Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Az én mailom is nyilvános és esetleg a legfontosabb adatokat(súly szélesség lapok átmérője stb) illetve néhány képet ha leirnál és külldenél háás lennék meg persze egy irány árat!
köszönöm a tippet de debrecenben 10ért ugyan ezt tudom amit most leirtál de én megmondom őszintén hogy a 10 et sokallom mert 15 ért már veszek komplett motort ami beindul működik és csak bele kell tennem szétnéztem most nagyon ebben a témában!
Tőkés Józsi! Nemtudom, mennyit szánsz rá, de én nyíregyen csináltattam karsaiéknál most jött meg másfél hete 13 rugóért csinálták de még fel is köszörülték, sőt még a felső perselyt is kicserélték. Szerintem nem volt sok érte majdnem olyan lett mint egy új!
üdv! az enyém ha a trabi motor 3000 ret pörög akkor a szivatyúm kb 600-700 at max! és nem igen kellet még pörgetni hogy bármit is fel emeljen simán alap járaton emel. igaz én a szivatyúnak a ki és beömlő furatát felfurtam 20 mm re. igy nagyobb az átfolyása! de most sajnos nem emel egyártalán mert fel akadt a nyakas szelepem ki kéne takaritani de nem sok időm van.
Hello! Még gondolkodom a lánckerekes megoldáson.Olyan szempotból biztos jó hogy nem csúszik meg. De van nekem 1 éjszíjas csapágyazott "hajtásház" régi szivatyúval volt van rajta körmös kapcsoló is.
Az lenne a kérdésem hogy említettétek hogy lassítani kell a szivatyút.PL: Nekem a diesel motor 500-1000 között forog percenként
maximum fogalmam sincs. Melyik a lényeges hogy alapjáraton forogjon 1 bizonyos sebbeségen vagy a maximális fordulatot kell beállítani.(Ha nagyfiu leszek 1 szer meghálálom a sok segítséget):D
Nagyon kellene nekem 1 pannónia főtengely ugyanis a hajtókar tűgörgök összetörtek és hát meló meg ezer lenne ha valakinek volna 1 megfizethető árban az mindenképpen szóljon! Köszönöm!
A szivattyú úgy van megoldva, hogy megvettem a meghajtó fogaskerekét ,aszt az esztegályos le esztergálta és bele hegesztette egy csőbe, aminek készitett egy csapágyházat, hasonlót mint egy elforgatott H betü. A há egyik szárára van felcsavarozva a szivattyú a másik szárán meg a felfogatás van felcsavarozva, igy külön szerelhető a szivattyú nem kell leszerelni a tartót ha javitani kell , és nagy előnye hogy a tegelyét a szivattyúnak nem feszíti a hajtás . A képet elviszed az esztergályohoz és ö már tudni fogja hogy mit készitsen.
Helló! Az ugyan úgy van mint akármelyik autónál . A beömlö résznél rövid a furat és nagy, a szürö külsö részéhez vezet, a kijövő pedig a szürő közepéböl jön ez itt a szürt olaj és ez csatlakozik a szivattyúra.
Köszi a képeket. A szűrő csatlakoztatása a házhoz érdekelne. Vagyis az olaj áramoltatása hogyan van megoldva a szűrőben ? Felül meg van osztva a szűrőház?
A szivattyú is érdekelne, mert az enyém csak simán van feltéve és félő hogy csapágyazás nélkül az oldal irányú feszítést nem fogja sokáig bírni. Jó ötlet a csapágyazás. A kérdésem, hogy milyen csapággyal oldottad meg. 2db mélyhornyú golyós vagy kúpgörgős ? A szivattyú bordástengelyét hogyan csatlakoztattad? Lehet szerezni valahol ilyen bordás hüvelyt, ami rámegy vagy a tengely van meghosszabbítva? Bocsi a sok kérdésért.
üdv! okés teszek fel képet ugy is hogy szét van kapva. sajnos lánckerekeim nekem sincsenek én mindig MÉH telepekről szoktam kotorászni. egyébként lada vezérmü lénc és lénckerék. a másik meg panónnia kis lénckereke meg spc vetőgép lánckereke. egyébként a főtengely végén ugy oldotam meg hogy a szilytárcsát leszereltem elvittem egy esztergályoshoz és rá faragta a panónia kis lánckerekét. körbe rá van varrva és az úgy tökéletes.
Helló! Igen lehet változtatni ezeken a szivattyúkon. A lényege a forgás iránynak a benne lévő két fogaskerék hejzete , le kell szerelni a fedelét óvatosan lehuzni a tengelyről, az alattalévő fém hézagolókat ne keverd össze, ahogy kiveszed belőle úgy ragd vissza, alatta találsz egy réz vagy alu 8-as alakú alkatrészt aminek a peremén van egy 3-as alakú tömítés, ez a nyomó oldala a szivattyúnak ,óvatosan emeld ki ezt a tömitést ez a lelke a szivattyúnak ne szurd ki semmiképp. ezután egy fogóval kihuzod a 8-as alakú alkatrészt vigyázva hogy a fogaskerekek a helyükön maradjanak, ne forditsd el ezt az alkatrészt ahogy kivetted úgy ragd vissza. Ezután a két fogaskereket felcseréled ,ami balról volt aszt jobbra, a mi jobbrol volt balra rakod és vissza szerelsz minden alkatrészt ,és megfordult a forgás iránya a szivattyúnak, a nyomás oldalt jelöld meg a házon kivül jól láthatóan .
Szia köszi a képeket.Sikerült nagyjából kivenni hogy miről van szó.Majd ha ugy szét lessz bontva akkor a főtengely végére való felfogatásól légyszíves 1 képet.
Másik kérdésem hogy esetleg ilyen olyan lánckerekeid nem volnának? Mert nekem csak kombájn vágóasztal lánckerekeim vannak azok meg ékes meg vagy 30mm átmérőjü tengely kell neki.
A diesel motorarral kapcsolatbvan annyit hogy nekem 1.6 volksvagen nagyon bevált csak annyi titka van hogy a hűtőt bőven túl kell méretezni.Ősszel árpa alá szántottam 2-30 fejjel olyan 20 cm mélyen 1 hektárt 6000ft ára gázolajból felszántottam+elfogasoltam
Csináltam 1 fogas kombinátort 220cm széles 42 darab 220mm hosszú fog van rajta plussz rögtörő.Nah ahoz kell a erő meg a súly felhúzni főleg domnak felfele.
Üdv mindenkinek: Kis segítséget kérnék van valakinek rotácioshoz fünyirolya ? Csinálnék egyet de kép kéne rola meg egy kis müszaki leírás?? Elöre is köszi!
Látok a képen az eke mögött egy tárcsát talán ami 1 tengelyes gép után való ha nem tévedek érdekellne hogy esetleg eladó e vagy honnan tudok valami hasonlót keríteni?!