Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
10 éve még engem is lázba hozott volna. Én már inkább szórom ki a spájzolt értékeimet.
Az elérhetőség ott van, neked is áll a lehetőség! :)
Az egyik konténerben van egy Pannonia blokk is! Gondolkotam, hogy legalább az ablakos léptetővillát ki kellene csemegézni, mert több nem lesz belőle...
Üdv.Szerintem érdemesebb az eredetivel megmaradni ,mert sokat szenvedtem én is hasonló gondal aztán az lett a vége ,hogy szezon közepén irány a bolt aztán ujat vettem ,ez 5 éve még tisztitva sem volt,és most is tökéletesen üzemel.Minden tavaszal friss benzin meg kimosott tartályal és szürövel indulok,ez bevált nekem.A régi meg más tipusut töbször kellet szétszedni meg játszani vele.Szerintem.
Megneztem minden oldalról a váltót.
Nem tudom hány nap még a várakoztatás. Tiszakécskén van, a Szolnoki úton.
Nekem nincs rá szükségem, de tudom az értékét. Ezért tettem közzé az infót.
mivel még ha esetlegesen az első tengelyen kisebb átmérőjű a kerék akkor in fix az osztómű (ld pl MTZ elsőhajtás) annyi hogy van egy lamellás kupplung ami nagyobb terhelésnél old.
még a diffi:
ha a két tengelyközti osztóműben diffi lenne akkor elég lenne ha egy kerék megkaparna a 4 böl és máris megállt a tudomány :) igy fix osztóművel még van rá esély ha nincs is diffizár akkor valahogy kilábal :)
a Rábával nincs kifogásom de az őszö9n is szántásnál a diffizár kicsit májasabb talajon elkélt volna vagy épp kukorica tarlón kis eső után :s
Az előző hozzászólást még kiegészíteném, hogy pl. az Uaz, Gaz69, Suzuki Samurai,Vitara, és szinte az összes Pick Up-ban sincs központi difi. Mégsem szaggatják a hidakat. Van extrém eset, de nem jellemző.
Ezt nem zudom megállni szó nélkül! Volna egy kérdésem: A t4k-ban, a Rába 15-ben, a T150-ben, vagy a nagy rábákban hol van a két híd között a difi? Pedig mind, négy egyforma kerékkel hajt és nem szakad semmi. Ha szakad valami nem emiatt!!!
Ha az első és a hátsó híd között nincs difi,akkor ott valamit szakítani fog.Hiába van két egyforma híd,4 egyforma kerék,elég ha nem egyforma szusz a kerekekben.A hidak közé a gyári 4kerekes autóknál is raknak difit.