Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Mielőtt bárminek nekiállnál javaslom, hogy menj fel a you toub ra, ott a keresőbe ird be"3.5HP Briggs horozontal to vertical" és megtalálod a megoldás módját.(6, vagy 7 részletben videó)
De azt nem irta, mi célból kivánod vizszintes tengelyűvé tenni? csak nem egy gk váltót kivánnál meghajtani? Mert akkor előtte nem érdemtelen a "gyorsitás"-on gondolkodni!
Helló! Az is egy használható megoldás csak nem biztos hogy kisegit a kátyuból . A difizár nem bonyoult berendezés, ugy kell elképzelni mint két koronás anya a koronályával egymásfelé lenne forditva és egymásba tudnának illeszkedni zárt állapotban. Az egyik köröm a bolygomü csavaros oldalára van felcsavarozva a másik pedig a féltengelyen csuszkál és ékkel elfordulás ellen rögzitve van, és ezt vezérelik egy kapcsoló villával.
Sziasztok ! Tanácsotokat szeretném kérni! KF_04-es totációs kapám van. Az ugymond henger fej előre néz,a kuplung rész vagyis a főtengely kihajtás lefelé. Ha a motort 45 fokkal elforditom akkor elég ha a benzin tankot variálom,vagy igy nincs kenése a motornak. Arra gondolok,hogy a henger fej felfelé nézzen és a kihajtás oldalt legyen. meg lehet ezt valósitani,vagy nem?
Látod,ez az alkotás lényege...:)! Miután kész,nem tudod eldönteni,hogy gyári,avagy házi...:)!/ Mindenféle felhasználásra készültek ezek a stabil motorok,de csak önnmagukban,hogy arra használhassák,amire épp szükség van.../ Volt Mia-m,Mib-is...Ami már komoly,az a BL-7-es!
Üdv!Én már láttam meg használtam is MIA motoros kistraktort,meg láttam még MIB motoros csettegőt is! Van már vagy 5éve hogy jártunk a Tisza menti ártéri erdöbe fát vágni!Mi egy 80as MTŻ-vel voltunk meg egy 6,5tonnás MBP póttal és 200m-enként elakadás!A szomszéd faluból meg egy MIB motoros csettegővel jöttek ami úgy nézett ki mint egy lovas kocsi elől volt rajta egy bak amin ült a vezető előtte a kormány,mellete a MIB motor elől,hátul UAZ hidak,mind a 4keréken traktormintás gumi!Rápakoltak vagy 30mázsa fát és úgy csettegtek kifelé az erdőből mintha műúton mentek volna! Mimeg tátott szájjal bámultunk az elakadt MTZ mellől! :-)
10 éve még engem is lázba hozott volna. Én már inkább szórom ki a spájzolt értékeimet.
Az elérhetőség ott van, neked is áll a lehetőség! :)
Az egyik konténerben van egy Pannonia blokk is! Gondolkotam, hogy legalább az ablakos léptetővillát ki kellene csemegézni, mert több nem lesz belőle...
Üdv.Szerintem érdemesebb az eredetivel megmaradni ,mert sokat szenvedtem én is hasonló gondal aztán az lett a vége ,hogy szezon közepén irány a bolt aztán ujat vettem ,ez 5 éve még tisztitva sem volt,és most is tökéletesen üzemel.Minden tavaszal friss benzin meg kimosott tartályal és szürövel indulok,ez bevált nekem.A régi meg más tipusut töbször kellet szétszedni meg játszani vele.Szerintem.