Keresés

Részletes keresés

seco288 Creative Commons License 2006.02.02 0 0 210

Odafelé közvetlen Bp-Bangkok útvonalon mentük, hazafelé érintettük Dubait, ki lehetett szállni kb. 30 perc volt az egész. Az úszó piacra mi sajnos nem tudtunk elmenni, mert a követségen szerveztük az esküvőnket, de a csoport többi tagja szerint nem olyan mint amire számít az ember az itthon olvasottak és fotók alapján, kicsit illúzióromboló, nincs az a varázslatos hangulat amit vársz. Melyik krokodilfarmra gondolsz?

Az esti hajós program árában van a vacsora és valami műsor, de ide sem mentünk, az utazási iroda nem igazán ajánlotta.

3 idegenvezető is van Bangkokban, egyikük nevére emlékszem csak ő Irina. 

Előzmény: BonLaci (209)
BonLaci Creative Commons License 2006.02.02 0 0 209

Szia!

Dubaiban kilehetett szállni? Repülőgép ellátás?

Az úszó piacos program milyen? krokodil farm?

Az hajókázás hogy mükszik. Kaja? pia fizetős?

Ki az idegenvezető BKK-ban?

Előzmény: seco288 (208)
seco288 Creative Commons License 2006.02.02 0 0 208

Hello!

Néhány jó tanáccsal szolgálnék az Aerovivával Bangkok-Samuira utazóknak.

Vasárnap érkeztünk haza és megosztanék pár problémát veletek. Ugye általában a chartergépek indulási ideje 14:00, számítsatok rá, hogy ha meg is van már rá a jegyetek előfordulhat, hogy nem lesz helyetek a gépen és csak éjszaka menetrendszerinti géppel tudtok elindulni. A Bangkoki programok elég rohanósak, olyan érzése van az embernek, hogy valami marhacsordaként terelik buszról le-föl, palotába ki-be /jegyzem meg az idegenvezető csak a buszon van veled a palotában ne számíts idegenvezetésre/ a klongokon való hajókázás alkalmával elkísér a kikötőig aztán onnan megint felejtsd el, nem száll be a hajóra, a parton vár. Surattani repülőtértől a Samui szállodáig való eljutás sem olyan mint az utazási iroda írja. Vár rád 1,5 óra buszozás, aztán 1 óra várakozás a kompkikötőben / csak THB-t fogadnak el, ha nincs nálad még üdítőt sem tudsz venni a forróságban/ 1,5 óra kompozás /egy rozsdás bárkán/ majd még kb. 30 perc a szállodáig. A szigeten lévő "idegent nem vezető" neve Pap András, semmiben sem tudtok rá számítani. 2 szálloda vendégeit kellene kalauzolnia, de szinte semmit sem tesz, csak a medence szélén kuksol és olvas egész nap. Mi a Banburee szállodában voltunk és érkezés után kb. 5 nap telt el mire eljött a szállodánkba pofavizitre /ő a drágább Imperialban lakik/ de meg sem kérdezte hogy minden rendben van-e, jól érezzük-e magunkat... teljes érdektelenség. Mi ugyan nem hagytuk magunkat és nyakába zúdítottuk az addig felhalmozott gondokat. 

mamomazsi Creative Commons License 2006.02.02 0 0 207

PISTIESANDI!

Mikor indultok Phuketra?

utazó36 Creative Commons License 2006.02.01 0 0 206

Szia! Mi a Bangkok-Samui utat fizettünk csak. Akkor talizunk biztosan, mi pestiek vagyunk.

Mariann

Előzmény: schramjanko (205)
schramjanko Creative Commons License 2006.02.01 0 0 205
Halli.

Mi ketten jövünk 1 barátommal,ő 33, én 34. Pécs mellett lakunk. Gondolom az első 10 nap ugyanaz lesz nekünk is, de mi még megyünk utána Burmába.
Előzmény: utazó36 (202)
kenray Creative Commons License 2006.02.01 0 0 204

Kuala Lumpur nagyon jó volt. lenyűgöző az a város, főleg hogy ott a világ 4. és 2. legmagasabb épülete.

