Föl kéne futtatni valami sűrű növényzetet kb ember+kézfelnyújtás maasságig, akár ilyen falra rögzített keretféleségre vagy valami. Azt nincs értelme összefújkálni.
Ja, és a Csinibabáért külön hála, a kedvenc fimem. Az Attilát alakító színművész meg itt lakik, átellenben, és ahányszor látom a csarnokban, legszívesebben odaköszönnék, hogy pepsikokakóla... :)
:-D Erre mondtam, hogy javasolni fogom, embermagasságig legyen graffiti, egyrészt a hitelesség végett, másrészt, hogy elvegyük az önkifejezők kenyerét. De úgy látom, Zöldség-Gyömölcs lesz, így aztán majd őrködhetek az erkélyen folyvást, rikoltozva a flakonos nagyszerűknek, hogy takarodjanak.
Szerintem nem. Nem találom a honlapjukon és a facebook-oldalukon sem a projektet, de egyelőre semmi reklámot nem vélek fölfedezni. Ez a tűzfal pár éve az Urbitális majális alkalmából teli volt vetítve - legszebb álmaimban úgy képzelem, pályázaton nyertek az urak valami pénzt a tűzfal kidekorálására. De majd megkérdezem valamelyik nap, amikor összeakadunk a hatodikon. :-) Mindenesetre a vázlaton még föllelhető macsek eltűnt az ablakból, viszont lett egy vidor tetőfedő nekem itt, kézközelben. Mindig jól jön az efféle, ilyen viharos időben.
Hajdan láttam egy olyan fotót, hogy talán Berlinben? egy zöld mozgalom akciójaként, a parkolóban álló autókat , meg a parkolót gyepszőnyeggel burkolták be reggelre.
Ez olyan jó lesz, mint volt a Csalogány utca Széna tér felőli végén és a Krisztina körúton, a Püski könyvesbolt mellett. Valamelyik cég reklámja is el lesz rejtve benne, rajta?
Csak nehogy úgy járj, mint én már párszor (nem közlekedési ügyben), azaz hogy annyira biztos voltam az igazamban, hogy nem kértem segítséget arra a témára szakosodott ügyvédtől és végül ráfaragtam... (E mondatban a "szakosodott" kifejezés a lényeg.)
Pontosan ezt írtam a drága főhadnagy asszonynak: hogy mivel az objektív körülmények (én a mentőben, taxisofőr mesél a rendőrnek) alapján ők ezt a történetet csak a másik fél szemszögéből ismerhetik, tisztelettel kérem, hogy esetleg adjunk egy esélyt az én verziómnak is, mielőtt jogerőre emelkedik, hogy szuicid hajlamú, a taxikat különösen gyűlölő agresszor vagyok. Pl. mutassák meg a helyszínelési jegyzőkönyvet, utána, csak a próba kedvéért, hallgassunk meg engem is. (Természetesen ennél sokkal megalázkodóbb hangon írtam, tekintve, hogy valami valóságismeretem azért nekem is van.)
Végigolvastam a gondolatmenetedet, és valóban kell valamit lépni. Talán az első a helyszinelési jegyzőkönyv másolata, vagy az abba való betekintés, vagyis áttanulmányozása volna jó, ehhez mindenképpen jogod van, ebből kiderülne, hogy milyen indokkal lettél kinevezve szabálysértőnek. Mellesleg lehet, hogy a sofőr is ugyanilyet kapott. Elmondásod alapján egy szerencsés kimenetelű balszerencsés véletlen esetről van szó.
Eddig én is így gondoltam, de amióta megláttam a szabálysértési határozat alján, hogy az ügyiratból másolatot kap a taxis és a taxistársaság (!), és csak azt nem tudom, hogy a "(jogerő)" azt jelenti-e, hogy esetükben már le is zárult az ügy, vagy hogy majd akkor uszítják rám őket, amikor én abbahagytam a szívózást, nos, ekkor elveszítettem az egyébként oly jellemző, sztoikus nyugalmamat. Mondom, tele vagyok jóindulattal, de mégis, hogy lehet vétkesnek mondani valakit, akit elfelejtettek meghallgatni?!
Na jó, bocsánat, túltengtem itt az elütésem történetével, ígérem, most már abbahagyom.
A közmunkával baj egy szál se, én még abba a generációba tartozom, amelyik építőtáborozott eleget. Gond akkor lesz, amikor ki kell fizetnem a szélvédőt, amelyet aljas és számító módon a fejemmel törtem be. Mert akkor előhúzom a fiókból a populista énemet.
Most esett le a tantusz, hogy már csak azért sem hagyhatom, mert ha szabálysértőnek minősítenek, ez a pasas azonnal beperel, hogy fizessem ki a szélvédőjét. Kezdek rohadtul ideges lenni, de komolyan.