Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
csak magát a bolygóművet megfordítani gondoltam(differenciálmű) amire a kardán megy ... a féltengelyeket ki kell huzni kétoldalrol ... egy próbát megérne szerintem megnézni hogy megvalósitható e és akkor rendesen az elvárt sebességi fokozatok előre +hátra :) helyükön lesznek
Szia! Menet közben ez kivitelezhetetlen..:)! Viszont előfordult olyan,hogy berugás után,hátra fele indult el az MZ! A trükkje,hogy túlságosan is holtponti volt a szikra és a meleg motor a sűrítés miatt "inkáb"az utánra,hátrafele forogva mozdította a főtengelyt...Elvileg,ha lenne hely az állórész alatt egy olyan korognak-amihez lenne az erősítve és egy kis núton,akár egy szivató kar ás bowdwn swgítségével lehetne fordítani,elvileg működne! Elég lenne 3-5 mm-t tudjon mozdítani az állórészen és máris "mesterséges holtpont utáni" lenne a szikra...Ami a nehézséget jelenti,hogy a berugó értelem szerűen eggy irányba mozdítja el a főtengelyt,sok próbálkozás kell,hogy hol álljon ahhoz,hogy fordítva forogjon...Mármint az alaplap. Nem mellesleg anyák tekeredhetnek le és a csoportkerekek fogazása se biztos,hogy örvendezne ennek...:) Biztos van egy pofon egyszerű ( és könnyen,házilagosan kivitelezhető) megoldás is...agyalok egy kicsit...:)!
Hátsóhajtásos, csak odavan jól hegesztve az alvázhoz, ugyh nemhiszem h szét lehet szerelni a hidat. Jó ötlet de kétlem h megvalósítható :o) Meg kellene forditani a hidat hozá, a bolygókereket anélkül hiába piszkálom nem?
okés szerintem az lesz amíg tél van és még nem kell használnom addig szétszedem aztán valahogy összerakom a dolgot hogy jó legyen ja az ezermesteres cikket én is láttam:D
Létezik olyan irányváltó ami 1:1 ben csak simán megforditja a forgásirányt és kis helyet foglal?
Mert hogy új áttételt csináltunk a trakiba, csak egy a baj, hogy ez láncos és pont forditva tekeri az opelváltót mint a fogaskerekes áttétel. Igy van 16 sebességem hátra meg 4 előre :o)
Ami még nem biztos h baj, de azért jo volna ha meg tudnám forditani a dolgot.
Üdv. A jófogáson Bácskiskunban /2013 02 10-én/ a 70/9461677 számon több pannónia blokkot és alkatrészt hirdetnek. A hirdetés szerint az egyik blokk rükverces. Egy telefont megér.
Sziasztok traktorépítök.Kellene egy kis segítség,raktam fel képeket az Indára a traktoromról,de viszont valahogy bele kellene építenem valamílyen váltót,hogy legyen bent hátramenet,de nemtudom hogyan.Szeretném a segítségeteket kérni.Előre is köszi.