Keresés

Részletes keresés

Archimédesz Creative Commons License 2013.05.08 0 0 3704

Eleve nem is volt: én estin fejeztem be a gimnáziumot, ott nincs ballagás.

Valószínűleg nagyon utáltam volna amúgy, szóval nem hiányzik az élmény.

Előzmény: Goldman Emma (3703)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.05.08 0 0 3703

Mit csináltál ballagás helyett?!

Na jó, én sem tűzijátékot meg méznyalást gondoltam, de legalább valami körvonalazottabbat, mint amit lett. :)

Előzmény: Archimédesz (3702)
Archimédesz Creative Commons License 2013.05.08 0 0 3702

Én ugyan nem ballagtam, de arra kivételesen nagyon is emlékszem, hogy miket képzeltem akkoriban a jövőről.

De ha valaki elő merné hozni, letagadnám.

Előzmény: Goldman Emma (3699)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.05.08 0 0 3701

Mondanom se kell talán, hogy nálunk is volt pozitív nagyi, negatív nagyi. Igaz, szerencsére ők mindketten nagyon szép kort értek meg. Viszont - sajnálatos módon - pont a negatív nagyi volt olyan sírós, nyafogós, mint én, vigye el az ördög. :)

Előzmény: Boszorka (3700)
Boszorka Creative Commons License 2013.05.08 0 0 3700

Ne csüggedj, amilyen rövidnek tünik az elmult idő, olyan jó és hosszu lesz még ami előtted áll.

Én mindig arra készültem tudatosan, hogy 60 éves korom körül meg fogok halni. Ezt családom nőtagjai korai halála nyomán gondoltam. De jól rámcáfolt a sors, úgy tűnik nemszeretem nagymamám génjeit örököltem, aki 96 évesen halt meg egy megfázás következtében.:-(

A nagyon szeretett nagymama viszont 63 évesen meghalt a 9. infarktusától.

Előzmény: Goldman Emma (3699)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.05.08 0 0 3699

Én is ismertem ilyen hölgyet: kilencven-erősen pluszosan vidoran mondogatta, hogy bár csak még egyszer lehetnék hetven. :) Te viszont ne szólj egy szót se, széles körben terjesztem, hogy termékcsoportot kéne rólad elnevezni, örök fiatalság jeligére. :))

Á, nem is morfondírozok itt tovább, csak valahogy elszontyolított tiborpapa ballagásos története. Yogival ellentétben nekem túl jó a memóriám, és hirtelen beleötlött, miket képzeltem a jövőről, amikor ott álltam, a sarkvidéki májusban ezer évvel ezelőtt, tartottam a nagyívű beszédet az iskolaudvaron, és előttem volt az élet, nem takart el semmit. Hűűűű, de rövid lett az azóta eltelt idő... :-)

Előzmény: Boszorka (3698)
Boszorka Creative Commons License 2013.05.08 0 0 3698

Sajnos már nem sok olyan barátom él, akikkel együtt voltam fiatal, de visszatérő mondásunk, hogy minket itt felejtettek.:-(

A mindjárt 100 éves barátnőm ezt soha nem mondaná. Úgy él mintha örökké itt akarna maradni. Nem győzöm csodálni.

Előzmény: Goldman Emma (3696)
Boszorka Creative Commons License 2013.05.08 0 0 3697

A balettintézet mögött volt egy nagy bőrruha és irhabunda kereskedés.

Előzmény: Goldman Emma (3692)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.05.08 0 0 3696

Gyerekkoromban láttam egy tévéfilmet, Kovács Krisztiánnal és Páger Antallal. A kisunoka azt mondta benne a nagypapának, hogy te ne halj meg soha, nagypapa, jó? Jó, felelte a nagypapa, és úgy is lett. A szülők öregedtek, az unoka nődögélt, nagypapa jött-ment a lakótelepi panelban... Nem emlékszem, mi lett a vége, de arra igen, hogy ez az abszurd marhaság ültette el bennem azt a végtelen idő-tudatosságot, amely azóta is gyötör. Hogy el kell tudni számolni az idővel. És hupsz, egyszer csak rájön az ember, hogy a nyomorult idő még igyekszik be is előzni. :) A ballagás, na, az például jó apropó ezen morfondírozni. Meg a diploma, meg az esküvő, meg a nagy világkatasztrófák, kisebbfajta elütések, kerek születésnapok. Meg amikor ilyesmit olvasol egy órásról, hogy szerinte csak úgy ottfelejtették.

