Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Üdv! Nem akarok okoskodni,de mostanában én is nagyon sokat gondolkoztam azon hogy a trakimon lecserélem a gyári Pannonia T5 légszűrőt,mert ugyebár az is olyan mint a szita,és arra jutottam hogy talán jó megoldás lenne rátenni a komplett 2T Trabi légszűrő hzat a szűrővel,vagy a MF70-ét és egy gumicsővel összekötni!
Üdv!Én már használtam a tiédhez nagyon hasonló traktort,csak annak a hátulján egy korongfűrész volt 60 vagy 70cm-er átmérőjü korongal!Ezzel fűrészeltem a fát,és azon úgy volt megoldva hoagy a laposszíj 8-as alakban volt rárakva így a forgásirány megváltozott!Szerintem ez a legolcsóbb megoldás és a mezőgazdaságban is alkalmazzák,igaz ott ékszíjal a kombájnoknál!
Üdv! Ha azt vesszük,hogy két személlyel ,kétharmados fordolaton,80-90/h-s utazónál van kb. az a terhelés,mint amikor szántasz,akkor 3.5-5 literrel számolhatsz.
már körübelül két éve olvasom a ezt és a barkácsoljunk kistraktor,a stabilmotor fórumot napról napra,csak eddig még nem írtam( nem nagyon szeretek,meghát az idő is..)
volna egy olyan kérdésem,hogy építgetek egy szalagfűrészt ami,ha minden igaz a napokban kész lesz.
meg egy mib motoros kistraktort (faceoplace) szerűséget.
és az volna a kérdésem nem e tudja valaki,hogy mi lenne a legegyszerűbb módja egy visszafordító műnek vagy van e ilyen gyárilag
ami ugye nem túl drága? mivel a mib motorral szeretném főként hajtani a szalagfűrészt és mindenképpen a hátulján akarom rögzíteni,de akkor pont ellentétesen forog mint ahogy kellene!
Így van Pontosan erről beszélek ezért szeretnék 2 egyforma hídat! Mert az egyik most uaz a másik meg lada és amíg ez így van addig jó hogy középen a trabi váltó diferál de az most folyamatosan diferál de ha egyforma lessz a két híd akkor nem kell a trabi váltóba a difi!
Biztos hogy nem kell. Az Uazban sincs középen difi mégis működik. Csak ha a kerékméret nem egyezik vagy a hátsó tengely jobban van terhelve és egyforma a guminyomás akkor szokott befeszülni aszfalton. Olyankor nehezebb "kivenni" az elejét.
ÜDv
szerintetek lehet papir légszüröt tenni pannonia motorra arra gondolok hogy mikor öszebenzinezi akkor nem fog fulladni a motor?
Mert ami most van rajt az egy p 21es légszürö és az szerintem sok port sziv be mert szinte átlátok rajt.
Az eredeti elképzelésem ez egyébként hogy valameik hídat ki cserélem és akkor 2 egyforma lessz! A trabi váltóban a difit csak akkor hegesztem le ha egyforma a 2 híd addig valóban nem szabad ez igaz! De mintahogyan az előbb írtam ha egyformák a hídak és nincs bennük összezárva difi akkor nem kell közé semmi szerintem! De mostmár tényleg kezdem nem tudni!
Most kicsit elbizonytalanodtam! ha van 2 hidam eben van diferenciál mű mert van! akkor minek közzé még plussz egy difi? lehet hülye vagyok mondjátok nyugodtan de ha emlékeim nem csalnak a nagy rábáknál is ugyan ez a megoldás van annyi hogy mindíg csavarog az úton utánna kell kormányozni de ez igaz volt a T-150 esekre is! Mivel nekem a két tengelyemben nincs össze zárva a difi így szerintem nem szabad neki összetörni ha a két tengely között nincs még egy difi vagy tévedek szerintetek?
Van két traktormintás kerekem új gumikkal, párban! A másik közepén egy gyári racsni van ami nem biztos hogy jó. Méret 5,00 - 12 coll. Ha valakit érdekelne hívjon: 30 3680866
Esetleg sutba dobod ezt a szerencsétlen konstrukciót...Van álló Briggsem,rajta egy gyári lassító áttétellel...Igaz,ezt berántós,de adandóan fel lehet szerelni önindítóval(ha annyira kell)!
Helló! Ha lehegeszted abbol nagy zür lesz, mert most a hidak köszti különbséget ez a difi tünteti el. Amugy nem rossz az ugy sem mert, álandó négykerék hajtásod van , ugyanigy hajt országuton pl lada niva, landrover defender, inkább a két hid valamejikét cseréld ki.
Ne "izgulj" jol emlékszel!:) Ha nem difivel akkor valahogy máshogy van megoldva de ebbe most nem merülök el. Viszont a földben elmegy, lehet vele dolgozni mert a kerekek el tudnak csuszni de ha kimegy a betonra vagy aszfaltra akkor kész annyi a gépnek!
Én nem veszekszem,csak leírtam a tanultakat.Miszerint mindkét oldal és híd közé kell valamilyen kiegyenlítőmű.De ha úgy látod jobbnak a te dolgod.Majd kiderül jó lesz-e.