Értem. Szurkolok a kiadvány sikeréért, mert ha nagy kereslet mutatkozik, akkor ráharap(hat)nak a "nagy" modellgyártók (BBurago, Maisto stb.) és tovább nőhet a gyűjtemény.
Jogos a felvetés, azt nem írtam bele, hogy más autókról már akadnak ilyen árú makettek (bár én alapértelmezetten is a későbbi árra gondoltam), de Te is említetted, hogy hiánypótló a kiadás, tehát annyiért is megéri - bár a nagy sárga kartonon látható autók némelyike már nem annyira jó kidolgozású...
Első szám 690-ért mindenképpen jó vétel. De mi a vélemény a további számok 1990Ft-os (előfizetve 1790) vételáráról? Ennyiért már vannak azért modellek - de sajnos nem az ezekből.
Nem kell - és nem szabad - kifogástalan minőséget várni egy Kínában gyártott autómodelltől, de ebben a méretarányban sokkal többért lehet kevésbé kidolgozott modelleket is venni. Itt-ott nem sikerült egyenesen húzni a vonalzót, máshol lötyög a lökhárító és mozog a hátsólámpa, de úgy néztem, hogy javíthatóak ezek a hibák, ha szétcsavarozzuk a kocsit. Az "ezeröcsi" hálistennek visszaadja az igazi 1500-as hangulatát, az apróbb részletek nincsenek maradéktalanul kidolgozva, de némi festegetéssel és javítással nagyon élethű autót kaphatunk. Ha valaki elég vállalkozó szellemű, akkor a műszerfalat is megcsinálhatja :-))
Hiánypótlónak (a ritkán modellezett és az orosz gyártású, elnagyolt modellek helyett) jó, ha megfelelően értékeljük őket.
Én már meg is vettem az első részt. (A nagy sárga kartonlapról ne vedd le, az az újsággal együtt jár) A modell nem valami "ütésálló" sajnos leesett 20centiről az üvegasztalra és már le is tört az első lökös. Az újság 10 oldal, ebből 4-et elvesz az űrverseny és Lajka kutya.
Azaz nem mondanám egy hatalmas vételnek, ettől függetelenül én nagyon örülök neki és meg fogom venni azokat a részeket, amikben érdekes modell van, mert nincsen még egy ilyen kiadvány - hiánypótló! Mivel "válogatni" fogok, elő nem fizetem. Aki szeretné az összes modellt, annak érdemes előfizetni. ... A modellekre viszont nagyon vigyázzatok, rendkívül törékenyek - kb.olyanok mint az összeragasztható műanyag modellek.
Sziasztok! A fenti sorozat reklámját most láttam a tévében, megnéztem a weboldalt, nagyon jónak tűnik, meg jókat is írnak róla a weboldalon. Szerintetek ennyi pénzért megéri a kiadványt járatni, a sorozatot gyűjteni?