít és valószinű ,hogy nem csak hasonlít de jó is rá //úgy voltam vele,hogy én nem tudom használni mivel a motor maga nem üzemel ,legalább ő vegye hasznát// :DDD
én is mikor méhecskézek hát hogymondjam 1-2 ezerforintbol bevásárolok szó szerint :))) és szebbnél-szebb,jobbnál-jobb dolgokat néha különbet mint ami itthol van :D
persze előfordul,hogy "kutatásnál elnézek valamit és mégse jó " gondolok olyanra hogy ott ugye röptében kapkodom össze a dolgokat mikor van 10-20 percem és itthol nézem át jobban:)
én is mentettem 1 éve egy RK-01 -et:))) 100ccm 2T MTD motor van rajta:)))
sok sikert hozzá!!!nekem ez elég ez az egytengelyes !!!!!nagybátyám azt mondta h ez naon jól sikerült hehehe 1be meg naon angy ereje van csak lekellsúlyozam de már rajta vagyok:D
Érdekes hogy mennyi robi 52 (tomos motoros robi) végzi mostansáhg az olvasztoban. Pedig nem rossz gépek. Ma kaptam eggyet ajándékba a barátomtol aki egyik rokonátol kapta aki a méhtelepröl mentette meg.
azt gondoltam,hogy féltengelyeket is vágni kellett :)
Igen hááát mit mondjak méhecskéböl származott az a Tomos kiskapa:)
egy ismerős által "lett megmentve az olvasztó elől" persze minimális anyagiakért cserébe:)
de nem sokat húzott:((( meg volt kopva a hengere és pénzem nem volt rá felujitani :s
hát de most mit mondjak a tanulópénzt megkell fizetni 5rugóm bánta vagy mégse? :)) mert a trakiba volt és jó móka volt igaz lassú de csak négy keréken ment ez 2005-ben volt akkor kezdtem el Mg szakképzőbe járni és épitgettem akkoris:)))
Én két hasáb alakú vasanyagot fogtam be úgy az esztergába, hogy az osztósík a forgástengelyre esett. Ez lett kifúrva megfelelő méretre, felhúztam a homlokát síkra, és kész volt a készülék ami satuba fogható.
Kaptam két fél furatot, amibe be tudtam fogni a csövet. Cső a satuban megfogva lánghegesztővel (és kalapáccsal) gyönyörűen peremezhető.
Rendszerint utánna reszelni kell a perem átmérőjéből, de neagyon szép munkát lehet vele összehozni.
Igen a trabi bölcsö de teljesen gyári állapotában van. A lengötrapézok vannak kivéve és helyettük laposvasbol s szögvasbol van megoldva a felfüggesztés. Természetesen sokkal rövidebb. Persze a féltengelyeket is kurtitani kellett. Az én lehajtásomon picit kissebb az áttétel mint a régebbi gépeken (gondolom Te abbol épitkeztél ha a tomos motorral oldottad meg ) Igy 3 ba szántok vele 4 be huzom majd a kocsit (ezt még nem probáltam). Igen lassu de szántani, havat tolni pont jo volt ! Ezeket már probáltam. Kormányozni könnyü. Eredetileg szarvkormányosra terveztem zárt difi nélkük nagyon nehéz volt irányitani azért kellett a harmadik kerék s a kormány . Igy tökéletes a kormámyzás.
Nem foglalkoztam vele még, meg nincs is itthon gázolaj.
De már megvettem a lada motort meg váltót, jövőre 4 kerekű lesz a gép.
Az alvázat már meg is hegesztettem:)
ABS motorok "helyzetére" vonatkozóan ajánlom figyelmedbe a YouTube-on
Vertical shaft 3.5 hp Briggs to Horiz, Oil mods . Szóval azért talán nem olyan egyszerű a dolog.Ha az lenne, nekem is jól jönne, mivel Trabi váltóm az van.