Előzmény: Törölt nick (3695)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.08 0 0 3695

Néhány hónapja a Szondi utcában autózva éppen volt két üres parkolóhely egy órás bolt előtt. Aktuális volt egy elemcsere, kihasználtam a lehetőséget.

A patinás, szebb napokat látott üzlet – műhelyben egy kopott, szebb napokat látott, magas, szikár idős úr ült, majd állt velem szemben.

Kérdeztem tőle, hogyan maradt meg a boltja a szépen kitatarozott épületben?

„Tudja, én már nyolcvan éves vagyok, és senki nem akar a helyemre ülni.

Engem itt felejtettek kérem.”

Goldman Emma Creative Commons License 2013.05.08 0 0 3694

Nem a bőrruha bolt, az egy másik sarok, de nem tévedtem sokat. (Nyalhat - ha emlékeztek erre a nyolcvanas évekbeli örökbecsűre.)

Előzmény: Goldman Emma (3692)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.05.08 0 0 3693

Megismerkednék a kishúggal. :) És lehet, hogy csináltatok magamnak egy másikat: mögöttem az élet, és nem látok belőle semmit. :-D Na, megyek, nézem a bótot.

Előzmény: Törölt nick (3691)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.05.08 0 0 3692

Wow. Most csak fejből próbálkozom: ez egy bőrruha-bolt volt régen, nem?

Na, most megnézem a guglin meg a norcon. Mindjárt jövök. :)

Előzmény: Törölt nick (3690)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.08 0 0 3691

Szombaton el-ballagott unokám kapott a kishúgától egy pólót ballagási emlékül, az alábbi felirattal: "előttem az élet és nem látok tőle semmit"  :(

Törölt nick Creative Commons License 2013.05.08 0 0 3690

Szigorúan titkos :)

Előzmény: Archimédesz (3688)
Divrotcé Creative Commons License 2013.05.08 0 0 3689

Ugyan már. Kissé túlzottan is élethűre sikeredett. Magam a macskát kerestem, de hiába.

Előzmény: gepesz (3671)
Archimédesz Creative Commons License 2013.05.08 0 0 3688

Annyi elég nekem, köszönöm, csak hogy a környéket be tudjam lőni. Tényleg mondtad, rémlik, csak hát az én híresen rossz, illetve nem létező memóriám...

Előzmény: VEE (3687)
VEE Creative Commons License 2013.05.08 0 0 3687

Utaltam már rá, de amíg nem lesz több polc, addig ne tegyük nyilvánossá. (Elég legyen egyelőre annyi, hogy "nappali kávéház"... a volt Balettintézet közelében.)

Előzmény: Archimédesz (3686)
Archimédesz Creative Commons License 2013.05.08 0 0 3686

Nekem nagyon tetszik az elvitel is.

Merre lesz a kávézó?

Előzmény: VEE (3685)
VEE Creative Commons License 2013.05.08 0 0 3685

Ja, a lényegre nem reagáltam. A hangsúly az elvitelen van, mert helyben olvasás sok helyen van, de örökbe elvitelről nem tudok.

Előzmény: nofRETRO (3683)
VEE Creative Commons License 2013.05.08 0 0 3684

A kávéház-tulajdonosnak illene vennie 3 db IKEA Billy könyvszekrényt á 20 ezerért, ami hamar bejön, ha majd mindenki csinál vele interjút és özönleni fognak a vendégek. Kicsit csalódtam benne, mert korábban mindent ígért, de még ma is mondta, hogy este még visz egy könyvespolcot. Akkor lenne az igazi, ha óriási lenne a választék, de ahhoz polc is kell.

