Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Hátulja ha könnyű és ha van elég hely be kell lemezelni és kiönteni betonnal :) aránylag egyformán elosztva a két te
ngelyre súlyadatokat nem tudok ...
az menetközben látszik meg ,hogy mégis mennyi kell..
Körmöskerék:
valahol láttam olyat valaki talán meg is csinálta itt a fóürumozó kolegák közül azt,hogy laposvasat meghajtott arra körbe tán szögvasat hegesztett!.? (nem vok benne biztos)
és a gumit "ráfujta..."
vagy van egy másik ha van olyan rosszabb felni akkor arra hegeszteni körbe szögvasat és kész a körmöskerék :)
ennek hátránya ,hogy közutazás-talajmunka közt cserélgetni kell...
sziasztok megvolt az első kör csak pár méter mert kipufogo még nincs és a szomszédok nem örülnek. jonak tünik csak piszok könnyü a hátulja és elkapar könnyen, ugyhogy valami nehezéket ki kell találni meg körmös gumi is jo lenne csak csoroság van szerintetek hány kilonak kéne lenni a gépnek hogy ne kapirgáljon?
Ha megkérdezhetem ,milyen uazból valók a hidak (amik gyári szélességüek)? Az orbitos cucc működőképes? Csk érdeklődés szinten mennyi lenne az ára az orbitos csomagnak ami a képen van?
Üdv: Új vagyok a forumon nagyon tetszik sok okos ember van fen!Eddig amit olvastam özön okos ötlet található!Gépet építettem nem is az elsőt de még nem kötötem szimszont zuk váltóval össze! Ha valaki tud képet küldeni ilyenröl megköszönöm! akár itt akár emailba! szasa5@citromail.hu elöre is kösz!
Ali bácsi ez egy remek ötlet, csak nincs felesleges kannám!
Azér megoldjuk valahogy! :o)
Ma a hajtást is leesztergálta a szomszéd, remélem most már robogni fog jövő héten, ha minden alkatrész ugy akarja :o)
Egy orbitálisan ronda lánhajtással hozzuk össze a pannóniát meg a váltót, hogy ne kelljen áthegeszteni a motortartó bakot egyenlőre, és ha működik, na akkor levágjuk a motort és megfelelő szögbe állítjuk hogy csak egy sor lánckerék kelljen, ne kettő.
Igen,esett egy jó pár centi hó!A multkor is esett hó másnap meg majdnem egész nap esett az eső!Volt ám sár,víz meg mancs!Lehetett dagonyázni az udvaron! :-(
1méter széles,2méter hosszú és a magasítóval eggyütt 83cm magas!6mázsánál érintőlegesen ül rá a gumibakra!Most rendesen ráült a gumibakra úgyhogy szerintem olyan 6,5max7mázsa lehetett rajta!Jól bírta a gép!
Meg tudnád nekem mondani hogy az utánfutód platója hány centi x hány centi? Ja meg hogy a magasítóval együtt mijen magas az oldala? Egyébként hány q fa volt amit vittél nem tudod? A gép hogy bírta? Köszi :)
Az egy fűnyírós kistraktornak a tankja volt!Műanyag és 2,7liter benzin fér bele!Uaz generátor van rajta!Nekem van egy 2literes lemez tankom Pannonia csap van rajta!Nagyon szivesen neked adom!Ha kell!?
Üdv!Igen jól emlékszel elvan zárva a légszűrőm,de ettől függetlenül beszívhattya a port!Nem?Mivel hogy levegőt is csak tud beszívni mert 100% osan csak nem zár el!Így tehát ha gondolom hogy levegőt is szív be még ha kevesebbet is mint nyitott állapotban,akkor a por is csak bejut!?
Én ezzel az alappal variálok most . Eredetileg trabi motoros volt , de az gyenge meg sokat eszik . Van egy 1,7 es mazda szívódízel , azzal akarom megoldani . A hajtás eredetileg féltengelyről láncal lehajtás de ezt is megszüntetem .
Most éppen ott tartok , hogy van egy Wartburg váltó amit össze kellene építeni egy 90 ' os elforgatással a motor főtengellyel és a difit persze lezárni így lesz egy kihajtás a váltón lefelé meg felfelé . Az alsó féltengelyről egy derékszöghajtással már ott is vagyok az alváz kardánjánál a felsőre meg rá tudom tenni a hidraulika szivattyút .
Esetleg a képek alapján van-e valakinek ötlete ????
Meg tudnád nekem mondani hogy az utánfutód platója hány centi x hány centi? Ja meg hogy a magasítóval együtt mijen magas az oldala? Egyébként hány q fa volt amit vittél nem tudod? A gép hogy bírta? Köszi :)
Egy ismerősöm csettegőben az 1,6D rakta bele,s jól működik!
Ha uaz hidakat szeretnél alá rakni abban tudok segíteni! Van összevett hidam,s van normál szélességű is!Kor4mányművem is van hozzá,s azt csak az alvázhoz kellene fogtnod,s már kész is kormányzásod!
Terpváltót milyet szeretnél,mert gondolom ha már uaz hidak akkor az elejét is hajtani fogja!?
Szia nincs Trabantmoror a közelemben így nem akarok hüjeséget mondani méretileg. öszerakott motornál kellene megnézni, hogy hol lenne az ideális heje a lánckeréknek és ott megmérni.
Az enyém nem lenne olajos mert nem kétütemün (sajna pancsim már nincs) lenne s eleve joval feljebb mint maga a motor de igazad van jo lessz az olaj nélkül is. Már csak egy harisnyát kéne szereznem. :)
gtur! Még régen egyszer kiszitettem egy kispolák motoros gépet. A fogyasztása kevesebb mint a trabié,de azért ez sem megy levegővel. Más a nyomaték, nem kell úgy pörgetni mint a kétüteműt, hogy a megfelelő teljesítményt leadja, hiszen a kétütemű csak fordulaton teljesíti az elvártakat, ahhoz pedig benzin kell. A másik nagy előnye, hogy nem füstől. Az való igaz, hogy a váltóját azt ne használd fel ha nem muszáj, de nem lehetetlen azt sem rendbe tenni. Én az egyes lovasekét húztam vele, úgy volt beállítva, hogy kb negyed gázon dolgozott a motor állandóan. A nagy lemez burkolatok végett kell neki a hely a vázban, de megoldható a művelet. Ha valóban olcsón jutsz hozzá és még jó is akkor hajrá.
Ha esetleg van a környékeden bádogos, akkor ő olyat készít amilyet szeretnél./ Most úgy is ráér a tetőn nem kell mászkálni / Én egy öreg Riga tank beöntőjét és a csap kivezetőjét "kifaragtam" a rozsdás tankból. Elmondtam, mit szeretnék és hogyan, milyen alakút, milyen méretüt. Ő elkészítette és teljesen jó lett a feladatát ellátta és még csúnya sem volt. Nekem akkor ez 5 liter boromba került.
Nem kell, hogy befújd olajjal, olajos lesz az idővel, főleg a Pannónián. Annó még a szervízben a Trabant légszűrőkre, a papír hengerre is tettünk ilyet. A sok apró bogár mind rajta volt.
nálunk is volt egy polos motoros traki a fogyasztását nem tudom!!de h volt benne erő az tuti!!!tz4k hasonlatra volt csinálva !!télleg naon harapot elsönek oylat akartam mert az a gép naon megtetszett