Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Köszönöm a dicséretet de igazándibol minden "adta magát" !
Elösször én is trabi kormánymüben gondolkodtam mert van is egy fölös darab a garázsba de
aztán heggesztettem egy joval egszerübb kormánymüvet mert igy sokkal gyorsabb a kormányzás ami jol jön a szükös kertecskémben. Tökéletesen müködik de a képen sajnos nem látszik mert a hátso kereket irányitja.
Jó az ötleted, nekem is volt hasonló, trabi váltó volt gyorsitó átétellel láncal összekötve, a nagy láncfogaskerék volt a kapálógépen, 5-6 mázsát simán vitt sík úton 25 körüli sebességgel. Itt mindenki bonyolultan gondolkozik, pedig szinte mindenkinek van kapagépe és a 4-6 le-s gépeket jól lehet igy használni csak nem kell gyilkolni öket mert aszt nem birják. És ugy közlekedtem vele mint egy átlagos autóval, egyesben indultam, és gáz vissza váltás ,ujra gáz, és igy tovább 4-ig , és volt hátramenet is.
Helló mindenkinek! 300000 ft és tartozékai is vannak, 1-es eke, kis kombinátor , és ez tulajdonképpen két traktor mert közlekedni egytengelyesen szoktam 1000 kg teherrel . Talajmunkázni meg van egy épitett hátsóhid, amit a potkocsi helyére lehet kapcsolni és akkor hidraulikával lehet emelgetni a munka eszközöket, és kormánnyal kell irányitani mint egy rendes tzk-t.
Sose mértem de munka közben fel szerettük volna venni a gépet és a barátom szuszogott rendesen a kamerával hogy tudjon követni. :) Ha nagyobb sebesslg kell csak nagyobb kereket rakok rá s kész de nekem ez pont elég.
Üdv! Több képet kérhetnék/kérhetünk?? Érdekel ez a megoldás, a kis hondámat, aki fogyasztásával belopta magát a szivembe, eltudnám képzelni igy :D Majd vissza olvasok, de egykis részletezést lehet kérni?? :)
Hát nem irja a gépkönyv csak azt, hogy 1,8 kw . A kertitraktor tzk forumon lehet hogy megtudja valaki mondani ezeket mert én nem tudom megnézni csak ha szét szerelem .
nem engedhetem meg magamnak jelenleg csak érdeklődök ha nem gond :)
azt tudom hogy "fél T4K :)" eleje
kérdésem lenne érdeklődési céllal:
az önindítóval kapcsolatosan
a kért adatok mellett zárójelben az én önindítóm adatai összehasonlításként
fogszám? (11)
fogaskerék átmérő? (40mm)
pajzsperem átmérő? (82mm)
önindító hossz?(pajzsperemtöl) (270mm)
és a felfogató csavarok közepe közti távolság? (108-112mm)
mert nekem a Hanomag traktoron hasonló van és mivel ahhoz nem tudok alkatrészt keríteni igy több tipusé felől érdeklődök ,hogy véletlenül nem e egyezne me :s
Aki nem csak Pannóniában gondolkodik, annak ajánlom figyelmébe a filmen látható motort.
Egy bármilyen jól működő karbi (megvan az eredeti is), valamilyen kipufogó kell rá, és hosszú évekig kitartóan tekeri a rákapcsolt dolgokat. Van hozzá üzemenyagtatály, és egy csatlakozó a kihajtáshoz. A hengerfejet a kecskeméti nagy gépműhelyben tették rendbe.
Meglepően jó a motor általános állapota.
Továbbá eladó sorba kerül egy hiánytalan ETZ 250 blokk frissen fúrt hengerrel, igény szerint mágnesgyújtással. Jelenleg is egy használaton kívüli traktorba van beépítve. Átvételkor beindítom, ha szükséges. Kérésre teszek fel képet.