A tavasszal lecsonkoltam a fügebokrot a fagyás miatt, szépen kihajtott , mikor 60-70 centis volt egy csomó hajtást kivágtam, most kb 1.3 méter magasak a megmaradt hajtások , de van 17.Kérdés mennyit haggyak meg?
Másik kérdés, cserépbe nevelgetek másik hajtást már 40-50 cm magas, Mikor ültessem ki az udvarba? Vagy inkább ültessem át nagyobb cserépbe és még ezen a télen tartsam a lakásba? van világos hely és télen kb 18 fok van ott.
Az én gránátalmám és a füfém is töbszörösen be voltak takarva.Szerintem nem télen fagytak meg ,hanem tavasszal ,akkor már kivoltak takarva és - 8 fok volt.
Off topik, de nekem meg a 15 éves, vastag ágakkal bíró gránátalmám fagyott el, pedig nagyon alaposan betakartam a télen. Vastag rétegben tettem rá falevelet, amit kívülről fenyőfa ágakkal és száraz pampafűvel fogtam össze madzaggal. Úgy látszik nem volt elég.
Én is így jártam, az utóbbi 3 évben nem volt érett fügénk, élőtte alig győztük elfogyasztani, elajándékozni stb. Az elmúlt télen én is jól bebugyoláltam. Az itt olvasott fóliát is megvásároltam az OBI-ban, ráadásul a drágábbat vettem.Úgy tűnt minden rendben van, de sajnos amikor február végén jött az a pár napos nagy hideg, a nagy szél éjszaka megbontotta a takarást, így ebben az évben sem szüretelhetünk. Szegény bokrom hősiesen küzd, újra kihajtott, de azt hiszem egy pár évig még várhatok, amíg megerősödik. Mivel a takarással sem értem el többet - csak jó sok mérgem volt -az idén hagyom, lesz, ami lesz.
Nekem - három jó év után - az utóbbi három évben állandóan kifagyott a fügém. Hajt most is szerencsétlen, idén ősszel mindenképp úgy bepaplanozom, hogy az anyja se ismer rá.
Ja! Nem a neve a mini fügefa, hanem a mérete miatt írtam. ☺ Idén tavasszal vettem egy kertészetben, úgyhogy nekem még "minike". Először van életemben fügém.
Fontos az a szemlélet, hogy a legbanálisabb tárgyról is megfelelően komponált képet kell készíteni, azért, hogy "fogyasztható" legyen. Az ilyen típusú növényképek esetében a geometria lehet irányadó.
Igen, most már tudom én is... , de annyira örültem mikor az aszalt fügemag kikelt és dédelgettem, hogy hátha....
Most, hogy többet olvasgatok, így már kicsit okosabb lettem és pont ezért a buzgóságom, hogy ha az "aszalt" megmaradt és még él, akkor talán olyannal kéne próbálkozni amelyik terem is...