Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Üdv!Én már használtam a tiédhez nagyon hasonló traktort,csak annak a hátulján egy korongfűrész volt 60 vagy 70cm-er átmérőjü korongal!Ezzel fűrészeltem a fát,és azon úgy volt megoldva hoagy a laposszíj 8-as alakban volt rárakva így a forgásirány megváltozott!Szerintem ez a legolcsóbb megoldás és a mezőgazdaságban is alkalmazzák,igaz ott ékszíjal a kombájnoknál!
Üdv! Ha azt vesszük,hogy két személlyel ,kétharmados fordolaton,80-90/h-s utazónál van kb. az a terhelés,mint amikor szántasz,akkor 3.5-5 literrel számolhatsz.
már körübelül két éve olvasom a ezt és a barkácsoljunk kistraktor,a stabilmotor fórumot napról napra,csak eddig még nem írtam( nem nagyon szeretek,meghát az idő is..)
volna egy olyan kérdésem,hogy építgetek egy szalagfűrészt ami,ha minden igaz a napokban kész lesz.
meg egy mib motoros kistraktort (faceoplace) szerűséget.
és az volna a kérdésem nem e tudja valaki,hogy mi lenne a legegyszerűbb módja egy visszafordító műnek vagy van e ilyen gyárilag
ami ugye nem túl drága? mivel a mib motorral szeretném főként hajtani a szalagfűrészt és mindenképpen a hátulján akarom rögzíteni,de akkor pont ellentétesen forog mint ahogy kellene!
Így van Pontosan erről beszélek ezért szeretnék 2 egyforma hídat! Mert az egyik most uaz a másik meg lada és amíg ez így van addig jó hogy középen a trabi váltó diferál de az most folyamatosan diferál de ha egyforma lessz a két híd akkor nem kell a trabi váltóba a difi!
Biztos hogy nem kell. Az Uazban sincs középen difi mégis működik. Csak ha a kerékméret nem egyezik vagy a hátsó tengely jobban van terhelve és egyforma a guminyomás akkor szokott befeszülni aszfalton. Olyankor nehezebb "kivenni" az elejét.
ÜDv
szerintetek lehet papir légszüröt tenni pannonia motorra arra gondolok hogy mikor öszebenzinezi akkor nem fog fulladni a motor?
Mert ami most van rajt az egy p 21es légszürö és az szerintem sok port sziv be mert szinte átlátok rajt.
Az eredeti elképzelésem ez egyébként hogy valameik hídat ki cserélem és akkor 2 egyforma lessz! A trabi váltóban a difit csak akkor hegesztem le ha egyforma a 2 híd addig valóban nem szabad ez igaz! De mintahogyan az előbb írtam ha egyformák a hídak és nincs bennük összezárva difi akkor nem kell közé semmi szerintem! De mostmár tényleg kezdem nem tudni!
Most kicsit elbizonytalanodtam! ha van 2 hidam eben van diferenciál mű mert van! akkor minek közzé még plussz egy difi? lehet hülye vagyok mondjátok nyugodtan de ha emlékeim nem csalnak a nagy rábáknál is ugyan ez a megoldás van annyi hogy mindíg csavarog az úton utánna kell kormányozni de ez igaz volt a T-150 esekre is! Mivel nekem a két tengelyemben nincs össze zárva a difi így szerintem nem szabad neki összetörni ha a két tengely között nincs még egy difi vagy tévedek szerintetek?
Van két traktormintás kerekem új gumikkal, párban! A másik közepén egy gyári racsni van ami nem biztos hogy jó. Méret 5,00 - 12 coll. Ha valakit érdekelne hívjon: 30 3680866
Esetleg sutba dobod ezt a szerencsétlen konstrukciót...Van álló Briggsem,rajta egy gyári lassító áttétellel...Igaz,ezt berántós,de adandóan fel lehet szerelni önindítóval(ha annyira kell)!
Helló! Ha lehegeszted abbol nagy zür lesz, mert most a hidak köszti különbséget ez a difi tünteti el. Amugy nem rossz az ugy sem mert, álandó négykerék hajtásod van , ugyanigy hajt országuton pl lada niva, landrover defender, inkább a két hid valamejikét cseréld ki.
Ne "izgulj" jol emlékszel!:) Ha nem difivel akkor valahogy máshogy van megoldva de ebbe most nem merülök el. Viszont a földben elmegy, lehet vele dolgozni mert a kerekek el tudnak csuszni de ha kimegy a betonra vagy aszfaltra akkor kész annyi a gépnek!
Én nem veszekszem,csak leírtam a tanultakat.Miszerint mindkét oldal és híd közé kell valamilyen kiegyenlítőmű.De ha úgy látod jobbnak a te dolgod.Majd kiderül jó lesz-e.