Ott voltunk mi is akváriumban. DK ÁZSIA legnagyobbja van ott, az is nagyon szuper volt :-)

A szállásgondokon nem lepődöm meg ott phuketen.

Előzmény: takacstamas (203)
takacstamas Creative Commons License 2006.02.01 0 0 203

Szia!

Voltunk James Bondon (másik változaton mint Ti) Nagyon jó volt!

Kikötöttünk egy olyan szigeten ebédelni, ahol csak mi voltunk, hatalmas korallok-kagylók-csigák voltak a parton (később a Barbi kalapjában :-))))   ) Megnéztük az Aquariumot, ami nem egy nagy szám, de egy kirándulást megér. Innen visszafelé volt egy turistamentes gyönyörű öböl, ahol néhány gyereket kivéve nem volt senki így komoly láványosság voltunk.

Másoknak is volt szállásproblémájuk ám....

Mi nagyon jól éreztük magunkat, és az árakkal egész jól "eljátszadoztunk" már a vége felé. (farmer 1800 induló a piacon-a soron 2500- majd azért 550-ért odadták)

Milyen volt Kuala Lumpur?

Előzmény: kenray (199)
utazó36 Creative Commons License 2006.02.01 0 0 202

Szia! Nagyon örülök, hogy végre valaki jön a fórumról. Hányan jöttök? Mi hárman. Életkor: 38,37,15.

Még 17 nap!!!!

Mariann

Előzmény: schramjanko (198)
lviz Creative Commons License 2006.02.01 0 0 201

Sziasztok!

Meglepődve olvasom itt a rossz tapasztalatot a bkk-i taxisokról.

Mi majd' egy hetet voltunk ott és soha semmilyen trükkel nem jöttek elő. Mindíg szóltunk,hogy az órával menjen és kb 50-70 batkákat fizettünk. Soha nem vittek máshova, mint ahova kértük (lehet,hogy látták,hogy akkor egy büdös vasat sem kapnak? :), szóval nekünk jó tapasztalataink voltak. Tuk-tuk az hülyetúristáknak való lehúzás és még baromi drága is. Taxi kényelmesebb és jobb.

Reptéri transzfer emlékeim szerint nem volt nagy összeg, igaz sorba kellett állni a taxiért, de sokkal olcsóbb volt, mint a magukat "hiénaként" ajánlgató egyéb taxisok. Azthiszem kb 400 batkát fizethettünk, de ebben nem vagyok biztos.

Phuketen a tuk-tuk-osok gecik voltak, minden út 100 volt, tök mindegy volt,hogy 300 métert, vagy 3 km-t mentél.

Üdv!

L.

donlx Creative Commons License 2006.01.31 0 0 200

Hali!

Van két eladó jegyünk BKK-ba. Malév charter, Március 5. - 18.

Ára 140 eFt illetékkel, mindennel.

mail: thai13@freemail.hu

kenray Creative Commons License 2006.01.31 0 0 199
Szia! :-))))

Itt mindenkinek pozitív a tapasztalata csak nekünk nem.

Szobavitából nem sok minden lett. barátomék akik a kis szobában voltak és a deluxe-ot fizették mint mindenki, kaptak vissza 2000 Baht-ot. persze nem nagyon akaródzott. így a 900 Bahtos szoba végülis 1300 Bahtban volt.

Bár itt egyesek szerint ez sem lehúzás.

Ti merre voltatok még?
Előzmény: takacstamas (196)
schramjanko Creative Commons License 2006.01.31 0 0 198
Sziasztok.

Én is február 18.án megyek, szintén erre az útra az Aerovivával.
Előzmény: utazó36 (95)
BonLaci Creative Commons License 2006.01.31 0 0 197

Könyörgöm!

Amikről beszélsz azok nem két év óta vannak!

Az 500 bat-ot már 97-ben is ki kellett fizetni, kilépésnél, ez mindenki tudja ha kimegy és ha ez pl oly nagy terhet jelent nem kell kimenni.

A segítség meg nem arról szól, hogy négy fórumot tele szórok negatív információval. Érdekes módon még mástól nem hallottunk hasonló problémákat.

