Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Talán építini szeretnél egy négyüteműt és ennek az árából szeretnéd megvalósítani?
Ha igényesen meg van építve akkor 220.000 lehet adnak érte.
Az a gond, hogy ezekt a házilag készült gépeket nem nagyon lehet eladi olyan drágán.
És előfordulhat, hogy megszeretnél válni tőle,de csak vesztedégesen tudod eladni, mivela akinek van egy kicsivel több pénze az akkor ingább egy dízel motoros TZ 4K vesz nem pedig egy épített konstrukciót ami vagy beválik, vagy nem.
És mivel a TZ4K bevált gép inkább azt veszi.
Ja és az alkatrész ellátás gyári géphez nek kell vadászni, hogy miből van összerakva.
Bocsi, hogy kicsit elkanyarodtam a témától!
Szerintem csak saját használatra érdemes építeni ilyen gépeket, mivel eladni veszteséges.
üdv mindenkinek. eddig senki nem irt a kérdésemre hogy menyit kérhetnék a kistrakimért ha el adnám. ma papirt fogtam és az összes alkatrészét felirtam és egy közép árat vettem ( mint például egy zuk hátsóhid :15000 ft, egy trabant motor váltóval 15000 ft, és igy tovább) és a végén mindent össze számolva 200 ezer jött ki és akkor még nincs benne a ráforditot időm a hegesztő drót a gáz a villany a festék stb. szerintetek ha 220 ezerért meghirdetem az nagyon durva ár? vagy inkább szedjem darabokra és próbáljam ugy értékesiteni? előre is köszönöm válaszotokat.
üdv! mind a két esetben a trafó 1 es kivezetéséről. a trabin próbáltam az 1 -es a 2- es henger trafóján is próbáltuk a 15 ös kivezetésen is. ugyan az a helyzet.
De úgy néz ki elkél a trabim ha mégis visszalép a vevő akkor "bogarászok tovább... Na erröl lemaradtam :) "bár lehet nem is ment volna cserébe bele,,,"
Sziasztok.Mostanában nem volt sok idöm ,de ma egy kis idöt szántam a forumnak is.Nemrégiben valaki keresett alapanyagot,mert most kezdene az építéshez.Ezt láttam meg ma véletlenül .Szerintem egy telefon hívást megér,mert ez igy egyben ennyiért ajándék lenne,és könnyen tovább építhetö,ráadásul egy elég jol bevált kistraki födarabja.remélem segít valakinek.Lenne pénzem most mennék érte.
hali mindenkinek kis segítség kellene ma probálltam a kecskeszarvú traktorommal szántani de sajna beleszaladtam egy olyan darab földbe ami évek óta nem volt művelve szal csak küszködés van! Szerintetek mivel kellene 1 kicsit meglazítanom a talajt szántás előtt??? (tudom tárcsázni lenne jó de az nekem sajna nincs) Várom az ötleteket!
Na szóval. Hetek óta olvasgatlak Titeket és látom hogy tele vagytok jobbnál jobb ötletel meg tapasztalatal.Én is szeretnék egy trakit már régen nézegetem de készen elég drágák föleg nekem :D. Így maradt az építés. Szóval a tervek egy szarvkormányos, alap egy wartburg váltó lenne, az elészeretnék valami motort gondolkodtam a warbi motorban csak szeretnék egy kicsit több oldalú trakit gondolva itt egy tlt hajtásra vagy egy hidraulika szivattyúra. És itt szeretném a segitségeteket kérni motor ügy be és alkatrész ügybe Szolnok környékén vagy a jászságba hol lehet méreg olcsón alkatrészekhez jutni mert ugy még csak ötleteim vannak :D segitségeteket előre is köszönöm.
Szia nekem volna a kipufogot én ugy oldottam meg,hogy egy tűzoltó készülékből csináltam annak jó a hővezetése! A levegő szürő meg trabanté csak le kellett szűkiteni a szivó részt!