Mindenki tanulta a matekot, ha olyan szakon végzett, anélkül nem adnak diplomát.
És mivel a matek szigorlatnak kemény munka az ára, örülünk neki, mint a jól végzett munkának általában.
szuperfizikus, a "hajszál híján jeles matek szigorlatod" miféle teljesítést követelt ? Mondjuk ott magán a vizsgán.
"hajszál híján jeles" matek szigorlatra vagy egyéb vizsgára mindenki részletesen emlékszik egész életében. Szép, tartalmas, önmagán túlmutató szellemi és emberi élmény, valóban örömet okoz.
Tőlem valamikor 10 évvel később megkérdezték, hogy milyen tantárgyakból szigorlatoztam. Kerekedtek a szemeim. Aztán rövid töprengés után kiböktem, hogy az óvodában csákó volt a jelem. Hátha az is érdekes.
szuperfizikus, a szigorlatok módja variálódhat, tantárgytól, oktatótól függően. Például nincs írásbeli, vagy tételhúzás helyett a vizsgázó egy ott fölvetett témáról kell beszéljen. Bizony, még "felkészülési időt" sem kap, nem a 10 perc alatt megírt vázlatába kapaszkodva kezd bele. Profok vizsgáztatnak így, amolyan régi vágásúak - a lehető legjobb értelemben véve.
Na de szuperfizikus, olyan sehol és senkinél nincs - matematika szigorlatnál meg főleg -, hogy nincs kötelező szóbeli, és nem több oktató előtt.
Na halljunk egy-két jellemző részletet szuperfizikus, nyűgözz le minket. Ha valóban "hajszál híján jeles matek szigorlat" volt, akkor arra pontosan emlékszel még évtizedek múltán is.
mert még azt hiszi a nyájas olvasó, hogy csak kamuzol
nem "lehetett", hanem muszáj szuperfizikus, a szigorlat az szigorlat, aminek a leglényege a szóbeli rész, ráadásul több oktató előtt kötelezően.
és nem tételhúzással, hanem az írásbeli megoldásokat kell "megvédeni", azt vesézik ki. Ha közben fejreállsz, akkor esetleg húzhatsz tételt, hogy ne basszanak ki ... "kockázat nélkül" perszepityu
szóval eddig semmi nem jó, amit idefantáziáltál szuperfizikus
szuperfizikus, nem "mi bizonygattuk", hogy teljességgel tudatlan, képességtelen és járatlan vagy az elemi tudományos ismeretekben, hanem te bizonyítod folyamatosan
Ez már haladás. Eddig azt bizonygattátok, hogy az általános iskolát sem végeztem el, majd pedig azt, hogy nincs érettségim sem. Most meg az után érdeklődtök, hogy melyik egyetemre jártam.
A végén még azt is be kell vallanom, hogy doktori címem is van.