Befelyeztem a további értekezést..... Pá :-))))

Ha szeretnél még írni nyugodtan megteheted a mailemen, az enyém publikus, ne fárasszuk itt az utazni vágyókat.

Előzmény: kenray (195)
takacstamas Creative Commons License 2006.01.31 0 0 196

Szia!

Látom hazaérkeztetek :-))

Mi is megvagyunk, bár hiányoztatok a teraszról az utolsó pár napban.

Mi lett a szoba vita vége?

Előzmény: kenray (195)
kenray Creative Commons License 2006.01.31 0 0 195
Mint említettem, másoknak akartam segíteni az írásommal.
A tapasztalataimat írtam le, hogy képben legyenek pár dologgal.

További jó hurrogást, és jó pézszórást értelmetlenül.
Költsd a pénzed akkor nyugodtan európai árakon.
A segítséget megköszönni szokták, nem pedig lehurrogni.

A lehúzásról még annyit, hogy nem elég, hogy az ember kifizeti a vízumot, de még kilépési pénzt is kérnek majdnem 3000 Ft-ot/fő/alkalom.

Ezt szorozd be 11 000 000-val. Ennyien mennek oda mostanában évente.
Előzmény: BonLaci (193)
BonLaci Creative Commons License 2006.01.31 0 0 194

Pattayan mar 97-ben is az volt sajnos.

Az meg, hogy rád zárják a taxit ez az a sajnálatos dolog, mint amit az előbb említettem ez előfordul bárhol a világon, már Pesten is hallottam ilyet, de Balin is. Ebből nem kell álltalánosítani. A tuk-tukos meg nekem már nem csak tavaly nem akart megmozdulni, otthagytam és a következő elvitt.

Ja és 97-ben amikor elösször voltam BKK-ban vissza sem akartam menni soha :-((

Most már másképp látom :-))

Előzmény: kenray (192)
BonLaci Creative Commons License 2006.01.31 0 0 193

Pedig azzal kezdted :-(((

Szerintem a többi részére is válaszoltam, úgy átfogóan:-)))

És ahogy észrevettem nem csak én nem értek veled eggyet :-)))

(hátizsák)

Előzmény: kenray (191)
kenray Creative Commons License 2006.01.31 0 0 192
Sok helyen voltam már én is, de még olyan nem volt, hogy a taxis rámzárta a kocsit és úgy kellett kimenekülni a barátnőmmel. köszi, de ez nem tartozik a kiemelkedő élményeim közé.

És mondom, 2 éve nem ilyen volt.
2 éve phuketen egy tuk tuk elvitt 50 B-ért is, most 200 alatt meg sem mozdul

aki előszőr jár ott annak szép így is.
pattayán meg cunami előtt is zavaros volt már a víz Phuketen meg nem
Előzmény: BonLaci (190)
kenray Creative Commons License 2006.01.31 0 0 191
nem az autópályák sokasága az átverés. olvasd el alaposabban
Előzmény: BonLaci (190)
BonLaci Creative Commons License 2006.01.31 0 0 190

Köszi az infókat!

DE NEM TUDSZ ELTÁNTORÍTANI:-))))

Febr.15-én megyek hetedszer, és már szervezem a 2007-es februári utamat:-))

"Csak mész, csak mész, autópályák sokasága fut a városon át, 2x3 sávon 2 emeleten párhuzamosan."

Két éve is ilyen volt, pl mi ebben az átverés??

A többihez meg az a hozzászólásom, hogy mindenkit úgy vágnak át ahogy tudnak és ahogy lehet, körbe a világon.

De az ottani emberkék, nem "lehuzósak" egy két kivétellel, de erre megint azt mondom, hogy a világ bármely pontján megtalálod ezeket az egyéneket. Legyen az New York, Párizs, London, Isztambul, Kairó stb.

Előzmény: kenray (189)
kenray Creative Commons License 2006.01.31 0 0 189
Thaiföld, kész átverés!

2 éve voltam Thaiföldön. Akkor gyönyörű volt, jó volt, olcsó volt.
Volt
Most jöttem haza ismét onnan. Csalódottan Az emberek sokat változtak.
Lehúzósak lettek. Adok néhány tanácsot ha kimész.
Ha Bangokba mész, készülj fel, hogy a reptéri transzfer 800-1000 Baht. 1 Baht ~5,4 Ft.
Hihetetlen méretű megapolisz. Csak mész, csak mész, autópályák sokasága fut a városon át, 2x3 sávon 2 emeleten párhuzamosan.

