Revolverben jók voltak (lásd Nagant). Csak vigyázz, el ne süljön:-) Én akkor ugyanilyen balek vagyok, mert annyit megadnék érte...Soósék sose tudják, milyük van, ha nincs kint a kirakatban. Vagy csak annyijuk van?
"Én úgy 6-ért vettem, biztos nagy balek vagyok... "
Miért? Én ennél olcsóbban még nem láttam. Bár biztos van aki olcsóbban is hozzájut, de nem az az általános. Érdekes, hogy az enyém " Zorkij N-000253 " felíratú/számú, de pont a rossz irányba néz. Hátulról nézve jobbra dől, így inkább a Kiev-4-hez jó, FED és Zokij esetén idő előválasztásos módon használom :-))
(Azaz kellene egy balra dőlő is ) Ihagee
Más. Megmérte már valaki, hogy egy egyszerű szovjet távmérős állványra téve, időzítővel elsütve mennyit mozdul be? Mondjuk egy Zenit vagy Praktica masinával összehasonlítva? Nagyon érdekelne. (Saját tapasztalat: 50-es obival, Nikon F-fel 1/15 s-ot tudok bemozdulás nélkül exponálni. Ezt diának hívott fekete-fehérrel tapasztaltam, elég meggyőző ) Üdveim, Ihagee
Köszönöm szépen ,de megvan az "Exakta Kleinbild-Fotografie", és uolyan textil borítóval, de Georg Fiedlertől " Exakta Makro- und Mikro-Fotografie" is. Még jó hogy nem tudok németül :-(( Ihagee
Nemrégiben a számítógépemen újratelepítettem az oprendszert stb. és a digi képeket kimentettem cd-re (van több mentés is), de van olyan cd (teljesen új, ez az egyetlen adat rajta) ahol már egyes képeknél adathiba stb. jön le. 2 éve készültek ezek a képek, nem tudom mi lesz 20 év múlva, de nagyon örülök, hogy most már úgy 90%-ban analógra fotózok (igaz azt szkenneltetem). Visszakanyarodva az eredeti megjegyzéshez, ezek az analóg gépek most nagyon megérik az árukat, jelentős részükhöz fillérekért lehet jutni és milyen szép képeket lehet készíteni! Csak elérhető áron maradjon a film és az előhívatás!
Ami az univerzális keresőket illeti, nekem revolverkeresőm van és a név kötelez, ezt tényleg valami pisztolyból rakhatták össze az elvtársak, de egyébként ez a legérdekesebb kereső és nagyon különleges kinézetet biztosít a gépnek! :)) Soosnál láttam, azt hiszem. Én úgy 6-ért vettem, biztos nagy balek vagyok...
Szimpi kis masina, utána néztem. A távmérő szélesebb, viszont a zársebességek "kevesebbek". Szívesen lepróbálnám, de még vár rám egy frissen szerzett Zorki-4 I-50-nel, ami tuti működésre, első hölgy tulajtól (nincs széthajtva:-) ). Meg egy újszerű Fed-2. Hajajaj...:-) Azért nem zárom el magam ilyesmi beszerzésektől:-)
Valahogy mégis az 1-est szeretem a legjobban a kis simulós alakjával. Esetleg egy 3-as tudna jól elcsábítani:-)