Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Pár napja kerestetek irányváltót. Jófogásra tegnap este Csongrád megyében került fel egy hirdetés. Több darabot kínálnak, de más hajtások is vannak az eladónak. Az árak is jónak tűnnek.
Üdv: ha még érdekel táblázat a vetögépre akkor lefényképezem a mienkét mert azon rajt van minden: borsó,repce,lóhere,búza,zab,rozs,tritikálé.stb de azt tudom hogy két táblázat van mind a ketöt lefényképezem és ha kell holnap rakok fel.:)))
Nézz körül az xmotor.huoldalon. 1500-200 Forintért találsz Pannónia berugótengelyt, több darab is van, válogathatsz. Szerintem, ha a tiédről lement a ricni, azzol sok mindent nem lehet kezdeni. Esetleg repülőnek jó. /tudod: jó messzire eldobni/
üdv:valaki megtudná nekem saccolni enek a trakinak a súlyát. zsukk hid hátul zsuk váltó olpel kadett motor és a váltója +az elsőhid meg az apróságok???.meg kb menyit érhet ??válaszotokat elöre köszönöm!!
Üdv ha sürü az olaj a reggeli vagy hideg kapcsolások nehezebbek, egyes sebességek váltása nehezebben fog sikerülni. Ha bemelegszik az olaj nem észrevehetö. Én mikor cseréltem olajat ilyenekben motorolajat tettem bele 15w40 olaj teljesen megfelel.Sokszor a tecoba 1500-2000 ért nevenincs motorolajat adnak 5 litert, az is teljesen jó bele.
200e ft volt amiben a trakesz,kultivator es borona volt benne....ma egesz nap probaltam uzembe helyezni , sikertelenul, pedig ott ment mint a kisangyal
RASANT WANZE BERGTRAC a tipusa hajók az emlékeim:)
néhány fő adat:
benzines 4 ütemű,léghűtéses,álló egyhengeres otto motor 12 lóerő talán 450ccm, 2e+1h seb.-fok.. előre hátra szabvány 6 bordás TLT
1:6-osztású végáttételek
állandó összkerékhajtás,
oldalanként "kombinált" szalagfékkel a kombinált alatt azt értem ,hogy a szalagfék leszoritja a szélső fékdobot az egy kilincsműves szerkezeten keresztül oldja a belső dobban levő fékpofákat ,amivel egyidejüleg az adott oldalon levő hajtást is.. és igy fordul :)
gumiméret: 22x11.00-8 NHS "ritka és marhadrága :s"
sajnos nem tudok ilyen gépet :s neten esetleg de "drágák" :S
amúgy jó kis gépek!!!
nekem tetszett,ha tehetnén újra bevállalnám :)
Remélem tudtam segíteni valamennyit Sok Sikert ! :)