Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Sajnos nem lett siker történet. Megkerestem néhány nagy gazdálkodót ahol esetleg az anyagmozgatásban sikeres lehetett volna a trakesz de válaszra sem méltattak. Gyártók területén is hasonló a helyzet. Egyedi gyártással meg alul maradnék az árversenyben. Igazság az,hogy nagyon sok embernek kéne,de nem tudják megvenni,mint ahogy a többi új mezőgazdasági gépet sem. Az alkatrészeket nagyon drágán tudom megvenni,így a végtermék sem olcsó. Használni viszont nagy buli, 5-éves unokám is tudja vezetni! Csináltam rá az ő lábmagasságába kiegészítő pedálokat (mint az oktató autókba).
Szert tettem egy derékcsuklós összkerekes házi készítésű gépre ami így jól is hangzik!
A gond csak az hogy a 2 híd nem egyforma
Az egyik hídam uaz a másik lada szeretnék vagy cserélni egyet hogy 2 egyforma legyen vagy esetleg valaki tudja hogy mejik hídban milyen áttétel van mert gondolltam arra hogy esetleg a lánckerékkel tudnék variállni mivel a pannónia motor hajt 1 trabant válltót és a trabi válltó két féltengelyére van heggesztve 2 lánckerék ami meghajtja a hídakat! Ha esetleg valaki cseréllne velem hídat annak örülnék a legjobban!
Szép estét mindenkinek! Már jó ideje nem írtam a fórumon de szinte minden nap olvasom az "értekezéseket". Talán emlékeztek az egyedi, formabontó kormányzású egytengelyes traktoromra. Még tavaj írtam,hogy nem csak ez az egyetlen alkotásom és jeleztem,hogy az Autó-Motor-ban megjelent egy cikk munkáimról. Akkor többen írták,hogy szívesen elolvasnák
de az újság eladhatósága miatt csak most érhető el az interneten is. Ha a keresőbe beírjáták,hogy- feneketlen kútfőből- kiadja az AM- cikket. További jó munkát és sok sikerélmény kívánok minden alkotó társamnak! Üdvözlettel: Császár József
Nem nem, a voltot kell megmérni egyenáramra állitva amultit, és ha jó a töltés akkor 14-14,5 a feszültség járó motornál ugy félfordulaton. Beköttöt akumlátornál és az aku sarkain kell mérned.
a donor trabibol vettem ki a gyujtáskapcsolot is annyit változtatam, hogy 6v-os volt a generátor kicseréltem 12re meg a gyujtótrafokat is. na holnap melo hétvégén majd megnézetem egy ismerösel hogy mit szurtam el
A generátor rákapcsolása a gyújtótekercsre nem a legjobb megoldás , mert nem lehet leállítani a gépet , mivel hiába lenne kikapcsolva a gy.tekercs a 12 voltról , a generátor tovább termelné neki az áramot (leállítás után a motor lendülete tovább forgatná ) , s a tekercs továbbra is állítaná elő a szikrát , és így a motor tovább működne .
Egyes gyújtáskapcsolók (de lehet , hogy az összes ) , a kulcs visszafordítása után (leállításkor) a testre kapcsolják a gyújtótekercset , ezzel biztosítva , hogy a motort ne lehessen beindítani a kulcs elfordítása nélkül . Ha a generátor egyenesen hozzá van kapcsolva a gyújtótekercshez , akkor leállításkor gyakorlatilag a generátor rövidre záródik , ami sem a generátor , sema gyújtáskapcsoló szemontjából nem egészséges .
Üdv mindenkinek : Volna egy kérdésem sikerültvennem egy szarvkormányos kistraktort Tatran motor van ráépítve! Nagyon patent kis gép! Legalább 10 éve nem volt inditva de sikerült életet lehelni bele! Problémám nincs meg a fesszabályzoja és nemtudom milyen illik hozzá!12V-os öninditos tud valaki segíteni a bekötésbe? Elöre is kösz!
Sziasztok! Jó hogy előjött ez a villanyos téma, holnap én is ezt tervezem bekötni, a kérdésem az lenne, hogy a generátorhoz menő pozitív, ami a gerjesztéshez kell, azt állandóan kapja amíg rajta van a gyújtás? Mert a gyújtás kapcsolót úgy szeretném megoldani, hogy egy billenő kapcsolóval ráadom a gyújtást, az az pozitív a két gyújtótekercsre meg a generátorba, majd egy egyszerű nyomógombbal indítózok. Ja igen és hogy tudom megnézni hogy tölt e rendesen a generátor, és a feszabályzó jó e? Egy trabi generátorról van szó, amire rá van rakva a feszszab.
Általában van a generátoron egy 6-os csavar, ez az áramtermelő szál, a másik 5-ös csavar vagy csuszó saru, ez a gerjesztő szál meg kell eszt szakitani, máskép ha állandoan grjed nem áll le soha hisz mindig amig forog, termeli az áramot , hameg leált és rajta az áram lemeriti az akut, vagy leég a generátor. De eszt könnyü ellenőrizni leveszed az ékszijat, és ha a gerjesztés áramot kap, a generátort nehéz forgatni szinte kattogva forog csak .
Aszt kéne beírnod a keresőbe hogy fékes kerékagy , valahol a főváros környékén gyártják őket, de elég húzós összegbe kerülnek én inkább vennék zsukk vagy uaz hátsó tengelyt jóval olcsóbb , a két tengely között az a különbség, hogy a zsukkét nem lehet szétvágni kidobva a bolygómü házat, mert a másikvégére csapágyat kell a féltengely végére kokányolni. Az uazét féltengely ki, és a bolygómüháznál le lehet vágni és igy cuggpánttal tetszöleges szélességet lehet épiteni belőle.
Mégpedig belekötve a pozitiv szálba egy elsőlámpa izzó, és aszt is megmutatja hogy a pl logó vezeték pozitiv vagy negativ és nem szikrázik, nincs zárlat .
beépitett fesz. szabájzos a generátor a kapcsolo jo mértem, de olyan mintha a generátor ha jol tudom gerjesztötekercsnek hivják szoval az termelne az áramot, és az ugyebár össze van kötve a gyujtásal mert az csak akkor kell áram alat leni mikor gyujtásra teszem elméletileg.
segítséget szeretnék kérni, hogy hol lehet kapálógép utánfutójára szerelhető, fékezhető ( szalagfék ? ) járókereket beszerezni, vagy a meglévö járókerékre, hogy hol tudok fékszerkezetet beszerezni? üdv: tibi
Még egy dolog . A gyujtáskapcsoló háza a helyes működésért kapcsolatban áll a testtel . Ha ez a kapcsolat nem jön létre , akkor produkálja a gép ezeket a tüneteket .
Helló! Vegyél valahonnan egy multimétert és szereld ki a gyujtáskapcsolót és mérd ki hogy melyik szálárol kapcsolja le az áramot az a gyujtásé , vagy nincs e tönkre menve a kapcsolód. Feszültség mentes állapotban om állásban kell használnod.