Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
De bocsi tudok, nézz meg egy terra vagy robi 151 felfogatást. Az interneten találsz róla képeket, és eke is szokott lenni amin rajta van az állitó mehanika is. Ettől egyszerübb megoldás nemigen létezik. Házilag is barkácsolható.
Nem okozott eddig problémát a por sem a kosz de még az eső sem pedig kapott már eleget. Egy méretes filc korong van a kerék és a lapát között az rezgést is csillapít és a port sem engedi a gyújtásba,bár a beszívót szmötyi” a hengerre kerül(ha jó a lapát és a burkolat alul vákuum van így a por is felfelé megy) néha levegővel ki szoktam fújatni a hűtőbordákat.
Nekem régen egy lada fütővetilátor volt a hütésem , henger körbe burkulva és a fötng. röl volt meg hajtva 3az1-hez. De nekem is évek szuperált pedig kapott mindent mi jó meg nem !
Köszi a segitséget szerintem én is meg fogom igy csinálni mert ahogy nekem megvan oldva ugy tulmelegszik nagyobb terhelésnél.
nekem most egy zsiguli ventilátorvan rajta a henger magaságában van felfogatva és ékszijal van meghajtva ez igy nem a legjobb.
Üdv nekem így van megoldva a hűtés,olyan mind a simson swalbe megoldása én egy nagyobb villanymotor ventilátorával oldottam meg egyszerűen megfogattam a lendkerék anyával és leburkoltam a hengert. Nekem már így megy a gép kb 20 éve szántok és pótkocsizok is vele de nem melegszik túl.
Szia üdv: Most építek egy Tatran 125-ös és zuk váltó lesz rajta nemtudom ismered -e? Olyan mint a simo! Érdekelne te hogy építetted meg? Ha tudsz képet küldeni megköszönöm!!
Köszönöm a dicséretet de igazándibol minden "adta magát" !
Elösször én is trabi kormánymüben gondolkodtam mert van is egy fölös darab a garázsba de
aztán heggesztettem egy joval egszerübb kormánymüvet mert igy sokkal gyorsabb a kormányzás ami jol jön a szükös kertecskémben. Tökéletesen müködik de a képen sajnos nem látszik mert a hátso kereket irányitja.
Jó az ötleted, nekem is volt hasonló, trabi váltó volt gyorsitó átétellel láncal összekötve, a nagy láncfogaskerék volt a kapálógépen, 5-6 mázsát simán vitt sík úton 25 körüli sebességgel. Itt mindenki bonyolultan gondolkozik, pedig szinte mindenkinek van kapagépe és a 4-6 le-s gépeket jól lehet igy használni csak nem kell gyilkolni öket mert aszt nem birják. És ugy közlekedtem vele mint egy átlagos autóval, egyesben indultam, és gáz vissza váltás ,ujra gáz, és igy tovább 4-ig , és volt hátramenet is.
Helló mindenkinek! 300000 ft és tartozékai is vannak, 1-es eke, kis kombinátor , és ez tulajdonképpen két traktor mert közlekedni egytengelyesen szoktam 1000 kg teherrel . Talajmunkázni meg van egy épitett hátsóhid, amit a potkocsi helyére lehet kapcsolni és akkor hidraulikával lehet emelgetni a munka eszközöket, és kormánnyal kell irányitani mint egy rendes tzk-t.
Sose mértem de munka közben fel szerettük volna venni a gépet és a barátom szuszogott rendesen a kamerával hogy tudjon követni. :) Ha nagyobb sebesslg kell csak nagyobb kereket rakok rá s kész de nekem ez pont elég.