Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Ma a jó idönek köszönhetöen ki próbáltam a gépet pótkocsival amit a rotációhoz csináltam hálistennek egésszen jól össze jött ment szépen elöre hátra a sebesség is jónak tünik már csak a munkát birja.Meg kell egy nagyobb kocsi utnána de ma hoztunk is egy futót a mérete kb. 110cm széles és 150cm hosszu szerintetek megfelelö méretü lesz. Az 5.5 motor a trabi váltóval ugytünik elég erős lesz kissebb munkákhoz.
Köszi a választ lehet hogy jobban járok ha uj berugo tengelyt veszek hozá am nem kintraktorba kéne hanem motorkerékpárra.
én a kistraktoron ugy oldottam meg a tengely problémát hogy elreszeltem és felhegesztettem négyzet alakura meg csináltam hozzá egy olyan kert is.
hello sziasztok!! végre tegnap este kész lett egészébe az ekém!!naon massziv lett!!az ötlett a terra traki gyári ekéjétöl származik !!!napokban rakok fel majd képet!!és mikor proba lesz akkor meg videót!!
Na először is engedd meg ,hogy gratuláljak neked mint "géptulajdonosnak" :)
a fogyasztás? hááát az opel motorokat nem ismerem :s
nos de viszont van egy dolog nem tudom most megmondani pontosan ,hogy olvastam vagy hallottam ,hogy ilyen esetben ha benzin motort ilyen célra használnak ajánlatos valahogy egy regulátort beépiteni,úgy mint pl a briggseknél.. bááár egy gyári motornál ezt utólag megoldani bonyolultab... :s
lényege,hogy van egy röpsúlyos szerkezet ami rudazaton keresztül összeköttetésben van a karburátor pillangószeleptengelyével.
és terhelés arányosan adja a szükséges üzemanyagmennyiséget "így jelentősebb fogyasztáscsökkenést lehet elérni"
most 2 példát felhozok nem pontos adatok csak így hirtelenjében találomra!! :
van mondjuk egy 150ccm-es 4T benzin motor mint pl a (briggs) óránként beéri pl 1 liter benzinnel ,de egy 150ccm es regulátor nélküli motor az ember fejét is megeheti :s
(ilyen dolgot magam tapasztaltam az MTD fűnyírómmal!! :s )
mert elállítódott a regulátorpálca v meghajlott.. és én ugye "lelöktemminekará" na utána nem győztem tankolni... :s
(ha mégis tévedek akkor valaki javitson ki kérem )
üdv aszt szeretném kérdezni hogy vetem egy kistrakit opel kadett benzines motor van bent és szerintem sokat eszik:(( és az lenne a kérdés hogy dudnám e ezt csökenteni valahogy pl a karbiba.egyébként ez a traki 50ezerbe vetem.
Nagyon meg köszönném. igen kell. éppen ma rajzoltam meg a táblázatot egy aluminium lemezre és nem vágtam mág le. akkor csak anyi hogy folytatom tovább . előre is köszönöm.
na ez ugyanolyan nekem van egy RK-01 még a környéken senki nem hallott a tipusrol :)
100ccm-es 2T MTD motoros :D elsőre úgy nézki mint a 4T beninmotor csak ez 2T ,de külsőre elsőre 4T-nek mutatkozik a burkolat végett :D,jó rá a 4T berántója karbi,kpl :D
Ha nagyon precíz akarsz lenni, akkor tegyél bele HIXOL T olajat. Ez kimondottan Trabant sebességváltó olaj, eléggé híg. Nekem még a polcon porosodik két flakonnal. Szerintem még valahol lehet ilyet szerezni. Ha sűrű olajat teszel a váltóba, akkor nagy az esélye annak, hogy a szabadonfutóban a görgők beragadnak a sűrű olajtol és akkor IV. ben "szalajt".
Egy kicsit pontosítanám a válaszod: nem a nyelestengely hajtja meg a szivattyút, hanem a nyelestengely hosszanti furatán átmenő rudazat, melynek egyik vége a főtengely menetes végébe csatlakozik és direktbe a váltó végén levő szivattyút hajtja. A hycomatnak ezért volt külön főtengelye.Ha a nyelestengely hajtana ahogy írtad, akkor oldott kuplunk esetén nem működne a szivattyú. Tehát a nyelestengely és a szivattyú egymástól függetlenűl működik nincs kapcsolat közöttük.
Hali nincsen a trabi váltóba külömbség a hykomat és sima között csak anny, hogy a hykomat olajszivattyút a nyelestengely hajtja meg, nem a váltóba volt külömbség, mert egy munkahenger nyomta be a kuplungot, és nem te egy bovdennel, remélem értheö amit irtam.:-)
Gondolat ébresztő: Ha hikomat trabant váltód van akkor is az előzőekben írt elgondolásom megálja a helyét szerintem mert ha nincs áthajtás az ékszíj koplungal akkor a vátó szerint áll a motor.
Szia az olajal kapcsolatban: tehetel bele sürübb olajat mert neked ékszíly kuplungod lesz és járó motor esetén még nem fogja hajtani a nyelestengelyt ha te nem akarod. Ha hajtja akkor ugyis rajta ülsz és mennie kell.
Én lassan haladok, spórolni kell a villanyal. Nemsokára leolvassák és nem szeretnék sokat ráfizetni. Azért a hideg műhely miatt is tö...ök enyit, el kell ismerni. Amint jelentős változás lesz, teszek fel képet, jó barkácsolást.
Pár napja kerestetek irányváltót. Jófogásra tegnap este Csongrád megyében került fel egy hirdetés. Több darabot kínálnak, de más hajtások is vannak az eladónak. Az árak is jónak tűnnek.
Üdv: ha még érdekel táblázat a vetögépre akkor lefényképezem a mienkét mert azon rajt van minden: borsó,repce,lóhere,búza,zab,rozs,tritikálé.stb de azt tudom hogy két táblázat van mind a ketöt lefényképezem és ha kell holnap rakok fel.:)))