Közlekedés:
Ha a szálloda után a nyakadba veszed a várost, akkor azt teheted tömegközlekedéssel
Ami kulturált, tiszta vagy taxival esetleg tuk tukkal. Taxival és tuk tukkal vigyázni kell. Mielőtt beszállsz, alkudj meg az árban. Közöld, hogy nem először jársz itt és tudod az árakat. Taxis 200 B—ot fog mondani. Alkudj! 50-150 B a tarifa. 150 B-ért már elég messze elvisz. Ha nem, akkor keress másik taxist, van dögivel. Van lehetőség olyanra, hogy a taxiórát használja. Az időt és km-et nézi. Csúcsforgalomban, dugóban nem biztos, hogy megéri ezt használni. Tuk tuk is 200 B-ot akar leszedni tőled.
60-B-nál többet soha ne adj neki. Nagyon pofátlanok. Taxi és tul-tuk esetén vigyázz!!!
Kösd ki, hogy nincs megállás, a célállomásnál szállsz ki. Az a divat, hogy a gyanútlan
Külföldit megkocsikáztatják, mondván, hogy tud jobb helyet mint te. Elvisz enni, vásárolni, kézműves manufaktúrába, öltönyöshoz stb. Ezekért ő pénzt kap. Általában 100 B-ot. Mi is megjártuk, úgy kellett kimenekülnünk a taxiból. Szóval nincs megállás!
Tudatosítsd az agyában.
Térképet nem ismerik, nem tudják kezelni, tehát így ne is kérj segítséget.
A nagyon segítőkész embernek ne dőlj be, mert rád tukmál egy városnézős tuk tukkot
Aminek nem biztos, hogy jó vége lesz.

Vásárlás:
Az árak felszökkentek a piaci árusoknál. Hihetetlen magas összeget mondanak.
Amikor lalkudtad a negyedére a dolgot és megveszed, akkor azt hiszed rohadt jó üzletet csinálsz és odaadod a pénzedet neki, holott ezen még mindig sokat karmol.
Ráadásul iszonytosan gyenge copy-kat árulnak. Csak annyit adj nekik valamiért, amennyit neked megér. Vedd figyelembe, hogy copy-t veszel, meg azt, hogy Ázsiában vagy ahol minden töredéke az európai áraknak. Ha akarsz venni pl Nike dolgokat, előtte menj be egy plázába vagy boltba ahol eredetit adnak. Megdöbbensz utána az utcai Nike-n. Holott a boltiban is a cimkén made in Thailand felirat áll.
Farmernaci kb 600 B, Cipők szintén 600 B, óra 1300-15600 B. Ennél többet ne adj nekik. Szeretik átverni a turistát.

Utazások:
Ha át akarsz menni Kambodzsába, akkor a határon válts vízumot. Általában a busz ami elvisz téged a határig, az megáll még előtte, mondván itt lehet enni. Aztán közlik, hogy kérik az útleveleket, mert megcsinálják a vízumot. Nagyon segítőkészek, de jól le is húznak. A vízum Kambodzsába 800 B, ők 1200-at kérnek. Összeszedik a halom útlevelet, amíg kajálsz náluk addig ők elszaladnak vele a határra.

Phuket:
Cunaminak szinte nyoma sincsen, gyorsan helyre rakták. A víz már nem olyan tiszta mint 2 éve és a színe sem olyan szép. A halak eltűntek. Phi-Phire szerveznek speedboat-os kirándulásokat nagy árkülönbségekkel: 700-2500 B-ig az egynaposokat. A szigetet lesöpörte a cunami, nem építették újra. Hal kevés van, a tengerfenéken koral törmelékek vannak csak. Ezt mondjuk most nem néztem meg, mert féltem a csalódástól, 2 éve láttam. De elmondások szerint így néz ki. 3000 Pálmafa hiányzik… Ezt nem tették rendbe, mert más tartományhoz tartozik.