Előzmény: nofRETRO (3683)
nofRETRO Creative Commons License 2013.05.08 0 0 3683

Természetesen ez csak egy felvetés. A lényege az, hogy hol van a hangsúly.

Előzmény: VEE (3681)
Archimédesz Creative Commons License 2013.05.08 0 0 3682

Inkább ez szokott lenni a szűk keresztmetszet: könyv van, de könyvespolcból például nálam is igen nagy hiány van.

Előzmény: VEE (3679)
VEE Creative Commons License 2013.05.08 0 0 3681

Nem látok veszélyt abban, hogy a vendég, aki fogyaszt, egy könyvet örökbe hazavigyen. Nem kell félni, hogy lefogynak a könyvek, mert a kávéházasnak is már mondták, hogy vinnének ők is sok kötetet.

Előzmény: nofRETRO (3680)
nofRETRO Creative Commons License 2013.05.08 0 0 3680

Valami más elnevezést adnék. Elsősorban helyben-olvasásra ajánlanám, másodsorban becsület-kölcsönzésre, az elvitel lenne az utolsó, csak a helyben-olvasás során javasolt opció. Már csak a kereskedelmi célú beszerzések kiküszöbölése miatt. Meg a vendégmarasztaló mellékhatás miatt.

Előzmény: VEE (3679)
VEE Creative Commons License 2013.05.08 0 0 3679

Délben leszállítottuk a 15 banános doboznyi könyvet a nappali kávéházba, mert azt mondta a tulajdonos, hogy megvannak már hozzá a könyvszekrények. Sajnos ami van, az nagyon kevés, tehát ha van valakinek fölös régi (nyitott, egy vagy két méter magas) könyvszekrénye, amit tud nélkülözni, jelezze, mert elmennénk érte, hogy végre óriási választékkal beinduljon ez a reményeink szerint országossá terebélyesedő "Könyv elvitelre" kezdeményezés.

gepesz Creative Commons License 2013.05.08 0 0 3678

Mint a tömeg egy alkotó eleme, nem értettem bele semmit. Sőt semmit nem értettem. :-(

Vigyázz, ha lelépsz a járdáról! Először balra, majd jobbra... :-)))

Előzmény: Goldman Emma (3677)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.05.08 0 0 3677

Azon mindenesetre el fogok gondolkodni, hogy eszerint ha én valamire azt írom, "jópofa, nem?", akkor abba azonnal tömegek értik bele, hogy "felháborító visszaélés, környezetkárosítás, monnyon le". :) Ez szépen árnyalja az önképemet, de azért most elmegyek dolgozni.

Előzmény: nofRETRO (3676)
nofRETRO Creative Commons License 2013.05.08 0 0 3676

Őszintén szólva, én is elbizonytalanodtam egy kicsit, hogy jól értem-e a témát. De az a jó, hogy rá lehet kérdezni, és senki sem harapja le a másik orrát :). A tiéd szerintem a helyén van, ha nem hiszel nekem, könnyen ellenőrizheted :)

Az is előfordul, hogy megoszlik az ember figyelme.

Amúgy ma este hattól fentről hullik a szúnyogírtó, csak szólok. Tíztől pedig a főldi permetező irtás.

Kullancs is van, csak jelzem. El is tettem, állítólag az  célszerű, ha később kérdéses tünetek vannak, egyértelműen megállapítják a nyamvadékból, hogy ferőzött-e.

Ezt nem tudják irtani, tavaly legalábbis nem volt engedélyezett vegyszer.

Előzmény: gepesz (3671)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.05.08 0 0 3675

Felteszem, ez nem érint, de itt még szemfelszedést is vállalnak. :) Ami a cipészt illeti, legszívmelengetőbb háziasszonyi bókomat tőle kaptam, amikor egyszer szokás szerint, a tél végeztével vittem a csizmámat sarkaltatni. "Ha mindenki ilyen rendes volna, mint kegyed, nem csúsznának annyira össze a munkáink novemberben". Rém büszkén húztam ki magam.

Előzmény: lakos (3672)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!