Én ezek után nem ajánlom senkinek Thaiföldet. Pár lve még jó és szép volt, most már egy lehúzós ország lett. Aki először jár ott, annak most is szép lehet, de már tényleg nem olyan mint volt. Menjetek helyette inkább Malájziába vagy Vietnámba. Még nem annyira felkapott. Malájzia olcsóbb is.
Coppagne Creative Commons License 2006.01.30 0 0 188
Izgatottan várjuk a beszámolót.
Előzmény: missmari (184)
takacstamas Creative Commons License 2006.01.30 0 0 187

szia!

Nekem sem a telefonhoz,sem a fényképezőhöz nem kellett átalakító, de ha mégis minden sarkon kapni.

Pent is biztos, de 150THB-ért kiírják cd re is. (cdvel együtt)

Előzmény: pistiesandi (182)
utazó36 Creative Commons License 2006.01.30 0 0 186

Szia! Nagyon örülünk, hogy írtál és, hogy minden nagyon klassz. További jó pihenést és jó időt nektek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mariann

Előzmény: missmari (184)
missmari Creative Commons License 2006.01.30 0 0 185

Szia Laci!

Hat tenyleg minden olyan ahogy irtad, szoval szuper. Ha az a lany lesz az idegenvezetotok aki nekunk volt egy nap BKK-ban, nagyon jo lesz. Andreanak hivjak, es o csinalja a Kambodzsat.

Otthonrol majd irok bovebben!

missmari Creative Commons License 2006.01.30 0 0 184

Szia! Samuirol irok, eddig minden nagyon klassz, bar egy kicsit feszitett a tempo. Nem sokat pihentunk, a mai nap volt az elso laza nap.Sok hasznos dolgog irok majd otthonrol, a lenyeg, hogy minden nagyon tetszi, es jol erezzuk magunkat. Nem bantuk meg hogy eljottunk. A szalloda szuper!!!!! A tenger szenzacios!!!!!

Szia Marcsi

Előzmény: utazó36 (178)
BonLaci Creative Commons License 2006.01.30 0 0 183

Szia!

Vigyél átalakítót (2600 Ft szerintem nem tétel), a hotelek 90%-ba kell. Elég kellemetlen ha ott azonosulsz, hogy nem tudsz tölteni elemeket. Ezt a hotelt momentásn nem ismerem.

Az internettes helyeken lehet és tudsz is használni pent. De akár CD-re is kitudod írni. Tavaly mikor kint voltam egy német pár ott írta mellettem a képeit cd-re.

Előzmény: pistiesandi (182)
pistiesandi Creative Commons License 2006.01.30 0 0 182

Sziasztok.

Tudna valaki infót azzal kapcsolatosan, hogy Phuketen a szállodákban milyen konnektorok vannak? Konkrétan a Woraburi szállodáról lenne szó (Aeroviva)

Ha nem muszáj, nem veszünk átalakítót.

A másik kérdés, hogy tudunk-e pendrive-ot használni a képletöltésekhez az internetező helyeken illetve, hogy egyáltalán le tudjuk-e tölteni a képeket mi magunk ezeken a gépeken?

Köszi a válaszokat!

spasamui Creative Commons License 2006.01.27 0 0 181

Sziasztok!

Mi is az Aeroviva charterrel repülünk Samuira március közepén, szállást hosszas   böngészés után a neten foglaltunk. Találtam egy hasznos weboldalt Samuival kapcsolatosan, ahol a látnivalókról, partszakaszokról, piacokról, egy-két szálláshelyről lehet rövid videókat letölteni.

http://www.samuitv.com/samui-video-map/index.html

Akik már megjárták az utat az Aeroviva charterével, várom az információt, hogy a hajó transzfert hogy szervezik, pontosabban Donsak kikötőbő indul-e a hajó és Nathonba érkezik vagy esetleg másik kikötőbe, mert ahogy olvastam több is van, hajótársaság válogatja. Ez csak azért izgat, mert egy másik forumon azt írta valaki, hogy a transzfer Suratból a szállásig még  6 óra volt. Ha többeknek ez a tapasztalata, akkor ezt inkább  egyénileg megoldanánk.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!